Rullesport og bilsport deler asfalt

I nyskabende samarbejde åbner DASU op for, at rulleskøjtere kan rulle på gokartbaner, der ofte stå ubenyttet hen på grund af støjrestriktioner.
30. mar 2017
I nyskabende samarbejde åbner DASU op for, at rulleskøjtere kan rulle på gokartbaner, der ofte stå ubenyttet hen på grund af støjrestriktioner.

Rulleskøjteløberne i Danmark har fået en julegave her sidst i marts. Gaven er en masse udendørs baner, som de har fået mulighed for at køre på. Giveren er Dansk Automobil Sports Union (DASU).

Forklaringen er den, at gokartkørerne i Danmark på grund af støjgener fra motorerne kun må træne på banerne i forholdsvis få timer om ugen. Men hvad skulle der være i vejen for, at asfalten i den resterende tid benyttes af knapt så larmende idrætsudøvere – fx rulleskøjter? Ikke noget, viste det sig, da DIF's konsulent på facilitetsområdet, Casper Lindemann, fik spurgt DASU.

Dermed fik rulleskøjterne, der i den grad mangler udendørs baner, i princippet adgang til 15 motorbaner og mange kilometer god ’rulleskøjteasfalt’. Nu mangler de lokale rulleskøjteklubber blot at kontakte gokartklubberne rundt om i landet og få lavet lokale aftaler.

Mange får glæde af samarbejde
Maria Nube fra Rullesport Danmark er begejstret:
”Det er bare mega fedt! Næsten alle vore klubber i Rullesport Danmark mangler ordentlige udendørs baner og med den meget positive holdning, man har i DASU til et samarbejde mellem vore klubber, er der nu udsigt til en løsning på det problem. Det er helt fantastisk. For det er jo alle vore medlemmer, fra eliten, over hyggerullerne, til børnene, der nu får glæde af dette samarbejde, som vi ser frem til at udrulle over hele landet.”

Maria Nubes egen klub i København har allerede fået et samarbejde op at stå om en lokal bane og hun er glad for muligheden for at køre på den gode asfalt uden risiko for at blive kørt ned.
”Og så er gokartkørerne lige så ’pernitten’ omkring asfalt, som vi rulleskøjterne er. Det er helt perfekt. Vi skal lige have styr på, hvordan vi fejer banen, men det er detaljer, slutter Maria Nube.

Glade for at hjælpe
Generalsekretær i DASU, Ture Hansen siger om gokartbanerne og det fremtidige samarbejde:
”Asfalten ligger der, for vores gokartkørere må ikke træne på den hele tiden, og så kan vi jo lige så godt lade andre idrætsudøvere udnytte den. Vi er glade for, at det kan lade sig gøre og ser frem til et godt samarbejde. Måske kan det her også betyde en ekstra tjent skilling rundt omkring i gokartklubbernes kantiner.”

I DIF ser konsulent Casper Lindemann store perspektiver i samarbejdet mellem Rullesport Danmark og Dansk Automobil Sports Union.
”Der kan spares både penge og miljøgener ved at anvende idrætsfaciliteter mere multifunktionelt og på den måde etablere færre faciliteter”, siger han.
”Det kræver dog, at forbund og foreninger bliver bedre til at samarbejde om at anvende de samme faciliteter. Det nye samarbejde mellem DASU og Rullesport Danmark kan forhåbentlig inspirere andre forbund. Og hvem ved? Måske vil de to sportsgrene også dele klubhus med tiden?”

Se her videoen, der viser, hvordan det er at ræse på en motorbane på rulleskøjter.