DIF beklager muligt OL-exit for Guldfirer

Efter en afstemning i Det Internationale Roforbund FISA ser det nu yderst sort ud i forhold til fremover at se den legendariske danske Guldfirer i OL-regi.
11. feb 2017
Efter en afstemning i Det Internationale Roforbund FISA ser det nu yderst sort ud i forhold til fremover at se den legendariske danske Guldfirer i OL-regi.
Danmark får med stor sandsynlighed ikke den legendariske letvægtsfirer i roning med til OL fremover. Det er konklusionen efter en afstemning på en ekstraordinær generalforsamling i det internationale roforbund FISA.
 
DIF’s direktør, Morten Mølholm Hansen beklager beslutningen:  
”Det er en virkelig dårlig nyhed at begynde weekenden på. Letvægtsfireren har som få præget dansk eliteidræt, og alene det faktum, at båden har fået navnet Guldfireren, siger jo alt. Derfor vil vi da også benytte lejligheden til at sige tak til Guldfireren for mange store oplevelser i OL-regi og til Dansk Forening for Rosport, som har skabt den her fantastiske vinderkultur omkring letvægtsfireren.” 

Den endelige beslutning omkring letvægtsfirerens fremtid tages først senere. FISA vil med afsæt i afstemningen indstille et forslag til IOCs programkommission, som derefter vil sende en anbefaling til IOC’s eksekutivkomité. Den endelig beslutning ventes taget i juli.

” Vi har lobbyet, haft en tæt dialog med roforbundet og i det hele taget trykket på de knapper, vi kunne, så vi er meget skuffede over FISA’s beslutning. Men lige nu ser det ud til, at vi må erkende, at OL fremadrettet bliver uden Guldfireren,” siger Morten Mølholm Hansen. 

Letvægtsfireren har vundet medalje ved OL samtlige seks gange, at båden har været på OL-programmet. Det blev til OL-guld i 1996, OL-bronze i 2000, OL-guld i 2004, OL-guld i 2008 , OL-bronze i 2012 og senest OL-sølv i Rio 2016. 

Yderligere information: 
Morten Mølholm Hansen, direktør i DIF, 21 66 37 74