Presseinvitation: FC Prostata får overrakt pris-penge for Danskernes Idrætspris

Fredag 10. februar kl. 13 i Fremad Valbys klublokaler
7. feb 2017
Fredag 10. februar kl. 13 i Fremad Valbys klublokaler
Ved SPORT 2016-showet på DR1 vandt FC Prostata Danskernes Idrætspris og dermed 100.000 kroner. Pengene bliver imidlertid først overrakt fredag 10. februar af DIF's administrerende direktør Morten Mølholm Hansen i samarbejde med samarbejdspartner omkring Danskernes Idrætspris, e-Boks, Susanne Søvndahl Wolff, kommunikationsdirektør.

På mødet vil FC Prostata fortælle, hvordan de 100.000 kr. fra Danskernes Idrætspris vil blive brugt.

Stedet er klublokalerne hos fodboldklubben Fremad Valby, der er en af de foreløbig i alt fem fodboldklubber, der har hold for mænd med prostatakræft, og som er en del af forskningsprojektet FC Prostata. De fire andre klubber i FC Prostata er Østerbro IF, Lyseng IF (Århus), Esbjerg FB og Odense KFUM.
Det er første gang, at spillerrepræsentanter fra de fem klubber samles og formålet er at danne en ambassadørforening, der skal arbejde med tværgående arrangementer og fodboldturneringer for FC Prostata-spillerne. 

FC Prostata er forankret i Universitetshospitalernes Center for Sundhedsfaglig Forskning (UCSF) på Rigshospitalet og samarbejder med fodboldprofessor Peter Krustrup (SDU) og Dansk Boldspil-Union. Projektet er det første af sin art herhjemme og realiseres i partnerskab mellem forskningsinstitutioner, foreningsidrætten, hospitaler og patientforeninger.

Pressen inviteres hermed til at dække mødet. Send venligst en mail til mig (tolo@dif.dk), så jeg ved, hvor mange vi bliver. På forhånd tak. 

PROGRAM:

Sted: Fremad Valby, Julius Andersens Vej 8, 2450 København SV (Michael Laudrup-lounge)

Kl. 13.00: Start og velkommen ved projektleder Julie Midtgaard inkl. præsentation af nyetableret FC Prostata Ambassadørforening
Kl. 13.10: Spillere fra Fremad Valby (hjemmebane) - evt. trænere - fortæller lidt om, hvordan og hvorfor de træner i FC Prostata – mulighed for spørgsmål.
Kl. 13.15: DIF’s direktør overrækker 100.000 kr. til FC Prostata 
Tale fra henholdsvis DIF's direktør, Morten Mølholm Hansen, og samarbejdspartner e-Boks, Susanne Søndahl Wolff, kommunikationsdirektør.
Kl. 13:30: Projektleder Julie Midtgaard og teamleder i DBU Breddeudvikling Kenneth Grønlund Rasmussen, fortæller om vision for FC Prostata – mulighed for spørgsmål.
Kl. 13.40: Spillere – og spillerrepræsentanter fra FC Prostata-klubber fra hele landet begynder på den udendørs træning. 
Kl. 13.50: Alle (spillere, trænere, klubrepræsentanter, forskere og repræsentanter fra e-Boks og DIF) er til rådighed for pressen.
Kl. 14.10: Afslutning.

Bemærk, at der er gode billedmuligheder med spillerne i FC Prostata under deres udendørs træning kl. cirka 13.40.

Fra projekt FC Prostata deltager (foruden flere spillere med prostatakræft):
Julie Midtgaard, seniorforsker, psykolog og projektleder
Mette Rørth, kandidat i folkesundhedsvidenskab, forskningsassistent
Eik Bjerre, fysioterapeut, Ph.d.-studerende
Anders Bojer Jørgensen, studentermedhjælper og træner i Lyseng IF
Peter Krustrup, medlem af styregruppen, professor i Sport and Health Sciences og forskningsleder ved SDU
Kenneth Grønlund Rasmussen, medlem af styregruppen, teamleder i DBU Breddeudvikling

Fra DIF deltager:
Morten Mølholm Hansen, administrerende direktør
Charlotte Brix Andersen, kommunikationschef
Rikke Nagel Simonsen, sociale media manager 
Torben Lollike, kommunikationskonsulent 

Fra e-Boks deltager Susanne Søndahl Wolff, kommunikationsdirektør.