Velkommen til DIF Museums hjemmeside

På DIF Museums hjemmeside kan du få et indblik i den historiske samling af arkivalier, genstande, film og fotos som Danmarks Idrætsforbund råder over.
1. dec 2016
På DIF Museums hjemmeside kan du få et indblik i den historiske samling af arkivalier, genstande, film og fotos som Danmarks Idrætsforbund råder over.

DIF Museum er nu også kommet online, så alle Museets oplysninger og samlinger er frit tilgængelige for alle, der måtte have interesse for dansk idrætshistorie.

Den nye hjemmeside indeholder først og fremmest et kort oprids af de væsentligste begivenheder i både idrættens historie i Danmark, men også i selve DIF's historie. Der er en oversigt over de forskellige formænd, som har stået i spidsen for DIF siden begyndelsen i 1896 og frem til i dag. Hvis man er interesseret i de Olympiske Lege og olympisk historie, er der også informationer og billeder at finde fra antikken og moderne tid. Hver måned vil vi fortælle en ny og sjov historie fra idrætshistoriens gemmer.

Museets samlinger af værdifulde effekter, film og billeder kan også findes på den nye hjemmeside. Det er blandt andet effekter som den olympiske fakkel fra 1952, sportstøj fra mange år tilbage og idrætsudøvernes medaljer. Museet indeholder faktisk en samling på omkring 5.000 genstande, som er alt lige fra idrætsrekvisitter og beklædningsgenstande til præmier og pokaler. Derudover ligger museet også inde med 700 gamle 16 mm. film og omkring 150.000 foto/dias, som også kan findes på hjemmesiden. Hvis man er interesseret i et bestemt emne, som man gerne vil dykke ned i, så har DIF bibliotek en stor samling af bøger og tidsskrifter, som indeholder en masse information om idrætshistorie. Samlinger i forbindelse med Hall of Fame og diverse arkivalier er også tilgængelige.

Det er muligt at læse og se billeder fra vores forskellige udstillinger, som der af og til udstilles i Idrættens Hus. Det kan blandt andet være Guldfireren eller Olympiagangen eller nogle af de små montrer, der står rundt omkring i Idrættens Hus.

Hvis du vil vide mere om museet og museets historie, kan du læse mere om det under menuen "Om Museet", hvor du finder oplysninger om museets bestyrelse, visioner, love og hvordan det er at være frivillig på museet.