Tre unge finalister kæmper om titlen som Årets Holdkammerat

En badmintonspiller, en håndboldspiller og en cheerleader udgør finalefeltet til prisen DIF og Nordea-fondens Fidusbamse, som gives til Danmarks bedste holdkammerat.
8. dec 2016
En badmintonspiller, en håndboldspiller og en cheerleader udgør finalefeltet til prisen DIF og Nordea-fondens Fidusbamse, som gives til Danmarks bedste holdkammerat.

Er Årets Holdkammerat 2016 en håndboldspiller fra Dall/Ferslev i Nordjylland, en cheerleader fra Aarhus eller en badmintonspiller fra Højbjerg? 

Disse spørgsmål nærmer sig et endeligt svar, idet jagten på at finde Danmarks bedste holdkammerat nu er gået ind i sin afgørende fase, og feltet er snævret ind til tre finalister. Tre finalister, som kæmper om æren og førstepræmien – en idrætsrejse for hele holdet til en værdi af 100.000 kroner.

De tre kandidater er:

Signe Vemby, 14 år fra Århus Tigers Cheerleaders
Signe Vemby er nomineret, fordi hun er en uundværlig del af cheerleaderholdet Aarhus Tigers Flawless. Signe Vemby har altid en positiv indstilling og energi, hvilket smitter af på hendes holdkammerater. Signe møder altid op til de forskellige aktiviteter, som klubben afholder og er en positiv rollemodel, ikke bare for sit hold, men for alle i klubben. Bliver der spurgt om hjælp, er Signe Vemby den første til at byde sig til, og hun er altid klar med et kram eller rosende ord til sine holdkammerater.

Cecilie Munck, 15 år fra Dall/Ferslev IF (Håndbold) 
Cecilie Munck er nomineret, fordi hun på sit håndboldhold gennem flere år har vist socialt ansvar i verdensklasse. Det er Cecilie, der tager sig af dem, der i perioder ikke trives så godt på holdet, og det er Cecilie, der i særlig grad tager sig af nye spillere på holdet.
Det er også Cecilie, der melder sig, når der skal bruges frivillige til dommerbordet, hjælp til at lave mad i klubbens cafe eller andre lignende opgaver.

Asger Skotte Lippert, 14 år fra Højbjerg Badmintonklub
Asger Skotte Lippert er nomineret, fordi han altid er i godt humør, og fordi han altid er motiveret, lige meget hvem han træner med og imod. Asger Skotte Lippert er også hjælpetræner, hvor han hjælper til med både miniton (små spillere helt ned til 5 år) og U11. Han er altid klar til at tage ansvar for træningen og er god til at kommunikere med både børn og forældre. Asger Skotte Lippert deltager stort set i alle aktiviteter, lige meget om det er elitepræget eller mere socialt præget. Asger Skotte Lippert er i det hele taget en god kammerat. 

To af dommerne udtaler om prisen: 

Maria Bruselius –Jensen, lektor på Center for Ungdomsforskning, Aalborg: 
”Forskning viser, at de unge ofte begynder i idrætsforeningerne, fordi de har venner på holdet. Og gode fællesskaber og venskaber er afgørende for at fastholde de unges engement i idrætslivet gennem ungdomsårene. Derfor er det vigtigt, at Fidusbamseprisen kan sætte fokus på betydningen af de gode venskaber i idrætslivet, og at pristagerne kan være gode eksempler på, hvordan man kan være en god kammerat.” 

Søren Østergaard, leder af Center for Ungdomsstudier:  
"I en kultur hvor der konstant "likes" og uploades, og hvor man er online 24/7 -  udgør fællesskabet i idrætsforeningen et stadig vigtigere "frikvarter" for danske børn og unge. Her oplever de at kunne fordybe sig i en aktivitet, være en del af et forpligtende arbejdsfællesskab og måske vigtigst af alt – at være offline i en time eller to. Dette "mentale frikvarter" handler i høj grad om at være en del af et inkluderende og anerkendende fællesskab, og sådanne fællesskaber opstår ikke ud af det blå. De er båret af enkeltindivider - de gode holdkammerater, der i deres ageren vælger at være de kulturbærere og rollemodeller, der insisterer på, at der skal være plads til alle i fællesskabet.” 

Om prisen
DIF og Nordea-fondens Fidusbamse gives til en ung idrætsudøver mellem 12 og 19 år fra en af DIF’s idrætsforeninger, som med sine handlinger og holdninger er en rigtig god holdkammerat. 

Mere information: 
Helle Carlsen, konsulent, DIF-udvikling, mobil 2041 4183