Årets Fund: Landsholdshåb og OL-atleter nomineret

De 10 kandidater til landets ældste idrætspris er fundet
8. dec 2016
De 10 kandidater til landets ældste idrætspris er fundet

Talenterne i dansk idræt myldrer frem med uformindsket kraft. Det dokumenterer listen over de 10 kandidater til Årets Fund 2016, som Danmarks Idrætsforbund (DIF), Team Danmark og Politiken har nomineret blandt de indstillede fra de enkelte specialforbund.

Tre deltagere fra sommerens olympiske lege i Rio de Janeiro - blandt andet en medaljevinder - og fodboldlandsholdets nye håb er med i feltet af 16-20-årige fremadstormende talenter med et internationalt gennembrud bag sig i 2016.

Næste generation på vej
”Ovenpå et forrygende olympisk år for dansk idræt er det med stor glæde, at jeg kan konstatere, at næste generation allerede er på vej. De 10 udvalgte talenter har alle præsteret flotte resultater, og jeg ser frem til at følge deres udvikling i de kommende år”, konstaterer DIF's formand, Niels Nygaard.

”Jeg vil gerne sige stort tillykke til de ti udvalgte talenter. De er meget flotte repræsentanter for, at talentarbejdet er i verdensklasse bredt i dansk eliteidræt. Det kan vi være stolte over i Danmark, og det lover godt for, at vi også fremover kan samles om store danske sportspræstationer”, supplerer Team Danmarks direktør, Lone Hansen.

Den endelige kåring finder sted torsdag 29. december i Politikens Hus, hvor der er hyldest, gaver og pengepræmie til alle 10 nominerede og 100.000 kr. til vinderen.

Årets Fund blev kåret første gang i 1929 og er således Danmarks ældste idrætspris.

De 10 nominerede til Årets Fund 2016

  • Atletik: Anna Emilie Møller
  • Badminton: Anders Antonsen
  • Cykling: Niklas Larsen
  • Fodbold: Kasper Dolberg
  • Handicapidræt: Sophie Amanda Walløe
  • Håndbold: U20-landsholdet (k)
  • Kajak: Mette Maibom Gravesen
  • Karate: Katrine Pedersen
  • Roning: Ida Birkjær Petersen og Frida Sanggaard Nielsen
  • Sportsdans: Sandra Overballe Pedersen og Eugen Miu