FC Prostata er i finalen om Danskernes Idrætspris

Nu er de tre finalister til Danskernes Idrætspris fundet. FC Prostata fra København er en af dem, og de to andre er Åben Idræt i Hammel Idrætscenter og BørneBasketFonden. Den endelige vinder, der bliver offentliggjort 7. januar 2017 ved DR’s sportsshow SPORT 2016, modtager 100.000 kr. Danskernes Idrætspris er præsenteret af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4.
7. dec 2016
Nu er de tre finalister til Danskernes Idrætspris fundet. FC Prostata fra København er en af dem, og de to andre er Åben Idræt i Hammel Idrætscenter og BørneBasketFonden. Den endelige vinder, der bliver offentliggjort 7. januar 2017 ved DR’s sportsshow SPORT 2016, modtager 100.000 kr. Danskernes Idrætspris er præsenteret af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4.

DIF’s bestyrelse udvalgte tirsdag 6. december 2016 de tre finalister, der fortsat er med i dysten om at vinde Danskernes Idrætspris og de 100.000 kr., der følger med. Valget faldt på FC Prostata fra København, Åben Idræt i Hammel Idrætscenter og BørneBasketFonden.

Der var i alt otte initiativer fra hele landet at vælge imellem for bestyrelsen. De otte initiativer var fundet ved en afstemning i de regionale P4-distrikter, hvor 9.575 danskerne deltog. I alt var der indstillet 234 idrætsinitiativer.

DIF har udvalgt de tre finalister på baggrund af en række faglige kriterier. Initiativerne skal i særlig grad gavne den lokale foreningsidræt og styrke fællesskabet og glæden ved at være aktiv i en idrætsforening. Derudover skal initiativerne kunne stå som inspiration for andre.

”FC Prostata er et særdeles interessant initiativ fordi, der her er tale om et banebrydende samarbejde mellem forskningsinstitutioner, foreningsidrætten, hospitaler og patientforeninger,” siger Niels Nygaard, formand i DIF.
”Initiativet har fokus på idrættens sundhedsskabende værdi og har haft succes med at fastholde mænd i foreningsidrætten. På den måde kan FC Prostata stå som en bæredygtig model for udbredelsen af foreningsbaseret tilbud om fysisk aktivitet i kræftrehabilitering.” 

Den endelige vinder af Danskernes Idrætspris bliver udvalgt af DIF’s bestyrelse og offentliggjort 7. januar 2017 til DR’s sportsshow SPORT 2016, hvor prisen vil blive overrakt af e-Boks, DIF og DR P4.

Om de tre finalister:

FC Prostata – indstillet i hovedstaden
FC Prostata (www.fcprostata.dk) er et landsdækkende initiativ, som handler om at udvikle, afprøve og implementere klubbaseret fodbold til mænd med prostatakræft. Kun få mænd med prostatakræft følger nemlig de gældende motionsanbefalinger, og forbavsende få deltager i eksisterende tilbud om rehabilitering. I samarbejde med Dansk Boldspil-Union er der på et år oprettet fire særlige fodboldhold for mænd med prostatakræft (Østerbro If, Fremad valby, Lyseng IF og Esbjerg Forenede Boldklubber) og en femte klub er på vej på Fyn (Odense KFUM). Holdene træner to gange ugentligt, og træningen varetages af særligt uddannede trænere. Projektet er det første af sin art herhjemme og realiseres i partnerskab mellem forskningsinstitutioner, foreningsidrætten, hospitaler og patientforeninger. 

Åben Idræt (i Hammel Idrætscenter) – indstillet i Østjylland
600 børn deltager i Åben Idræt Hammel, som er en by med ca. 7.000 indbyggere. Børnene kan deltage i mange forskellige idrætsgrene i fire sammenhængende sportshaller plus svømmehal. Blandt mulighederne er fodbold, futsal, håndbold, svømning, badminton, bordtennis, gymnastisk og airtrack, zumba, hockey, karate, brydning, yoga, spinning, cykling, golf, tennis, høvdingebold, curling på gulvtæppe, kinball, bob og brætspil. Eventen planlægges af Hammel Idrætscenter og frivillige hjælpere fra de lokale idrætsforeninger og 10. klassecenter sørger for den praktiske udførelse.

BørneBasketFond - indstillet på Fyn
Initiativet binder indsatserne sammen fra en lang række organisationer - DIF, DBBF, DGI og Game - og leverer en masse basketball til børnene i skoler, på SFO´er, samt ikke mindst i eksisterende og i nye basketballklubber - rundt om i hele landet. Initiativets primære fokus er at få bevæget de børn, der ellers ikke ville være aktive - både i og efter skoletiden. Ud fra tesen "der er for få børn der spiller basketball, fordi der er for få foreninger der udbyder basketball til børn", er der startet ti nye basketballklubber op i hele landet - bl.a. i Odense og på Thurø (i samarbejde med Svendborg Basketball Club), som er i indstillerens område.
BørneBasketFonden leverer basketballundervisning i skolernes idrætstimer og har i 2016 indgået aftaler med ca. 305 folkeskoleskoleklasser. Derudover en lang række SFO´er og en bemandet legeplads i et udsat boligområde. 

Læs mere på www.danskernesidrætspris.dk

For mere information, kontakt venligst:
Kommunikationsdirektør i e-Boks, Susanne Søndahl Wolff

E-mail:
ssw@e-boks.dk, mobil: 23 82 13 14

Torben Lollike, kommunikationskonsulent i DIF
E-mail: tolo@dif.dk, mobil: 20 40 98 89.

 

Om e-Boks
Fem millioner danskere modtager hvert år post i e-Boks – den digitale postboks, som er tilgængelig fra en hvilken som helst computer eller smartphone over hele verden. I 2015 blev over 308 millioner dokumenter overført via e-Boks, og det sparede miljøet for i alt 5082 tons papir.
Blandt afsenderne er alle danske banker, alle landets kommuner og statslige styrelser, ATP, en række realkreditinstitutter, forsikringsselskaber, energiselskaber, fagforeninger og teleselskaber samt arbejdsgivere, som sender lønsedler til deres medarbejdere.
e-Boks er et aktieselskab, der ejes ligeligt af Nets og PostNord.
Læs mere på
www.e-boks.dk

Om DIF 
DIF er landets største idrætsorganisation med flere end 1,9 millioner medlemmer, som dyrker 90 forskellige idrætsgrene i 9.200 idrætsforeninger landet over. Foreningsidrætten er en afgørende forudsætning for, at den danske befolkning er en af de mest idrætsaktive befolkninger på verdensplan. Ikke færre end 350.000 frivillige i DIF-idrætten sikrer hver uge – året rundt – gode og sunde idrætstilbud til danskerne. 
Læs mere på
www.dif.dk