DIF Museum i luften med website

Hjemmeside skal skabe synlighed omkring dansk idræts historie
1. dec 2016
Hjemmeside skal skabe synlighed omkring dansk idræts historie

Den olympiske fakkel fra 1952 (se foto) er bare en af de mange genstande, som DIF Museum råder over, og som man kan læse mere om på den nye hjemmeside som museet lancerer i dag. Museet har eksisteret siden 2014, men har med en placering i kælderen af Idrættens Hus indtil nu levet en lettere usynlig tilværelse.

"Jeg glæder mig uroligt meget over vores hjemmeside, som får museet op af kælderen i Idrættens Hus. Glæden skyldes også at hjemmesiden vil kaste lys over, hvad museet indeholder både idrætshistorisk og genstandsmæssigt", siger Lotte Büchert, formand for DIF Museums bestyrelse.

Det er DIF Museums vision at være anerkendt som institutionen, der bringer danske eliteidrætshistorier til live og begejstrer både ældre generationer, der kan huske præstationerne, men ikke mindst yngre, der stifter bekendtskab med dem for første gang. Foruden værdien af idrætshistorien i sig selv, skal museet også bidrage til at perspektivere aktuelle idrætspræstationer samt internationale mesterskaber og turneringer. Den store betydning som nye idrætspræstationer og -events kan have, forstås nemlig bedst, når de sættes ind i en historisk sammenhæng.

Drøm på vej til opfyldelse
"Hjemmesiden vil skabe synlighed om museets virke, og jeg skal som formand for museumsbestyrelsen, da ikke lægge skjul på, at et fysisk museum med eksperimentarium er en drøm som måske vil gå i opfyldelse, når vi nu kan vise det frem, som vi kan byde på", slutter Lotte Büchert.

Museets samlinger af værdifulde effekter, film og billeder kan også findes på den nye hjemmeside. Det er foruden den olympiske fakkel fra 1952 og andre sportsrekvisitter også sportstøj fra mange år tilbage og idrætsudøvernes pokaler og medaljer. I alt er der omkring 5.000 genstande.
Derudover ligger museet også inde med 700 gamle 16 mm film og omkring 150.000 foto/dias. En oversigt over dem ligger også på hjemmesiden. Hvis man er interesseret i et bestemt emne, som man gerne vil dykke ned i, så har DIF bibliotek en stor samling af bøger og tidsskrifter, som indeholder en masse information om idrætshistorie. Samlinger i forbindelse med Hall of Fame og diverse arkivalier er også tilgængelige.

DIF Museums hjemmeside ligger her: www.museum.dif.dk