Frivillig fra morgen til aften

Hver dag sørger næsten en halv million frivillige for, at DIF’s godt 9000 idrætsforeninger kan køre rundt. Idrætsliv har været på en reportagetur rundt i foreningsdanmark for at møde nogle af de frivillige kræfter.
24. nov 2016
Hver dag sørger næsten en halv million frivillige for, at DIF’s godt 9000 idrætsforeninger kan køre rundt. Idrætsliv har været på en reportagetur rundt i foreningsdanmark for at møde nogle af de frivillige kræfter.

De står for alt lige fra fodboldsundervisning til kagebagning. De skaffer sponsorer, og de dømmer kampe. Alt sammen helt frivilligt. Med andre ord er de medvirkende til, at det danske idræts- og foreningsliv lever og har det godt. Og der er heldigvis mange af dem. 470.000 danskere er frivillige i Danmarks Idrætsforbunds godt 9000 foreninger. Idrætsliv har været på tur rundt i Danmark for at møde de mange frivillige og for at få svar på, hvad der driver dem. Du kan blandt andet komme med til Nordjylland hvor 77-årige Børge Lemvig træner U9-fodbolddrengene eller til Roskilde, hvor Anni Rasmussen kører spinninghold for kommunens seniorer.

 

Ungdommelighed i Roskilde Ældre Motion

Klokken har passeret middag og i kælderlokalerne i Roskilde Ældre Motion er omkring 20 seniorer mødt op til dagens første spinningtime.
Rocktoner af Volbeats, Lola Montez, pumper ud af højtalerne i det lille lokale i kælderen. Og selvom foreningen hedder Roskilde Ældre Motion, er der ikke meget ”ældre” at spore hos den 74-årige spinninginstruktør, Anni Rasmussen. Mens sveden begynder at dryppe fra hagen, sender hun instruktioner ud i lokalet:
                      ”Så er vi klar! 3-2-1, værsgo, så giver i den gas,” lyder det fra den smilende Anni Rasmussen. Med sig har hun 72-årige Inge Gølnitz. De har været fast inventar i foreningen i henholdsvis syv og seks år. Sammen med cirka 160 andre frivillige sørger de for, at foreningens 2.300 medlemmer får rørt sig mindst en gang om ugen.

”Det fede ved at være frivillig er jo, at vi ikke skal diskutere med os selv, om vi skal tage af sted eller ej. Og så selvfølgelig at vi ser, at folk har det godt. Vi har tre mænd, som kommer her dagligt, som har haft hjertesygdomme, og de er simpelthen blevet så gode. Det er jo lønnen,” siger Anni Rasmussen.

                      ”Ja og også at vi ser, at de er glade,” forsætter instruktørkollega Inge Gølnitz.

                      ”Vi har haft flere, der har fået konstateret en form for kræft, og når de så kommer tilbage fra lægen, fortæller de, at fordi de er i så god form, så har de fået lov at få en behandling, som man ellers ikke giver til ældre. Det er jo dejligt at vide, at man er en af grundene til folks gode helbred,” siger Inge Gølnitz.

 

Inge Gølnitz og Anni Rasmussen er blot nogle af de ildsjæle du kan møde i det nye nummer af Idrætsliv.
Du kan læse hele artiklen her eller finde magasinet i din lokale idrætsforening.