Millionstøtte til udsatte idrætsforeninger

Nordea-fonden støtter DIF get2sport med 15 millioner kroner. Støtten kommer til at gøre en kæmpe forskel for idrætsforeningerne i socialt udsatte boligområder.
23. nov 2016
Nordea-fonden støtter DIF get2sport med 15 millioner kroner. Støtten kommer til at gøre en kæmpe forskel for idrætsforeningerne i socialt udsatte boligområder.

Der er godt nyt til de idrætsforeninger, som holder til i socialt udsatte boligområder. Nordea-fonden har valgt at støtte DIF get2sport med 15 millioner kroner. DIF get2sport er et initiativ, som hjælper klubber, der udbyder idræt i socialt udsatte boligområder, og støtten fra Nordea-fonden kommer til at gøre en kæmpe forskel.

”Disse klubber løfter en utrolig vigtig opgave, men de opererer under meget vanskelige vilkår. Deres medlemmer og forældrene kommer ofte fra kulturer og socialgrupper, hvor der ikke er tradition for at påtage sig frivillige opgaver i foreningslivet, og det gør foreningerne meget sårbare”, siger DIF’s direktør Morten Mølhom Hansen og fortsætter:

”Støtten fra Nordea-fonden betyder, at vi kan accelerere vores indsats i DIF get2sport og øge støtten til de ildsjæle, som hver dag gør en kæmpe indsats for at sikre beboerne i de socialt udsatte boligområder sunde, inkluderende og udviklende idrætstilbud”, siger DIF-direktøren.

Udvidet indsats
I dag støtter DIF get2sport 29 foreninger i socialt udsatte boligområder. Typisk med aflastende medarbejdere, så foreningernes frivillige kræfter kan koncentrere sig om at træne, lave sociale tiltag og lignende. Støtten fra Nordea-fonden betyder, at indsatsen i de kommende år bliver udvidet til at omfatte 45 foreninger. Antallet af børn og unge, der er medlem af en forening i DIF get2sport-regi, skal samtidig øges fra 6.800 til 11.000.

”Flere børn og unge skal opleve glæden ved at dyrke motion og at være en del af det fællesskab, som foreningskulturen tilbyder. Det er en kultur, der styrker børn og unges identitet, livslyst og motivation for at møde andre mennesker. Derfor er vi stolte, over at støtte de frivilliges indsats for at skabe velfungerende, lokale idrætsforeninger,” siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

Permanent finansiering
DIF get2sport har eksisteret siden 2005 og er i dag i høj grad finansieret af satspuljemidler. Nu kommer støtten fra Nordea-fonden, som gør det muligt at accelerere indsatsen, men på sigt vil DIF have sikret en permanent finansiering af DIF get2sport.
DIF opfordrer staten og kommunerne til at indgå i et partnerskab på området, så indsatsen kan blive gjort permanent og spredt ud til alle landets sociale boligområder. I støtten fra Nordea-fonden indgår også en indsats for at dokumentere resultaterne af DIF get2sport.

”Vi utrolig taknemmelige for støtten fra Nordea-fonden, men på sigt skal vi have en permanent finansiering på plads. Vi er i gang med at overbevise lands- og kommunalpolitikere om, at et partnerskab er vejen frem, og støtten fra Nordea-fonden sætter os i stand til at dokumentere den effekt, som DIF get2sport-indsatsen har”, siger Morten Mølhom Hansen.

30. klub en realitet
Det første konkrete resultat af støtten fra Nordea-fonden er allerede en realitet. Hundige Boldklub, der ligger ved Askerød-bebyggelsen, bliver den 30. DIF get2sport-klub. Samarbejdet med Hundige Boldklub er også støttet af Greve Kommune.

Støtten fra Nordea-fonden vil også blive brugt til at videreføre DIF get2sport for all. Det er et initiativ, som hjælper klubberne med at tage imod og udbyde idræt til nyankomne flygtninge.

For yderligere kommentarer kontakt:
Morten Mølholm Hansen, direktør DIF, 21663774, mmh@dif.dk
Tine Wickers, kommunikationschef Nordea-fonden, 4070 3784, tw@nordeafonden.dk

Mvh Lars Hestbech, kommunikationskonsulent DIF, 23323784, lhe@dif.dk