Kolding-politikere på integrationsbesøg

En række lands- og politikere var mandag aften samlet hos i Skovparken for at høre om erfaringer med integration og idræt i socialt belastede områder. Partnerskab med idrætten på integrationsområdet er fremtiden.
22. nov 2016
En række lands- og politikere var mandag aften samlet hos i Skovparken for at høre om erfaringer med integration og idræt i socialt belastede områder. Partnerskab med idrætten på integrationsområdet er fremtiden.
Der blev lyttet godt efter og udvekslet erfaringer mandag aften i KFUM’s Boldklubs klublokaler i Skovparken i Kolding. Tilhørerne var en række politikere fra Folketinget og fra byrådet i Kolding, og temaet var idræt og integration. Danmarks Idrætsforbund havde samlet dem for at gøre opmærksom på det arbejde, som foregår i foreningerne.

DIF arbejder via sin integrationsindsats, DIF get2sport, sammen med 30 foreninger på landsplan. Det inkluderer et samarbejde med Kolding Kommune, hvor DIF get2sport-midlerne er med til at finansiere ansættelsen af Mohammed Ajjawi. Han hjælper de lokale klubber i kommunen og har blandt andet været med til at danne klubben MFI (Munkevængets Fritids- og Idrætsforening) med 150 medlemmer med 13 forskellige nationaliteter.

I MFI er der et særligt fokus på piger med anden etnisk baggrund. En ny undersøgelse har vist, at kun halvt så mange piger, hvor forældrene er født uden for Europa, dyrker idræt set i forhold til piger, hvor begge forældre er født i Europa.

”Jeg er meget glad for Get2Sport indsatsen, og jeg er rigtig glad for at høre her til aften, at der nu også vil komme fokus på pigerne, så det ikke kun er drengene, det handler om. Det er vigtigt, at vi får pigerne mere på banen,” sagde Karina Adsbøl fra Dansk Folkeparti, der er medlem af Folketinget og satspulje og ligestillingsordfører.

Langsigtet partnerskab

MFI, der holder til hos KFUM’s Boldklub, har haft succes med at engagere forældrene i det frivillige arbejde og har hjulpet et større antal syriske flygtninge ind i foreningsidrætten. I øjeblikket bliver DIF get2sport blandt andet finansieret af satspuljemidlerne, som snart udløber. Derfor var budskabet også tydeligt til de forsamlede lands- og kommunalpolitikere.

”Vi har gennem årene haft stor succes med at hjælpe klubberne i de socialt belastede boligområdet med at udbyde idræt, tage imod medlemmer og fastholde dem. Indsatsen har betydet meget for foreningerne og beboerne, og indsatsen må ikke stoppe, når midlerne udløber”.

”Derfor opfordrer jeg politikerne til at skabe et partnerskab mellem staten, kommunerne og DIF, så vi kan fortsætte indsatsen og udvide den til samtlige boligsociale områder i Danmark,” sagde Niels Nygaard, der er formand for DIF.

Politisk opbakning

Fra politisk side var der opbakning til arbejdet med DIF get2sport.

”Vi er ikke i tvivl om, at DIF get2Sport indsatsen virker. Der foregår rigtig meget, som er værd at bygge videre på. Nu gælder det om, at blive skarpe på, hvorfor det virker, så vi kan overføre det til andre områder også. Så vi ser meget gerne, at samarbejdet fortsætter,” sagde Koldings borgmester, Jørgen Pedersen (V).

Til stede var udover Karina Adsbøl og Jørn Pedersen var byrådsmedlemmerne Christian Haugk, Kjeld Kjeldsen, Ole Alsted, Trille Nikolajsen, Yrsa Mastrup Annie Terp Thomsen, Jesper Elkjær, Knud Erik Langhoff, Lis Ravn Ebbesen, Søren Rasmussen og Benny Dall.

En undersøgelse har tidligere vist, at 68 procent af medlemmerne af DIF get2sport-foreningerne er blevet gladere for at gå i skole, og 59 procent klarer sig bedre i skolen.

Tidligere har der været et lignende informationsarrangement i Vollsmose i Odense, Gellerupparken i Århus, og planlagt et arrangement i Høje Taastrup.

For yderligere kommentarer kontakt:
Niels Nygaard, 20737112, nny@dif.dk