Regionale vindere klar til semifinale i Danskernes Idrætspris

Kun tre af otte idrætsinitiativer går videre til finalen ved DR’s sportsshow Sport 2016.
18. nov 2016
Kun tre af otte idrætsinitiativer går videre til finalen ved DR’s sportsshow Sport 2016.

Over hele landet har danskerne været ved tasterne og over 12 dage stemt på det lokale idrætsinitiativ, som de har ment skal vinde Danskernes Idrætspris. Afstemningen sluttede i dag kl. 9 (fredag 18. november) og dermed er de otte regionale kandidater, der går videre til den landsdækkende semifinale, fundet. Danskernes Idrætspris, der præsenteres af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4, uddeles til DR’s årlige sportsshow. Med prisen følger 100.000 kr. 

De otte vindere i hver af P4’s sendeområder er:

  • Fyn: BørneBasketFonden
  • Midt- og Vestjylland: Frederiks. Ét lokalsamfund - mange samarbejdspartnere (Alhedens IF)
  • Nordjylland: Handicap venligt skydecenter, Vodskov skytteforening
  • Østjylland: Åben Idræt (i Hammel Idrætscenter)
  • Syd- og Esbjerg: Helle Team Tramp (Vrenderup)
  • Trekantsområdet: HIU - Handicapidræt i Uldum
  • Sjælland og øerne: Familietons i TGU (Tømmerup Gymnastik og Ungdom)
  • Hovedstadsområdet: FC Prostata (København)

Det er nu op til DIF’s bestyrelse at udvælge de tre finalister og herefter kåre vinderen. Vinderen af Danskernes Idrætspris offentliggøres 7. januar 2017 til DR’s sportsgalla, Sport 2015.

”Det bliver en vanskelig opgave for DIF’s bestyrelse at skille fem idrætsinitiativer fra inden finalen,” siger DIF's kommunikationschef Charlotte Brix Andersen.
”Der er tale om otte meget kvalificerede, men heldigvis også meget forskellige kandidater til Danskernes Idrætspris. Jeg glæder mig over bredden af initiativer og samtidig med, at jeg ønsker de lokale vindere til lykke, må jeg også skynde mig at sige, at der bestemt var rigtig gode idrætsinitiativer blandt dem, som ikke gik videre.” 

Mange danskere har stemt
I alt 165 initiativer har været indstillet til Danskernes Idrætspris. Af dem har otte lokale dommerpaneler udvalgt tre i hvert område. De tre idrætsinitiativer er gået videre til afstemningsproceduren, hvor tæt på 10.000 danskere har været inde og stemme på deres favorit.
”Vi har været rigtig glade for de mange initiativer, der har været indstillet,” siger kommunikationsdirektør i e-Boks, Susanne Søndahl Wolff.
”Og når så danskerne bakker op på så fornem vis ved at gå ind og stemme på deres favorit, så vidner det om, at danskerne er dybt involveret i dansk foreningsidræt.”

 

Om e-Boks
Fem millioner danskere modtager hvert år post i e-Boks – den digitale postboks, som er tilgængelig fra en hvilken som helst computer eller smartphone over hele verden. I 2015 blev over 308 millioner dokumenter overført via e-Boks, og det sparede miljøet for i alt 5082 tons papir.
Blandt afsenderne er alle danske banker, alle landets kommuner og statslige styrelser, ATP, en række realkreditinstitutter, forsikringsselskaber, energiselskaber, fagforeninger og teleselskaber samt arbejdsgivere, som sender lønsedler til deres medarbejdere.
e-Boks er et aktieselskab, der ejes ligeligt af Nets og PostNord.
Læs mere på www.e-boks.dk