Helle Team Tramp vandt den sønderjyske afstemning i Danskernes Idrætspris

56 procent af alle de afgivne stemmer i den sønderjyske afstemning om Danskernes Idrætspris var sat ved Helle Team Tramp fra Vrenderup ved Varde. Dermed er den sønderjyske kandidat, der går videre til den landsdækkende semifinale, fundet. Danskernes Idrætspris, der præsenteres af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4, uddeles til DR’s årlige sportsshow. Med prisen følger 100.000 kr.
18. nov 2016
56 procent af alle de afgivne stemmer i den sønderjyske afstemning om Danskernes Idrætspris var sat ved Helle Team Tramp fra Vrenderup ved Varde. Dermed er den sønderjyske kandidat, der går videre til den landsdækkende semifinale, fundet. Danskernes Idrætspris, der præsenteres af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4, uddeles til DR’s årlige sportsshow. Med prisen følger 100.000 kr.

Det blev Helle Team Tramp, der løb med den sønderjyske førsteplads i konkurrencen om Danskernes Idrætspris. Dermed er idrætsinitiativet, der holder til i Helle Hallen ved Vrenderup, fortsat med i konkurrencen om den samlede præmiesum på 100.000 kr.

Med førstepladsen går Helle Team Tramp sammen med syv andre regionale vindere fra resten af landet videre til semifinalen, hvor DIF’s bestyrelse udvælger tre finalister og herefter kårer vinderen. Vinderen af Danskernes Idrætspris offentliggøres ved DR’s show SPORT 2016 lørdag 7. januar 2017.

”Jeg er lidt overrasket over udfaldet af afstemningen,” siger Jesper Larsen, lokal DIF ambassadør, der sad med i det sønderjyske dommerpanel, som udvalgte tre idrætsinitiativer til at gå videre til afstemningen.
”Men på den anden side, er der ingen tvivl om, at der er en god historie knyttet til Team Helle Tramp. At en 14-årige pige kan stable en forening på benene helt alene, er naturligvis helt unikt. Sofie Jepsen er da stort forbillede for andre unge.”

De to øvrige idrætsinitiativer, der kunne stemmes på, var ’Ta' chancen: Idræts­aktiviteter specielt til dit barn’ og Projekt Foreningsudvikling i Tønder Kommune.

Afstemningen, der foregik på hjemmesiden for Danskernes Idrætspris, løb over tolv dage og sluttede fredag 18. november kl. 9. Helle Team Tramp fik over 56 procent af stemmerne. 

I alt var 9.575 danskere inde og stemme på hjemmesiden, www.danskernesidrætspris.dk.
”Vi har været rigtig glade for de mange initiativer, der har været indstillet,” siger kommunikationsdirektør i e-Boks, Susanne Søndahl Wolff.
”Og når så danskerne bakker op på så fornem vis ved at gå ind og stemme på deres favorit, så vidner det om, at danskerne er dybt involveret i dansk foreningsidræt.” 

Om Helle Team Tramp
Da den lokale idrætsforening valgte at nedlægge trampolinholdet, gik en af pigerne på holdet i aktion. Den dengang kun 14-årige Sofie Jepsen, som går i 9. klasse på Næsbjerg Skole, fik hurtig både lokalbefolkning og den lokale presse med. Hun sikrede sig, at der var var medlemmer nok, fik etableret en stiftende generalforsamling og fik samlet en bestyrelse. Blandt hendes opgaver var også at finde en voksen til at være den myndige i forbindelse med underskrift til lejeaftale i Helle-hallen hvor træningen skulle foregå, og indkøbe en trampolin. 

De otte vindere fra P4’s sendeområder er:
Fyn: BørneBasketFonden
Midt- og Vestjylland: Frederiks. Ét lokalsamfund - mange samarbejdspartnere          
Nordjylland: Handicap venligt skydecenter, Vodskov skytteforening
Østjylland: Åben Idræt (i Hammel Idrætscenter)
Syd: Helle Team Tramp
Trekantsområdet: HIU - Handicapidræt i Uldum
Sjælland og øerne: Familietons                 
Hovedstadsområdet: FC Prostata


For mere information, kontakt venligst:
Kommunikationsdirektør i e-Boks, Susanne Søndahl Wolff
E-mail: ssw@e-boks.dk, mobil: 23 82 13 14

Torben Lollike, kommunikationskonsulent i DIF
E-mail: tolo@dif.dk, Mobil: 20 40 98 89.

Om e-Boks
Fem millioner danskere modtager hvert år post i e-Boks – den digitale postboks, som er tilgængelig fra en hvilken som helst computer eller smartphone over hele verden. I 2015 blev over 308 millioner dokumenter overført via e-Boks, og det sparede miljøet for i alt 5082 tons papir.
Blandt afsenderne er alle danske banker, alle landets kommuner og statslige styrelser, ATP, en række realkreditinstitutter, forsikringsselskaber, energiselskaber, fagforeninger og teleselskaber samt arbejdsgivere, som sender lønsedler til deres medarbejdere.
e-Boks er et aktieselskab, der ejes ligeligt af Nets og PostNord.
Læs mere på
www.e-boks.dk

Om DIF 
DIF er landets største idrætsorganisation med flere end 1,9 millioner medlemmer, som dyrker 90 forskellige idrætsgrene i 9.200 idrætsforeninger landet over. Foreningsidrætten er en afgørende forudsætning for, at den danske befolkning er en af de mest idrætsaktive befolkninger på verdensplan. Ikke færre end 350.000 frivillige i DIF-idrætten sikrer hver uge – året rundt – gode og sunde idrætstilbud til danskerne. 
Læs mere på
www.dif.dk