Familietons i Tømmerup vandt lokal afstemning i Danskernes Idrætspris

56 procent af alle de afgivne stemmer i den regionale afstemning om Danskernes Idrætspris var sat ved Familietons i Tømmerup. Dermed er den sjællandske kandidat, der går videre til den landsdækkende semifinale, fundet. Danskernes Idrætspris, der præsenteres af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4, uddeles til DR’s årlige sportsshow. Med prisen følger 100.000 kr.
18. nov 2016
56 procent af alle de afgivne stemmer i den regionale afstemning om Danskernes Idrætspris var sat ved Familietons i Tømmerup. Dermed er den sjællandske kandidat, der går videre til den landsdækkende semifinale, fundet. Danskernes Idrætspris, der præsenteres af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4, uddeles til DR’s årlige sportsshow. Med prisen følger 100.000 kr.

Det blev Familietons i Tømmerup, der løb med den sjællandske førsteplads i konkurrencen om Danskernes Idrætspris. Dermed er det sjællandske idrætsinitiativ fortsat med i konkurrencen om den samlede præmiesum på 100.000 kr.

Med førstepladsen går Familietons i Tømmerup sammen med syv andre regionale vindere fra resten af landet videre til semifinalen, hvor DIF’s bestyrelse udvælger tre finalister og herefter kårer vinderen. Vinderen af Danskernes Idrætspris offentliggøres ved DR’s show SPORT 2016 lørdag 7. januar 2017.

”Det er fedt, at man med familietons får oparbejdet en tradition hos de unge og får skabt en lokalt tilhørsforhold. På den måde kan det blive sådan, at unge siger: at idræt, det er bare noget, vi gør i vores familie. Jeg er vild med, at en familie med familietons ikke skal gå til idræt hver for sig, men kan gøre det sammen. Og så er Familietons med til at give et langt mere varieret foreningsbillede,” siger Mads Olsen, lokal DIF ambassadør, der sad med i den regionale dommerkomité, som udvalgte tre idrætsinitiativer til at gå videre til afstemningen.
De to øvrige idrætsinitiativer, der kunne stemmes på, var Team Storstrøm og Ørslevs Frivilligbank.

Afstemningen, der foregik på hjemmesiden for Danskernes Idrætspris, løb over tolv dage og sluttede fredag 18. november kl. 9. Familietons i Tømmerup fik over 56 procent af stemmerne.

I alt var 9.575 danskere inde og stemme på hjemmesiden,
www.danskernesidrætspris.dk.
”Vi har været rigtig glade for de mange initiativer, der har været indstillet,” siger kommunikationsdirektør i e-Boks, Susanne Søndahl Wolff.
”Og når så danskerne bakker op på så fornem vis ved at gå ind og stemme på deres favorit, så vidner det om, at danskerne er dybt involveret i dansk foreningsidræt.” 

Om Familietons i Tømmerup
Familietons tager udgangspunkt i hele familien, og ikke kun et barn, der sættes af til sport. Hele familien er sammen på et højt fysisk aktivitetsniveau, samtidig med der bliver leget, grinet og udfordret på det motoriske og fysiske plan. Familietons benytter en stor hal og et springcenter, hvor alle instruktør, forældre og større børn hjælper til med opstilling af baner med diverse redskaber. Initiativtagerne har taget et skridt videre og tilbyder nu sammen med hallens cafeteria en gang sund aftensmad efter ugens træning, hvor ca. 80 til 100 deltager.


De otte vindere fra P4’s sendeområder er:
Fyn: BørneBasketFonden
Midt- og Vestjylland: Frederiks. Ét lokalsamfund - mange samarbejdspartnere          
Nordjylland: Handicap venligt skydecenter, Vodskov skytteforening
Østjylland: Åben Idræt (i Hammel Idrætscenter)
Syd: Helle Team Tramp
Trekantsområdet: HIU - Handicapidræt i Uldum
Sjælland og øerne: Familietons                 
Hovedstadsområdet: FC Prostata


For mere information, kontakt venligst:
Kommunikationsdirektør i e-Boks, Susanne Søndahl Wolff
E-mail: ssw@e-boks.dk, mobil: 23 82 13 14

Torben Lollike, kommunikationskonsulent i DIF
E-mail: tolo@dif.dk, Mobil: 20 40 98 89.

 

Om e-Boks
Fem millioner danskere modtager hvert år post i e-Boks – den digitale postboks, som er tilgængelig fra en hvilken som helst computer eller smartphone over hele verden. I 2015 blev over 308 millioner dokumenter overført via e-Boks, og det sparede miljøet for i alt 5082 tons papir.
Blandt afsenderne er alle danske banker, alle landets kommuner og statslige styrelser, ATP, en række realkreditinstitutter, forsikringsselskaber, energiselskaber, fagforeninger og teleselskaber samt arbejdsgivere, som sender lønsedler til deres medarbejdere.
e-Boks er et aktieselskab, der ejes ligeligt af Nets og PostNord.
Læs mere på
www.e-boks.dk

Om DIF 
DIF er landets største idrætsorganisation med flere end 1,9 millioner medlemmer, som dyrker 90 forskellige idrætsgrene i 9.200 idrætsforeninger landet over. Foreningsidrætten er en afgørende forudsætning for, at den danske befolkning er en af de mest idrætsaktive befolkninger på verdensplan. Ikke færre end 350.000 frivillige i DIF-idrætten sikrer hver uge – året rundt – gode og sunde idrætstilbud til danskerne. 
Læs mere på
www.dif.dk