Åben Idræt i Hammel vandt østjysk afstemning i Danskernes Idrætspris

58 procent af alle de afgivne stemmer i den regionale afstemning om Danskernes Idrætspris var sat ved Åben Idræt i Hammel. Dermed er den østjyske kandidat, der går videre til den landsdækkende semifinale, fundet. Danskernes Idrætspris, der præsenteres af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4, uddeles til DR’s årlige sportsshow. Med prisen følger 100.000 kr.
18. nov 2016
58 procent af alle de afgivne stemmer i den regionale afstemning om Danskernes Idrætspris var sat ved Åben Idræt i Hammel. Dermed er den østjyske kandidat, der går videre til den landsdækkende semifinale, fundet. Danskernes Idrætspris, der præsenteres af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4, uddeles til DR’s årlige sportsshow. Med prisen følger 100.000 kr.

Det blev Åben Idræt i Hammel Idrætscenter, der løb med den østjyske førsteplads i konkurrencen om Danskernes Idrætspris. Dermed er det østjyske idrætsinitiativ fortsat med i konkurrencen om den samlede præmiesum på 100.000 kr.

Med førstepladsen går Åben Idræt i Hammel Idrætscenter sammen med syv andre regionale vindere fra resten af landet videre til semifinalen, hvor DIF’s bestyrelse udvælger tre finalister og herefter kårer vinderen. Vinderen af Danskernes Idrætspris offentliggøres ved DR’s show SPORT 2016 lørdag 7. januar 2017.

”Der er rigtig mange kvaliteter i dette initiativ. Der var der i øvrigt også i flere af de andre initiativer, vi har set på, men vi skulle jo vælge tre. Jeg er sådan set ikke overrasket over at Åben Idræt i Hammel Idrætscenter vinder afstemningen. Det er et initiativ som meget nemt kan kopieres uden at der skal bruges de store midler. Egentlig handler det bare om noget engagement fra nogle frivillige,” siger Flemming Otvald, lokal DIF ambassadør, der sad med i den østjyske dommerkomité, som udvalgte tre idrætsinitiativer til at gå videre til afstemningen.
”Det er rigtigt positivt, at unge kan få lov til at prøv en masse forskellige idrætsgrene af inden de måske beslutter sig for, hvad de vil kaste sig over.”

De to øvrige idrætsinitiativer, der kunne stemmes på, var AAGE/Marselisborg Hockey Klub og Harlev Løb og Motion.

Afstemningen, der foregik på hjemmesiden for Danskernes Idrætspris, løb over tolv dage og sluttede fredag 18. november kl. 9. Åben Idræt i Hammel Idrætscenter fik over 58 procent af stemmerne.

I alt var 9.575 danskere inde og stemme på hjemmesiden,
www.danskernesidrætspris.dk.
”Vi har været rigtig glade for de mange initiativer, der har været indstillet,” siger kommunikationsdirektør i e-Boks, Susanne Søndahl Wolff.
”Og når så danskerne bakker op på så fornem vis ved at gå ind og stemme på deres favorit, så vidner det om, at danskerne er dybt involveret i dansk foreningsidræt.” 

Om Åben Idræt i Hammel Idrætscenter
Cirka 600 børn deltager tre gange årligt ved til Åben Idræt i Hammel Idrætscenter, der ligger i en by med ca. 7.000 indbyggere. Børnene kan deltage i mange forskellige idrætsgrene i de fire sammenhængende sportshaller plus svømmehal. Børnene kan fx prøve: fodbold, futsall, håndbold, svømning, badminton, bordtennis, gymnastisk inkl. airtrack, zumba, hockey, karate, brydning, yoga, spinning, cykling (Alpe d'Huez), golf, tennis, høvdingebold, curling på gulvtæppe, kinball, bob, brætspil etc.
I idrætscentret hænger en plan over, hvornår børnene kan deltage i de forskellige aktiviteter. Arrangementerne varer fra kl. 17 - 23. (0.-3. klasse 17-20, 4 klasse - 17 år: 17-23). Det koster 40 kr. at deltage. Eventen planlægges af Hammel Idrætscenter. Frivillige hjælpere fra de lokale idrætsforeninger og 10. klassecenter sørger for den praktiske udførelse ved at være frivillige. 


De otte vindere fra P4’s sendeområder er:
Fyn: BørneBasketFonden
Midt- og Vestjylland: Frederiks. Ét lokalsamfund - mange samarbejdspartnere          
Nordjylland: Handicap venligt skydecenter, Vodskov skytteforening
Østjylland: Åben Idræt (i Hammel Idrætscenter)
Syd: Helle Team Tramp
Trekantsområdet: HIU - Handicapidræt i Uldum
Sjælland og øerne: Familietons                 
Hovedstadsområdet: FC Prostata


For mere information, kontakt venligst:
Kommunikationsdirektør i e-Boks, Susanne Søndahl Wolff
E-mail: ssw@e-boks.dk, mobil: 23 82 13 14

Torben Lollike, kommunikationskonsulent i DIF
E-mail: tolo@dif.dk, Mobil: 20 40 98 89.

 

Om e-Boks
Fem millioner danskere modtager hvert år post i e-Boks – den digitale postboks, som er tilgængelig fra en hvilken som helst computer eller smartphone over hele verden. I 2015 blev over 308 millioner dokumenter overført via e-Boks, og det sparede miljøet for i alt 5082 tons papir.
Blandt afsenderne er alle danske banker, alle landets kommuner og statslige styrelser, ATP, en række realkreditinstitutter, forsikringsselskaber, energiselskaber, fagforeninger og teleselskaber samt arbejdsgivere, som sender lønsedler til deres medarbejdere.
e-Boks er et aktieselskab, der ejes ligeligt af Nets og PostNord.
Læs mere på
www.e-boks.dk

Om DIF 
DIF er landets største idrætsorganisation med flere end 1,9 millioner medlemmer, som dyrker 90 forskellige idrætsgrene i 9.200 idrætsforeninger landet over. Foreningsidrætten er en afgørende forudsætning for, at den danske befolkning er en af de mest idrætsaktive befolkninger på verdensplan. Ikke færre end 350.000 frivillige i DIF-idrætten sikrer hver uge – året rundt – gode og sunde idrætstilbud til danskerne. 
Læs mere på
www.dif.dk