Handicapvenligt skydecenter i Vodskov vandt lokal afstemning i Danskernes Idrætspris

48 procent af alle de afgivne stemmer i den regionale afstemning om Danskernes Idrætspris var sat ved Handicapvenligt skydecenter i Vodskov. Dermed er den nordjyske kandidat, der går videre til den landsdækkende semifinale, fundet. Danskernes Idrætspris, der præsenteres af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4, uddeles til DR’s årlige sportsshow. Med prisen følger 100.000 kr.
18. nov 2016
48 procent af alle de afgivne stemmer i den regionale afstemning om Danskernes Idrætspris var sat ved Handicapvenligt skydecenter i Vodskov. Dermed er den nordjyske kandidat, der går videre til den landsdækkende semifinale, fundet. Danskernes Idrætspris, der præsenteres af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4, uddeles til DR’s årlige sportsshow. Med prisen følger 100.000 kr.

Det blev Vodskov Skytteforenings handicapvenlige skydecenter, der løb med den nordjyske førsteplads i konkurrencen om Danskernes Idrætspris. Dermed er det nordjyske idrætsinitiativ fortsat med i konkurrencen om den samlede præmiesum på 100.000 kr.

Med førstepladsen går Vodskov Skytteforening sammen med syv andre regionale vindere fra resten af landet videre til semifinalen, hvor DIF’s bestyrelse udvælger tre finalister og herefter kårer vinderen. Vinderen af Danskernes Idrætspris offentliggøres ved DR’s show SPORT 2016 lørdag 7. januar 2017.

”Det er rigtig dejligt, at det handicapvenlige skydecenter vandt den lokale afstemning. Normalt ligger skydeanlæg under jorden, og det begrænser, hvem der kan bruge det.  I Vodskov Skydecenter er anlægget placeret over jorden og det åbner op for mange andre brugere. I dommerpanelet lagde vi vægt på, at mennesker med handicap med dette anlæg får mulighed for at holde fast i deres fællesskaber, da man kan være sammen med sine kammerater,” siger Dorthe Mølgaard Thomsen, lokal DIF ambassadør, der sad med i den regionale dommerkomité, som udvalgte tre idrætsinitiativer til at gå videre til afstemningen.
De to øvrige idrætsinitiativer, der kunne stemmes på, var Tom K. Karting Arena og Løbecykel BMX.

Afstemningen, der foregik på hjemmesiden for Danskernes Idrætspris, løb over tolv dage og sluttede fredag 18. november kl. 9. Vodskov Skytteforening fik over 48 procent af stemmerne.

I alt var 9.575 danskere inde og stemme på hjemmesiden,
www.danskernesidrætspris.dk.
”Vi har været rigtig glade for de mange initiativer, der har været indstillet,” siger kommunikationsdirektør i e-Boks, Susanne Søndahl Wolff.
”Og når så danskerne bakker op på så fornem vis ved at gå ind og stemme på deres favorit, så vidner det om, at danskerne er dybt involveret i dansk foreningsidræt.”

Om handicapvenligt skydecenter i Vodskov
Med det handicapvenlige skydecenter i Vodskov er det gjort muligt for kørestolsbrugere at gå til skydning og dyrke sport på lige fod med ikke kørestolsbrugere. Vodskov Skytteforening har indkøbt specielt skydebord til dette formål. Dermed kan der skydes på lige vilkår som alle andre borgere. Samtidig kan skytteforeningen tilbyde skydning på alle discipliner indendørs og udendørs til gangbesværede i gadeplan i et helt nyt skydecenter.
Andre steder ligger indendørs baner i kældrene under skoler og haller. 


De otte vindere fra P4’s sendeområder er:
Fyn: BørneBasketFonden
Midt- og Vestjylland: Frederiks. Ét lokalsamfund - mange samarbejdspartnere          
Nordjylland: Handicap venligt skydecenter, Vodskov skytteforening
Østjylland: Åben Idræt (i Hammel Idrætscenter)
Syd: Helle Team Tramp
Trekantsområdet: HIU - Handicapidræt i Uldum
Sjælland og øerne: Familietons                 
Hovedstadsområdet: FC Prostata


For mere information, kontakt venligst:
Kommunikationsdirektør i e-Boks, Susanne Søndahl Wolff
E-mail: ssw@e-boks.dk, mobil: 23 82 13 14

Torben Lollike, kommunikationskonsulent i DIF
E-mail: tolo@dif.dk, Mobil: 20 40 98 89.

 

Om e-Boks
Fem millioner danskere modtager hvert år post i e-Boks – den digitale postboks, som er tilgængelig fra en hvilken som helst computer eller smartphone over hele verden. I 2015 blev over 308 millioner dokumenter overført via e-Boks, og det sparede miljøet for i alt 5082 tons papir.
Blandt afsenderne er alle danske banker, alle landets kommuner og statslige styrelser, ATP, en række realkreditinstitutter, forsikringsselskaber, energiselskaber, fagforeninger og teleselskaber samt arbejdsgivere, som sender lønsedler til deres medarbejdere.
e-Boks er et aktieselskab, der ejes ligeligt af Nets og PostNord.
Læs mere på
www.e-boks.dk

Om DIF 
DIF er landets største idrætsorganisation med flere end 1,9 millioner medlemmer, som dyrker 90 forskellige idrætsgrene i 9.200 idrætsforeninger landet over. Foreningsidrætten er en afgørende forudsætning for, at den danske befolkning er en af de mest idrætsaktive befolkninger på verdensplan. Ikke færre end 350.000 frivillige i DIF-idrætten sikrer hver uge – året rundt – gode og sunde idrætstilbud til danskerne. 
Læs mere på
www.dif.dk