Lokalsamfundet Frederiks vandt afstemning i Danskernes Idrætspris

41 procent af alle de afgivne stemmer i den regionale afstemning om Danskernes Idrætspris var sat ved ’Frederiks. Ét lokalsamfund - mange samarbejdspartnere’. Dermed er den midt- og vestjyske kandidat, der går videre til den landsdækkende semifinale, fundet. Danskernes Idrætspris, der præsenteres af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4, uddeles til DR’s årlige sportsshow. Med prisen følger 100.000 kr.
18. nov 2016
41 procent af alle de afgivne stemmer i den regionale afstemning om Danskernes Idrætspris var sat ved ’Frederiks. Ét lokalsamfund - mange samarbejdspartnere’. Dermed er den midt- og vestjyske kandidat, der går videre til den landsdækkende semifinale, fundet. Danskernes Idrætspris, der præsenteres af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4, uddeles til DR’s årlige sportsshow. Med prisen følger 100.000 kr.

Det blev ’Frederiks. Ét lokalsamfund - mange samarbejdspartnere’, der løb med den midt- og vestjyske førsteplads i konkurrencen om Danskernes Idrætspris. Dermed er det midtjyske idrætsinitiativ fortsat med i konkurrencen om den samlede præmiesum på 100.000 kr.

Med førstepladsen går Frederiks sammen med syv andre regionale vindere fra resten af landet videre til semifinalen, hvor DIF’s bestyrelse udvælger tre finalister og herefter kårer vinderen. Vinderen af Danskernes Idrætspris offentliggøres ved DR’s show SPORT 2016 lørdag 7. januar 2017.

"Det glæder mig, at initiativet i Frederiks vinder den lokale afstemning. Man kan altid diskutere om ikke også andre foreninger har fået etableret et godt samarbejde med den lokale skole, men det unikke er her, at man har fået stort set alle i lokalsamfundet med. Det er virkelig imponerende. Og med de mange idrætsaktiviteter, som idrætsforeningen tilbyder børn og unge, rækker de også ud over deres egne idrætsgrene,” siger Brian Holst Pedersen, lokal DIF ambassadør, der sad med i den regionale dommerkomité, som udvalgte tre idrætsinitiativer til at gå videre til afstemningen.
De to øvrige idrætsinitiativer, der kunne stemmes på, var Limfjordens Idrætsforening og Ebk's sportsuge.

Afstemningen, der foregik på hjemmesiden for Danskernes Idrætspris, løb over tolv dage og sluttede fredag 18. november kl. 9. Frederiks fik over 41 procent af stemmerne.

I alt var 9.575 danskere inde og stemme på hjemmesiden,
www.danskernesidrætspris.dk.
”Vi har været rigtig glade for de mange initiativer, der har været indstillet,” siger kommunikationsdirektør i e-Boks, Susanne Søndahl Wolff.
”Og når så danskerne bakker op på så fornem vis ved at gå ind og stemme på deres favorit, så vidner det om, at danskerne er dybt involveret i dansk foreningsidræt.” 

Om ’Frederiks. Ét lokalsamfund - mange samarbejdspartnere’
I Frederiks samarbejder forening og skole om at få gjort flere af byens børn og unge aktive med bevægelse. Samtidig forstærkes både den lokale skole og foreningslivet i byen, hvorved der bidrages til at værne om lokalsamfundet. Konkret har den lokale forening AIF afholdt to dage for 0.-5. klasse med ca. 240 børn, hvor foreningen har fået lov at vise, hvad de kan tilbyde. Den ene dag med fokus omk. fodbold og den anden dag med håndbold og gymnastik.


De otte vindere fra P4’s sendeområder er:
Fyn: BørneBasketFonden
Midt- og Vestjylland: Frederiks. Ét lokalsamfund - mange samarbejdspartnere          
Nordjylland: Handicap venligt skydecenter, Vodskov skytteforening
Østjylland: Åben Idræt (i Hammel Idrætscenter)
Syd: Helle Team Tramp
Trekantsområdet: HIU - Handicapidræt i Uldum
Sjælland og øerne: Familietons                 
Hovedstadsområdet: FC Prostata


For mere information, kontakt venligst:
Kommunikationsdirektør i e-Boks, Susanne Søndahl Wolff
E-mail: ssw@e-boks.dk, mobil: 23 82 13 14

Torben Lollike, kommunikationskonsulent i DIF
E-mail: tolo@dif.dk, Mobil: 20 40 98 89.

 

Om e-Boks
Fem millioner danskere modtager hvert år post i e-Boks – den digitale postboks, som er tilgængelig fra en hvilken som helst computer eller smartphone over hele verden. I 2015 blev over 308 millioner dokumenter overført via e-Boks, og det sparede miljøet for i alt 5082 tons papir.
Blandt afsenderne er alle danske banker, alle landets kommuner og statslige styrelser, ATP, en række realkreditinstitutter, forsikringsselskaber, energiselskaber, fagforeninger og teleselskaber samt arbejdsgivere, som sender lønsedler til deres medarbejdere.
e-Boks er et aktieselskab, der ejes ligeligt af Nets og PostNord.
Læs mere på
www.e-boks.dk

Om DIF 
DIF er landets største idrætsorganisation med flere end 1,9 millioner medlemmer, som dyrker 90 forskellige idrætsgrene i 9.200 idrætsforeninger landet over. Foreningsidrætten er en afgørende forudsætning for, at den danske befolkning er en af de mest idrætsaktive befolkninger på verdensplan. Ikke færre end 350.000 frivillige i DIF-idrætten sikrer hver uge – året rundt – gode og sunde idrætstilbud til danskerne. 
Læs mere på
www.dif.dk