FC Prostata vandt hovedstadsområdets afstemning i Danskernes Idrætspris

43 procent af alle de afgivne stemmer i den regionale afstemning om Danskernes Idrætspris var sat ved FC Prostata. Dermed er hovedstadsområdets kandidat, der går videre til den landsdækkende semifinale, fundet. Danskernes Idrætspris, der præsenteres af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4, uddeles til DR’s årlige sportsshow. Med prisen følger 100.000 kr.
18. nov 2016
43 procent af alle de afgivne stemmer i den regionale afstemning om Danskernes Idrætspris var sat ved FC Prostata. Dermed er hovedstadsområdets kandidat, der går videre til den landsdækkende semifinale, fundet. Danskernes Idrætspris, der præsenteres af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4, uddeles til DR’s årlige sportsshow. Med prisen følger 100.000 kr.

Det blev FC Prostata, der løb med den hovedstadsområdets førsteplads i konkurrencen om Danskernes Idrætspris. Dermed er det københavnske idrætsinitiativ fortsat med i konkurrencen om den samlede præmiesum på 100.000 kr.

Med førstepladsen går FC Prostata sammen med syv andre regionale vindere fra resten af landet videre til semifinalen, hvor DIF’s bestyrelse udvælger tre finalister og herefter kårer vinderen. Vinderen af Danskernes Idrætspris offentliggøres ved DR’s show SPORT 2016 lørdag 7. januar 2017.

”FC Prostata tager fodbold og fodboldlivet til helt nye højder,” siger Marie Krabbe, lokal DIF ambassadør, der sad med i hovedstadsområdets dommerpanel, som udvalgte tre idrætsinitiativer til at gå videre til afstemningen.
”Styrken i dette projekt er helt klart det bredde samarbejde, hvor universitet, kommune og foreninger er gået sammen. På den måde kan dette projekt være et eksempel, der kan udbredes til andre steder i landet. Og så må man bare sige, at når professionelle folk går ind og løfter, som i dette initiativ, så styrker det de lokale foreninger på en måde, som det kan være svært at nå op på ved frivilligt arbejde.”

De to øvrige idrætsinitiativer, der kunne stemmes på, var Integrationssvømning i Hovedstadens Svømmeklub og Aktive Unge (Parasport Frederiksberg).

Afstemningen, der foregik på hjemmesiden for Danskernes Idrætspris, løb over tolv dage og sluttede fredag 18. november kl. 9. FC Prostata fik over 43 procent af stemmerne.

I alt var 9.575 danskere inde og stemme på hjemmesiden,
www.danskernesidrætspris.dk.
”Vi har været rigtig glade for de mange initiativer, der har været indstillet,” siger kommunikationsdirektør i e-Boks, Susanne Søndahl Wolff.
”Og når så danskerne bakker op på så fornem vis ved at gå ind og stemme på deres favorit, så vidner det om, at danskerne er dybt involveret i dansk foreningsidræt.” 

Om FC Prostata
FC Prostata (www.fcprostata.dk) er et landsdækkende initiativ, som handler om at udvikle, afprøve og implementere klubbaseret fodbold til mænd med prostatakræft.
Ideen til FC Prostata blev formuleret i 2011 med baggrund i spirende forskning om fysisk træning og prostatakræft. I perioden 2012-2014 deltog i alt 57 mænd med prostatakræft i antihormonbehandling i et forsøg med 12 ugers fodboldtræning. Resultaterne af forsøget viste fremgang i muskelmasse og -styrke samtidig med, at deltagerne oplevede fodboldtræning som en mulighed for at genvinde kontrol over eget liv. På den baggrund, er formålet med det nuværende og landsdækkende initiativ at undersøge og udbrede klubfodbold for en større og bredere gruppe af mænd med prostatakræft. I samarbejde med Dansk Boldspil-Union er der på et år oprettet fire særlige fodboldhold for mænd med prostatakræft  - bl.a. Østerbro If og Fremad Valby. 
Holdene træner to gange ugentligt, og træningen varetages af særligt uddannede trænere. Der foretages løbende målinger på mændenes sundhed, som sammenlignes med en kontrolgruppe, der ikke deltager i træningen. Projektet er det første af sin art herhjemme og realiseres i partnerskab mellem forskningsinstitutioner, foreningsidrætten, hospitaler og patientforeninger i den hensigt at anvise en bæredygtig model for udbredelsen af foreningsbaseret tilbud om fysisk aktivitet i kræftrehabilitering. Projektets unikke potentiale er indeholdt i introduktionen af idrætsforeninger som arena for sundhedsfremme og forebyggelse målrettet – i sundhedspsykologisk og idrætsmæssig henseende – oversete målgrupper, nemlig ældre mænd generelt og mænd mmed kronisk sygdom i særdeleshed.


De otte vindere fra P4’s sendeområder er:
Fyn: BørneBasketFonden
Midt- og Vestjylland: Frederiks. Ét lokalsamfund - mange samarbejdspartnere          
Nordjylland: Handicap venligt skydecenter, Vodskov skytteforening
Østjylland: Åben Idræt (i Hammel Idrætscenter)
Syd: Helle Team Tramp
Trekantsområdet: HIU - Handicapidræt i Uldum
Sjælland og øerne: Familietons                 
Hovedstadsområdet: FC Prostata


For mere information, kontakt venligst:
Kommunikationsdirektør i e-Boks, Susanne Søndahl Wolff
E-mail: ssw@e-boks.dk, mobil: 23 82 13 14

Torben Lollike, kommunikationskonsulent i DIF
E-mail: tolo@dif.dk, Mobil: 20 40 98 89.

 

Om e-Boks
Fem millioner danskere modtager hvert år post i e-Boks – den digitale postboks, som er tilgængelig fra en hvilken som helst computer eller smartphone over hele verden. I 2015 blev over 308 millioner dokumenter overført via e-Boks, og det sparede miljøet for i alt 5082 tons papir.
Blandt afsenderne er alle danske banker, alle landets kommuner og statslige styrelser, ATP, en række realkreditinstitutter, forsikringsselskaber, energiselskaber, fagforeninger og teleselskaber samt arbejdsgivere, som sender lønsedler til deres medarbejdere.
e-Boks er et aktieselskab, der ejes ligeligt af Nets og PostNord.
Læs mere på
www.e-boks.dk

Om DIF 
DIF er landets største idrætsorganisation med flere end 1,9 millioner medlemmer, som dyrker 90 forskellige idrætsgrene i 9.200 idrætsforeninger landet over. Foreningsidrætten er en afgørende forudsætning for, at den danske befolkning er en af de mest idrætsaktive befolkninger på verdensplan. Ikke færre end 350.000 frivillige i DIF-idrætten sikrer hver uge – året rundt – gode og sunde idrætstilbud til danskerne. 
Læs mere på
www.dif.dk