Idrætsinitiativer fra Tønder, Åbenrå og Varde er med i opløbet om Danskernes Idrætspris i Sønderjylland

Alle i P4 Syds sendeområde kan nu stemme og på den måde udvælge et af tre idrætsinitiativer fra Sønderjylland, der skal gå videre i konkurrencen om Danskernes Idrætspris. Et regionalt dommerpanel har udvalgt tre idrætsinitiativer ud af i alt 15 nominerede. Med prisen følger 100.000 kr. og vinderen bliver hyldet ved DR’s sportsgalla i BOXEN. Danskernes Idrætspris er præsenteret af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4.
10. nov 2016
Alle i P4 Syds sendeområde kan nu stemme og på den måde udvælge et af tre idrætsinitiativer fra Sønderjylland, der skal gå videre i konkurrencen om Danskernes Idrætspris. Et regionalt dommerpanel har udvalgt tre idrætsinitiativer ud af i alt 15 nominerede. Med prisen følger 100.000 kr. og vinderen bliver hyldet ved DR’s sportsgalla i BOXEN. Danskernes Idrætspris er præsenteret af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4.
Projekt Foreningsudvikling iværksat af Tønder Kommune, ’Ta' chancen’ af Rødekro IF, Felsted Bokseklub og Svømmeklubben Plask i Tinglev og Helle Team Tramp i Vrenderup er udvalgt til at gå videre i konkurrencen om at vinde Danskernes Idrætspris og de 100.000 kr., der følger med. Hvilket initiativ af de tre, der skal gå videre afgøres af en afstemning på www.danskernesidrætspris.dk, hvor alle kan deltage.
I alt var der indstillet 15 initiativer i P4 Syds sendeområde.
Bag udvælgelsen står et regionalt dommerpanel, der består af DIF ambassadør Jesper Larsen, verdensmester i orienteringsløb Maja Alm og journalist Louise Lind Jensen fra DR P4 Syd.

- De to første - Ta’ chancen: Idrætsaktiviteter specielt til dit barn og Projekt Foreningsudvikling i Tønder Kommune - kunne vi i dommerpanelet hurtigt blive enige om, fortæller Louise Lind Jensen fra DR P4 Syd.
- Den første fordi Aabenraa Kommune på denne måde får fat på en vigtig målgruppe, som er svære at få fat på og fastholde og som ellers ikke ville være en del af foreningsidrætten. Her er der fokus på børn og unge med overvægt eller motoriske udfordringer, som ellers bliver skræmt væk fra det mere konkurrenceprægede foreningsliv, men nu får en stor mulighed for at finde glæden og sammenholdet i foreningslivet.

- Den anden- foreningsudviklingen i Tønder Kommune - fordi vi mener, at det er vigtigt at have fokus på det (af og til skrantende) frivillige arbejde, der sker i foreningerne. Uden de frivillige – intet foreningsliv – og dette kan være med til at give den håndsrækning eller inspiration, der skal til for at løfte arbejdet i foreningerne.

- Den tredje plads var vi mere i tvivl om, men da vi alle var voldsomt imponerede af 14-årige Sofie Jepsen, som startede en helt ny forening op med stiftende generalforsamling, bestyrelsesarbejde og lejeaftaler og hvad der ellers skal til, blev det Team Helle Tramp. Nu er det en velfungerende forening med flere på venteliste. Sofie Jepsen er en inspiration for andre unge teenagere. Derfor er Team Helle Tramp vores tredje finalist fra det Syd- og Sønderjyske, slutter P4-journalisten.
Læs mere om initiativerne her: http://xn--danskernesidrtspris-xxb.dk/stem/region/Syd

Nu er det op til borgerne i P4 Syds sendeområde at afgøre hvilket initiativ, der skal gå videre til landsfinalen. Der kan stemmes på et af de tre regionale finalist-initiativer på www.danskernesidrætspris.dk indtil fredag 18. november kl. 9.00. Det regionale initiativ, der får flest stemmer, går videre til slutrunden, hvor DIF’s bestyrelse vil udvælge tre finalister. Den endelige vinder offentliggøres ved DR’s show SPORT 2016 lørdag 7. januar 2017.


For mere information, kontakt venligst:
Kommunikationsdirektør i e-Boks, Susanne Søndahl Wolff
E-mail: ssw@e-boks.dk, mobil: 23 82 13 14

Kommunikationskonsulent i DIF, Torben Lollike
E-mail: tolo@dif.dk, Mobil: 20 40 98 89.

Sådan foregår afstemningen
Ved at gå ind på www.danskernesidrætspris.dk kan man til og med fredag 18. november kl. 9.00 stemme på det idrætsinitiativ, som man synes fortjener at vinde Danskernes Idrætspris. Det er kun muligt at stemme én gang. De regionale vindere bliver offentliggjort af DR P4 efter afstemningen er slut.
De otte vindere af de regionale afstemninger bedømmes fagligt af DIF’s bestyrelse, som først vælger tre finalister og herefter afgør, hvilket af de tre initiativer der er vinderen. Den endelige vinder offentliggøres ved DR’s show SPORT 2016 lørdag 7. januar 2017.

Om e-Boks
Fem millioner danskere modtager hvert år post i e-Boks – den digitale postboks, som er tilgængelig fra en hvilken som helst computer eller smartphone over hele verden. I 2015 blev over 308 millioner dokumenter overført via e-Boks, og det sparede miljøet for i alt 5082 tons papir.
Blandt afsenderne er alle danske banker, alle landets kommuner og statslige styrelser, ATP, en række realkreditinstitutter, forsikringsselskaber, energiselskaber, fagforeninger og teleselskaber samt arbejdsgivere, som sender lønsedler til deres medarbejdere.
e-Boks er et aktieselskab, der ejes ligeligt af Nets og PostNord.
Læs mere på www.e-boks.dk  

Om DIF
DIF er landets største idrætsorganisation med flere end 1,9 millioner medlemmer, som dyrker 90 forskellige idrætsgrene i 9.200 idrætsforeninger landet over. Foreningsidrætten er en afgørende forudsætning for, at den danske befolkning er en af de mest idrætsaktive befolkninger på verdensplan. Ikke færre end 350.000 frivillige i DIF-idrætten sikrer hver uge – året rundt – gode og sunde idrætstilbud til danskerne.
Læs mere på www.dif.dk