Idrætsinitiativer fra Harlev, Hammel og Aarhus er med i opløbet om Danskernes Idrætspris i Østjylland

Alle i P4 Østjyllands sendeområde kan nu stemme og på den måde udvælge et af tre idrætsinitiativer fra Sønderjylland, der skal gå videre i konkurrencen om Danskernes Idrætspris. Et regionalt dommerpanel har udvalgt tre idrætsinitiativer ud af i alt 25 nominerede. Med prisen følger 100.000 kr. og vinderen bliver hyldet ved DR’s sportsgalla i BOXEN. Danskernes Idrætspris er præsenteret af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4.
10. nov 2016
Alle i P4 Østjyllands sendeområde kan nu stemme og på den måde udvælge et af tre idrætsinitiativer fra Sønderjylland, der skal gå videre i konkurrencen om Danskernes Idrætspris. Et regionalt dommerpanel har udvalgt tre idrætsinitiativer ud af i alt 25 nominerede. Med prisen følger 100.000 kr. og vinderen bliver hyldet ved DR’s sportsgalla i BOXEN. Danskernes Idrætspris er præsenteret af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4.
Harlev Løb og Motion, Åben Idræt i Hammel og Marselisborg Hockey Klub er udvalgt til at gå videre i konkurrencen om at vinde Danskernes Idrætspris og de 100.000 kr., der følger med. Hvilket initiativ af de tre, der skal gå videre afgøres af en afstemning på www.danskernesidrætspris.dk, hvor alle kan deltage.
I alt var der indstillet 25 initiativer i P4 Østjyllands sendeområde. Bag udvælgelsen står et regionalt dommerpanel, der består af DIF ambassadør Flemming Otvald, sejler og Ol-atlet Jonas Warrer, og journalist Anja Thordal fra DR P4 Østjylland.

Om Harlev Løb og Motion siger DIF ambassadør Flemming Otvald:
- Der udbydes idræt på tværs af forskellige sportsgrene, hvor alle kan være med. Initiativet koster ikke noget, og kan let kopieres til andre foreninger. Specielt udbuddet omkring børnepasning er en fantastisk måde at gøre idrætten ekstra tilgængelig på. Ligeledes har de formået at få en 60 årig mand, der aldrig har trænet, til at kunne løbe en halvmaraton i løbet af et år.

- Mange unge mødes til åben idræt i Hammel, hvor flere sportsgrene kan afprøves, fortæller P4-journalist journalist Anja Thordal.
- Der er også stort fokus på det sociale i og omkring sporten. Overskuddet fra det ene tiltag, går til de deltagende sportsklubber.

Marselisborg Hockey Klub er det tredje udvalgte initiativ, som dommerpanelet har peget på.
- Klubben har formået at skabe stor fremgang i hockeysporten og leverer selv 10-15% af alle hold i den Danske Hockey Liga. Projektet er fremsynet og bæredygtigt ud i, at man uddanner de større børn, der så kan videregive træningen til de små. Idrætslæreren underviser i coaching og lederskab med afsæt i Hockey, forklarer Flemming Otvald.

Læs mere om initiativerne her

Nu er det op til borgerne i P4 Østjyllands sendeområde at afgøre hvilket initiativ, der skal gå videre til landsfinalen. Der kan stemmes på et af de tre regionale finalist-initiativer på www.danskernesidrætspris.dk indtil fredag 18. november kl. 9.00. Det regionale initiativ, der får flest stemmer, går videre til slutrunden, hvor DIF’s bestyrelse vil udvælge tre finalister. Den endelige vinder offentliggøres ved DR’s show SPORT 2016 lørdag 7. januar 2017.


For mere information, kontakt venligst:
Kommunikationsdirektør i e-Boks, Susanne Søndahl Wolff
E-mail: ssw@e-boks.dk, mobil: 23 82 13 14

Kommunikationskonsulent i DIF, Torben Lollike
E-mail: tolo@dif.dk, Mobil: 20 40 98 89.

Sådan foregår afstemningen
Ved at gå ind på www.danskernesidrætspris.dk kan man til og med fredag 18. november kl. 9.00 stemme på det idrætsinitiativ, som man synes fortjener at vinde Danskernes Idrætspris. Det er kun muligt at stemme én gang. De regionale vindere bliver offentliggjort af DR P4 efter afstemningen er slut.
De otte vindere af de regionale afstemninger bedømmes fagligt af DIF’s bestyrelse, som først vælger tre finalister og herefter afgør, hvilket af de tre initiativer der er vinderen. Den endelige vinder offentliggøres ved DR’s show SPORT 2016 lørdag 7. januar 2017.

Om e-Boks
Fem millioner danskere modtager hvert år post i e-Boks – den digitale postboks, som er tilgængelig fra en hvilken som helst computer eller smartphone over hele verden. I 2015 blev over 308 millioner dokumenter overført via e-Boks, og det sparede miljøet for i alt 5082 tons papir.
Blandt afsenderne er alle danske banker, alle landets kommuner og statslige styrelser, ATP, en række realkreditinstitutter, forsikringsselskaber, energiselskaber, fagforeninger og teleselskaber samt arbejdsgivere, som sender lønsedler til deres medarbejdere.
e-Boks er et aktieselskab, der ejes ligeligt af Nets og PostNord.
Læs mere på www.e-boks.dk  

Om DIF
DIF er landets største idrætsorganisation med flere end 1,9 millioner medlemmer, som dyrker 90 forskellige idrætsgrene i 9.200 idrætsforeninger landet over. Foreningsidrætten er en afgørende forudsætning for, at den danske befolkning er en af de mest idrætsaktive befolkninger på verdensplan. Ikke færre end 350.000 frivillige i DIF-idrætten sikrer hver uge – året rundt – gode og sunde idrætstilbud til danskerne.
Læs mere på www.dif.dk