Idrætsinitiativer fra Mors, Ejsing og Frederiks er med i opløbet om Danskernes Idrætspris i Midt- og Vestjylland

Alle i P4 Midt & Vests sendeområde kan nu stemme og på den måde udvælge et af tre idrætsinitiativer fra Midt og Vestjylland, der skal gå videre i konkurrencen om Danskernes Idrætspris. Et regionalt dommerpanel har udvalgt tre idrætsinitiativer ud af i alt 17 nominerede. Med prisen følger 100.000 kr. og vinderen bliver hyldet ved DR’s sportsgalla i BOXEN. Danskernes Idrætspris er præsenteret af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4.
10. nov 2016
Alle i P4 Midt & Vests sendeområde kan nu stemme og på den måde udvælge et af tre idrætsinitiativer fra Midt og Vestjylland, der skal gå videre i konkurrencen om Danskernes Idrætspris. Et regionalt dommerpanel har udvalgt tre idrætsinitiativer ud af i alt 17 nominerede. Med prisen følger 100.000 kr. og vinderen bliver hyldet ved DR’s sportsgalla i BOXEN. Danskernes Idrætspris er præsenteret af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4.
Limfjordens Idrætsforening, Ejsing boldklubs sportsuge og idrætsdage i Alhedens Idrætsforening er udvalgt til at gå videre i konkurrencen om at vinde Danskernes Idrætspris og de 100.000 kr., der følger med. Hvilket initiativ af de tre, der skal gå videre afgøres af en afstemning på www.danskernesidrætspris.dk, hvor alle kan deltage.
I alt var der indstillet 18 initiativer i P4 Midt og Vests sendeområde. Bag udvælgelsen står et regionalt dommerpanel, der består af DIF ambassadør Brian Holst Pedersen, håndboldspiller Ann Grete Nørgaard (AG) og journalist Jens Ole Sørensen fra DR P4 Midt & Vest.

Den første regionale finalist er Limfjordens Idrætsforening, der ligger på Mors.
- Det er en ny forening drevet af psykisk sårbare, der har en bestyrelse bestående næsten udelukkende af brugere fra forskellige socialpsykiatriske tilbud. De har overskuddet til at starte denne forening op der, med idrætten som udgangspunkt, øger livskvaliteten blandt medlemmerne, forklarer DIF ambassadør Brian Holst Pedersen om udvælgelsen.

’Frederiks, ét lokalsamfund – mange samarbejdspartnere’ er den anden regionale finalist.
Målet med initiativet i Frederiks er blandt andet via idrætsdage i løbet af skoleåret at lade skoleeleverne prøve forskellige idrætsaktiviteter og derigennem også at øge medlemstallet i Alhedens Idrætsforening (AIF). Med AIF som drivkraft er der i samarbejde med skolen allerede afholdt to dage og yderligere fem dage er planlagt, fortæller DIF ambassadøren.

Det var en svær øvelse for dommerpanelet at finde de tre initiativer, der nu går videre. Valget af det sidste initiativ faldt på Ejsing Boldklubs sportsuge.
- Ejsing Boldklub har sat et initiativ i gang med at åbne foreningen for områdets børn via en sportsuge. De tilbyder ikke kun fodbold men også en lang række af andre aktiviteter, som gerne skal være med til at få endnu flere børn aktive i foreningslivet, slutter ambassadør Brian Holst Pedersen.

Læs mere om initiativerne her.  

Nu er det op til borgerne i P4 Midt & Vests sendeområde at afgøre hvilket initiativ, der skal gå videre til landsfinalen. Der kan stemmes på et af de tre regionale finalist-initiativer på www.danskernesidrætspris.dk indtil fredag 18. november kl. 9.00. Det regionale initiativ, der får flest stemmer, går videre til slutrunden, hvor DIF’s bestyrelse vil udvælge tre finalister. Den endelige vinder offentliggøres ved DR’s show SPORT 2016 lørdag 7. januar 2017.


For mere information, kontakt venligst:
Kommunikationsdirektør i e-Boks, Susanne Søndahl Wolff
E-mail: ssw@e-boks.dk, mobil: 23 82 13 14

Kommunikationskonsulent i DIF, Torben Lollike
E-mail: tolo@dif.dk, Mobil: 20 40 98 89.

Sådan foregår afstemningen
Ved at gå ind på www.danskernesidrætspris.dk kan man til og med fredag 18. november kl. 9.00 stemme på det idrætsinitiativ, som man synes fortjener at vinde Danskernes Idrætspris. Det er kun muligt at stemme én gang. De regionale vindere bliver offentliggjort af DR P4 efter afstemningen er slut.
De otte vindere af de regionale afstemninger bedømmes fagligt af DIF’s bestyrelse, som først vælger tre finalister og herefter afgør, hvilket af de tre initiativer der er vinderen. Den endelige vinder offentliggøres ved DR’s show SPORT 2016 lørdag 7. januar 2017.

Om e-Boks
Fem millioner danskere modtager hvert år post i e-Boks – den digitale postboks, som er tilgængelig fra en hvilken som helst computer eller smartphone over hele verden. I 2015 blev over 308 millioner dokumenter overført via e-Boks, og det sparede miljøet for i alt 5082 tons papir.
Blandt afsenderne er alle danske banker, alle landets kommuner og statslige styrelser, ATP, en række realkreditinstitutter, forsikringsselskaber, energiselskaber, fagforeninger og teleselskaber samt arbejdsgivere, som sender lønsedler til deres medarbejdere.
e-Boks er et aktieselskab, der ejes ligeligt af Nets og PostNord.
Læs mere på www.e-boks.dk  

Om DIF
DIF er landets største idrætsorganisation med flere end 1,9 millioner medlemmer, som dyrker 90 forskellige idrætsgrene i 9.200 idrætsforeninger landet over. Foreningsidrætten er en afgørende forudsætning for, at den danske befolkning er en af de mest idrætsaktive befolkninger på verdensplan. Ikke færre end 350.000 frivillige i DIF-idrætten sikrer hver uge – året rundt – gode og sunde idrætstilbud til danskerne.
Læs mere på www.dif.dk