Parasport på Frederiksberg, integrationssvømning og FC Prostata er med i opløbet om Danskernes Idrætspris i hovedstadsområdet

Alle i P4 Københavns sendeområde kan nu stemme og på den måde udvælge et af tre idrætsinitiativer fra hovedstadsområdet, der skal gå videre i konkurrencen om Danskernes Idrætspris. Et regionalt dommerpanel har udvalgt tre idrætsinitiativer ud af i alt 32 nominerede. Med prisen følger 100.000 kr. og vinderen bliver hyldet ved DR’s sportsgalla i BOXEN. Danskernes Idrætspris er præsenteret af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4.
10. nov 2016
Alle i P4 Københavns sendeområde kan nu stemme og på den måde udvælge et af tre idrætsinitiativer fra hovedstadsområdet, der skal gå videre i konkurrencen om Danskernes Idrætspris. Et regionalt dommerpanel har udvalgt tre idrætsinitiativer ud af i alt 32 nominerede. Med prisen følger 100.000 kr. og vinderen bliver hyldet ved DR’s sportsgalla i BOXEN. Danskernes Idrætspris er præsenteret af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4.
Integrationssvømning i Hovedstadens Svømmeklub, Parasport Frederiksbergs Aktive Unge og FC Prostata er udvalgt til at gå videre i konkurrencen om at vinde Danskernes Idrætspris og de 100.000 kr., der følger med. Hvilket initiativ af de tre, der skal gå videre afgøres af en afstemning på www.danskernesidrætspris.dk, hvor alle kan deltage.
I alt var der indstillet 32 initiativer i P4 Københavns sendeområde. Bag udvælgelsen står et regionalt dommerpanel, der består af DIF ambassadør Marie Krabbe, sejler og OL-atlet Katja Steen Salskov-Iversen og journalist Maja Rosager fra DR P4 København.

Hovedstadens Svømmeklub (HSK) har med succes aktiveret en gruppe, man normalt ikke ser i foreningslivet: piger og drenge med anden etnisk baggrund. Over 400 børn, henholdsvis 200 piger og drenge er begyndt at gå til svømning i HSK’s integrationsprojekt i primært Tingbjerg og på Nørrebro. Dertil kommer, at klubben også har uddannet over 25 af børnene til trænere og hjælpetrænere.
- Projektet har skabt masser af debat i medierne, men det har altså aktiveret en ellers passiv gruppe i det danske foreningsliv, forklarer Maja Rosager om dommerpanelets valg.

Aktive Unge er en del af Parasport Frederiksberg. Her kan børn og unge med handicap - der er lige så søgende og mangfoldige i deres ønsker og valg af fritidsaktivitet som ikke-handicappede børn og unge - skabe sig et socialt netværk gennem idræts- og fritidsaktiviteter. Deltagelse i det almindelige foreningsliv bliver på den måde en base for inklusion af børn og unge med handicap og deres familier. Formålet med initiativet er at bryde med den gængse opfattelse af, hvilke aktiviteter en idrætsforening normalt tilbyder sine medlemmer. Aldersgruppen ligger mellem 13-25 år.
- Her er et tilbud til en gruppe af unge, der ellers ofte mangler mod til at dyrke foreningsidræt. Projektet forsøger at give de unge handicappede succesoplevelser og oplevelsen af fællesskab – og dermed gøre det nemmere for dem at finde ind en vej ind i foreningsidrætten, begrunder Maja Rosager på dommerpanelets vegne.
FC Prostata er et landsdækkende initiativ, som har sit udspring i hovedstaden. Det handler om at udvikle, afprøve og implementere klubbaseret fodbold til mænd med prostatakræft. Prostatakræft forekommer hos 17% af alle danske mænd, og der konstateres årligt over 4000 nye tilfælde. Kun få mænd med prostatakræft følger de motionsanbefalinger, de får, og forbavsende få deltager i eksisterende tilbud om rehabilitering.

Om FC Prostata siger Maja Rosager:
- Det er et ambitiøst projekt med fokus på sundhed, sport og fællesskab. Det har fat i en overset gruppe, der normalt ellers ikke ville dyrke idræt – og kombinerer det med forskning og fokus på livskvalitet. Et projekt, der også kan være en inspiration for andre sygdomsramte.

P4 København vil i næste uge (uge 46) præsentere de tre initiativer i deres eftermiddagsradio.

Nu er det op til borgerne i P4 Københavns sendeområde at afgøre hvilket initiativ, der skal gå videre til landsfinalen. Der kan stemmes på et af de tre regionale finalist-initiativer på www.danskernesidrætspris.dk indtil fredag 18. november kl. 9.00. Det regionale initiativ, der får flest stemmer, går videre til slutrunden, hvor DIF’s bestyrelse vil udvælge tre finalister. Den endelige vinder offentliggøres ved DR’s show SPORT 2016 lørdag 7. januar 2017.


For mere information, kontakt venligst:
Kommunikationsdirektør i e-Boks, Susanne Søndahl Wolff
E-mail: ssw@e-boks.dk, mobil: 23 82 13 14

Kommunikationskonsulent i DIF, Torben Lollike
E-mail: tolo@dif.dk, Mobil: 20 40 98 89.

Sådan foregår afstemningen
Ved at gå ind på www.danskernesidrætspris.dk kan man til og med fredag 18. november kl. 9.00 stemme på det idrætsinitiativ, som man synes fortjener at vinde Danskernes Idrætspris. Det er kun muligt at stemme én gang. De regionale vindere bliver offentliggjort af DR P4 efter afstemningen er slut.
De otte vindere af de regionale afstemninger bedømmes fagligt af DIF’s bestyrelse, som først vælger tre finalister og herefter afgør, hvilket af de tre initiativer der er vinderen. Den endelige vinder offentliggøres ved DR’s show SPORT 2016 lørdag 7. januar 2017.

Om e-Boks
Fem millioner danskere modtager hvert år post i e-Boks – den digitale postboks, som er tilgængelig fra en hvilken som helst computer eller smartphone over hele verden. I 2015 blev over 308 millioner dokumenter overført via e-Boks, og det sparede miljøet for i alt 5082 tons papir.
Blandt afsenderne er alle danske banker, alle landets kommuner og statslige styrelser, ATP, en række realkreditinstitutter, forsikringsselskaber, energiselskaber, fagforeninger og teleselskaber samt arbejdsgivere, som sender lønsedler til deres medarbejdere.
e-Boks er et aktieselskab, der ejes ligeligt af Nets og PostNord.
Læs mere på www.e-boks.dk  

Om DIF
DIF er landets største idrætsorganisation med flere end 1,9 millioner medlemmer, som dyrker 90 forskellige idrætsgrene i 9.200 idrætsforeninger landet over. Foreningsidrætten er en afgørende forudsætning for, at den danske befolkning er en af de mest idrætsaktive befolkninger på verdensplan. Ikke færre end 350.000 frivillige i DIF-idrætten sikrer hver uge – året rundt – gode og sunde idrætstilbud til danskerne.
Læs mere på www.dif.dk