Skovhuggeren i Egebjerg, Føns Havbane og basketball for børn over hele Fyn er med i opløbet om Danskernes Idrætspris

Alle fynboer kan nu stemme og på den måde udvælge et af tre fynske idrætsinitiativer, der skal gå videre i konkurrencen om Danskernes Idrætspris. Et regionalt dommerpanel har udvalgt tre idrætsinitiativer ud af i alt 23 nominerede. Med prisen følger 100.000 kr. og vinderen bliver hyldet ved DR’s sportsgalla i BOXEN. Danskernes Idrætspris er præsenteret af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4.
10. nov 2016
Alle fynboer kan nu stemme og på den måde udvælge et af tre fynske idrætsinitiativer, der skal gå videre i konkurrencen om Danskernes Idrætspris. Et regionalt dommerpanel har udvalgt tre idrætsinitiativer ud af i alt 23 nominerede. Med prisen følger 100.000 kr. og vinderen bliver hyldet ved DR’s sportsgalla i BOXEN. Danskernes Idrætspris er præsenteret af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4.
Mountainbike-sporet Skovhuggeren ved Egebjerg på Sydfyn, BørneBasketFonden og Føns Havbane er udvalgt til at gå videre i konkurrencen om at vinde Danskernes Idrætspris og de 100.000 kr., der følger med. Hvilket initiativ af de tre, der skal gå videre, afgøres af en afstemning på www.danskernesidrætspris.dk, hvor alle kan deltage.
I alt var der indstillet 23 initiativer i P4 Fyns sendeområde. Bag udvælgelsen står et regionalt dommerpanel, der består af Jacob Kramer, udviklingschef i SG-Huset, Mette Skov Hansen, DIF-ambassadør, og Julie Lindgaard fra DR P4 Fyn.

- Vi har valgt tre fynske initiativer, som især har imponeret os, fortæller Julie Lindgaard fra DR P4 Fyn.
- Skovhuggeren er et unikt projekt, fordi det er lykkedes at skabe et cykelspor i en privat skov. Det kræver godt samarbejde – og det er til stor inspiration for andre foreninger. Samtidig er det en utrolig aktiv klub, der er gode til at engagere medlemmerne – også til andet end cykling. De giver desuden mulighed for, at man kan købe adgang til sporet uden at være en del af klubben.

Om Basketballfonden, siger Julie Lindgaard om dommerpanelets overvejelser:
- Vi er faldet for ambitionen om at nå børnene, der hvor de er. Altså få sporten ud til børnene – i stedet for omvendt. Det kan mange andre klubber lære af. Desuden er det med til at styrke basket-sporten på en ny og spændende måde, der kan gavne sporten på længere sigt.

- Føns Havbane er måske enkelt og lidt banalt, men det er samtidig et fundament for fællesskab omkring havsvømning. Havbanen har formået at skabe et fællesskab med en klubkultur omkring en sport, der lige nu vinder frem. Det kan andre lære meget af, slutter P4-journalisten.

Nu er det op til borgerne på Fyn at afgøre hvilket initiativ, der skal gå videre i landsfinalen. Der kan stemmes på et af de tre regionale finalist-initiativer på www.danskernesidrætspris.dk indtil fredag 18. november kl. 9.00. Det regionale initiativ, der får flest stemmer, går videre til slutrunden, hvor DIF’s bestyrelse vil udvælge tre finalister. Den endelige vinder offentliggøres ved DR’s show SPORT 2016 lørdag 7. januar 2017.

For mere information, kontakt venligst:
Kommunikationsdirektør i e-Boks, Susanne Søndahl Wolff
E-mail: ssw@e-boks.dk, mobil: 23 82 13 14

Kommunikationskonsulent i DIF, Torben Lollike
E-mail: tolo@dif.dk, Mobil: 20 40 98 89.

Sådan foregår afstemningen
Ved at gå ind på www.danskernesidrætspris.dk kan man til og med fredag 18. november kl. 9.00 stemme på det idrætsinitiativ, som man synes fortjener at vinde Danskernes Idrætspris. Det er kun muligt at stemme én gang. De regionale vindere bliver offentliggjort af DR P4 efter afstemningen er slut.
De otte vindere af de regionale afstemninger bedømmes fagligt af DIF’s bestyrelse, som først vælger tre finalister og herefter afgør, hvilket af de tre initiativer der er vinderen. Den endelige vinder offentliggøres ved DR’s show SPORT 2016 lørdag 7. januar 2017.

Om e-Boks
Fem millioner danskere modtager hvert år post i e-Boks – den digitale postboks, som er tilgængelig fra en hvilken som helst computer eller smartphone over hele verden. I 2015 blev over 308 millioner dokumenter overført via e-Boks, og det sparede miljøet for i alt 5082 tons papir.
Blandt afsenderne er alle danske banker, alle landets kommuner og statslige styrelser, ATP, en række realkreditinstitutter, forsikringsselskaber, energiselskaber, fagforeninger og teleselskaber samt arbejdsgivere, som sender lønsedler til deres medarbejdere.
e-Boks er et aktieselskab, der ejes ligeligt af Nets og PostNord.
Læs mere på www.e-boks.dk  

Om DIF
DIF er landets største idrætsorganisation med flere end 1,9 millioner medlemmer, som dyrker 90 forskellige idrætsgrene i 9.200 idrætsforeninger landet over. Foreningsidrætten er en afgørende forudsætning for, at den danske befolkning er en af de mest idrætsaktive befolkninger på verdensplan. Ikke færre end 350.000 frivillige i DIF-idrætten sikrer hver uge – året rundt – gode og sunde idrætstilbud til danskerne.
Læs mere på www.dif.dk