Fem danske atleter modtager lille million

Vinter-atleter er blevet godkendt til at modtage Olympic Solidarity Scholarship
8. nov 2016
Vinter-atleter er blevet godkendt til at modtage Olympic Solidarity Scholarship

De Olympiske Vinterlege 2018 nærmer sig. Christoffer Faarup, Martin Møller, Viktor Hald Thorup, Elena Rigas og Andreas Schiellerup håber alle på at kvalificere sig. Nu får de en hjælpende økonomisk hånd i form af et olympisk scholarship.

De fem atleter, der repræsenterer alpin ski, langrendsski, speed skating og skiskydning, får udbetalt omkring 10.000 kroner om måneden frem til februar 2018. Såfremt en atlet misser kvalifikationen til OL ophører scholarship’et og dermed udbetalingerne. Ud over den månedlige støtte modtager hver atlet et rejselegat på cirka 34.000 kroner til dækning af rejseomkostninger for rejser til kvalifikationskonkurrencer.

Den økonomiske støtte kan forhåbentlig gøre en forskel i atleternes forberedelser frem mod vinter-OL 2018.

De fem scholarships og rejselegater løber samlet op i ca. 991.000 kroner.