Debat: OL skal rundt i hele verden

DIF-direktør afviser, i et debatindlæg i Berlingske, forslaget om en permanent OL-by
31. okt 2016
DIF-direktør afviser, i et debatindlæg i Berlingske, forslaget om en permanent OL-by

En permanent OL-by, som Henrik Day Poulsen foreslår i Berlingske 19. oktober, er ikke nogen god idé.

Skulle OL fremover holdes samme sted (Henrik Day Poulsen foreslår Grækenland) for at spare penge, vil man give køb på noget af det mest centrale i den olympiske bevægelse - den kulturelle diversitet og interaktionen mellem nationer og verdensdele. I en tid, hvor vi lukker os om os selv, har vi i verden brug for at lære mere og ikke mindre om hinanden. Det er vigtigt, at OL kommer rundt på kloden og gør os klogere på, hvad der sker i byer som Tokyo, Rio, London og Beijing.

 

Men vi er helt enige i, at et værtskab for OL ikke skal medføre enorme omkostninger for værtsbyerne.

Denne dagsorden er også med i IOC's Agenda 2020, hvor der står, at omkostningerne skal nedbringes, og at man skal se positivt på værtsbud, som passer til netop disse byers økonomiske, sociale, sportslige og miljømæssige behov.

 

Vi har ikke brug for »hvide elefanter«, hvor olympiske anlæg står tilbage som forfaldne monumenter over 16 dages idrætskonkurrencer, og i Rio så man flere eksempler på det modsatte. Den hal, hvor Danmark vandt OL-guldet i håndbold, er i skrivende stund ved at blive ombygget til en skole med 24 klasseværelser. På rostadion fulgte tilskuerne konkurrencerne fra tribuner opbygget af stilladser - og jeg er overbevist om, at kajakroeren Emma Aastrands oplevelse af at vinde sølvmedalje ikke blev devalueret af, at tilskuerne sad på midlertidige tribuner.

MORTEN MØLHOLM HANSEN, ADM. DIREKTØR FOR DANMARKS IDRÆTSFORBUND OG OLYMPISK GENERALSEKRTÆR.