Danmark stemte imod at lægge European Games i Minsk

Dansk forslag om at fastsætte betingelser for bl.a. finansiering af et værtskab fik ikke opbakning.
21. okt 2016
Dansk forslag om at fastsætte betingelser for bl.a. finansiering af et værtskab fik ikke opbakning.
Generalforsamlingen i European Olympic Committees (EOC) har netop tildelt værtskabet for European Games i 2019 til Minsk i Hviderusland. Det skete dog ikke med danske stemmer.
Danmarks Idrætsforbund (DIF), foreslog at udskyde beslutningen. Det ville give tid til at få nedsat en arbejdsgruppe, der kunne fastsætte de nærmere betingelser for et sådant værtskab, herunder koncept for legene og finansiering. 

”Aftalen med Hviderusland er forhandlet i morges, og vi kender hverken vilkårene, økonomien eller programmet. Processen har været uigennemskuelig, forhastet og ikke levet op til almindelig anerkendt åbenhed og good governance,” fortæller DIF's administrerende direktør, Morten Mølholm Hansen, fra Minsk.
”Den proces kan vi ikke acceptere som medansvarlige for idrættens integritet og den fremtidige respekt om idrætten og de olympiske værdier. Vi har egentlig bare bedt om at kunne tage stilling på et oplyst grundlag.”

Danmark fik opbakning til at udskyde beslutningen fra omkring en halv snes lande, herunder de nordiske. De samme lande enten stemte imod eller undlod at stemme ved beslutningen om at tildele Minsk værtskabet.