Bryder ikendt tre måneders udelukkelse

Bryderen Frederik Bjerrehuus Holmquist er blevet tildelt 1 års udelukkelse fra alt sport under Danmarks Idrætsforbund, men grundet afgørende hjælp til ADD ophæves hovedparten af udelukkelsen.
10. okt 2016
Bryderen Frederik Bjerrehuus Holmquist er blevet tildelt 1 års udelukkelse fra alt sport under Danmarks Idrætsforbund, men grundet afgørende hjælp til ADD ophæves hovedparten af udelukkelsen.
Den danske bryder Frederik Bjerrehuus Holmquist er blevet ikendt et års udelukkelse fra al trænings- og konkurrencevirksomhed under Danmarks Idrætsforbund og andre organisationer, efter han i perioden august 2015 til maj 2016 begik tre whereaboutsforseelser. Det er Dopingnævnets vurdering, at ingen af forseelserne er sket med hensigten at snyde, og derfor ikendes atleten ikke maksimumsanktionen, men alene ét års udelukkelse. 

Udelukkelsen er på samme tid reduceret, da Frederik Bjerrehuus Holmquist tidligere havde afgivet oplysninger til ADD, som medvirkede til en fældende dopingtest af en anden atlet. På dette grundlag har dopingnævnet ophævet tre fjerdedele af den ikendte udelukkelse. Udelukkelsen udløb d. 26. september 2016.