Indstil et initiativ fra Østjylland til Danskernes Idrætspris

En idrætsforening eller et banebrydende idrætsinitiativ kan vinde 100.000 kroner
30. sep 2016
En idrætsforening eller et banebrydende idrætsinitiativ kan vinde 100.000 kroner
Sidste år blev det Minitræning i Naturen fra Silkeborg, der løb med Østjyllands førsteplads i konkurrencen om Danskernes Idrætspris. Spørgsmålet er, om der i år er et initiativ fra P4 Østjyllands sendeområde, der kan gå hele vejen og vinde landsfinalen og de 100.000 kr. der følger med? Det spørgsmål kan alle, der bor i Østjylland påvirke ved at indstille et initiativ på www.danskernesidrætspris.dk. 

Frem til 14. oktober kl. 12 kan alle nemlig indstille, hvad de synes er det bedste lokale idrætsinitiativ. Det kan for eksempel dreje sig om en lokal idrætsforening, der yder et ekstraordinært stort arbejde, eller nogen, der har fået en idé, som udvikler måden, vi dyrker idræt på i hverdagen. Men det kan også være nogen, der i særlig grad har formået at engagere et lokalsamfund og styrket samarbejdet omkring et banebrydende idrætsinitiativ til gavn for foreningsidrætten. Bemærk dog, at Danskernes Idrætspris ikke gives til en enkeltperson for vedkommendes store frivillige arbejde i en forening. Prisen gives til det projekt, aktivitet eller initiativ, der på inspirerende vis er med til at styrke, udvikle eller nytænke foreningsidrætten i Danmark.

Alt, hvad man skal gøre for at indstille et idrætsinitiativ til prisen, er at gå ind på www.danskernesidrætspris.dk og skrive, hvad initiativet går ud på. 
I første omgang udpeger en lokal dommerkomité de tre bedste idrætsinitiativer, hvor alle kan stemme på deres favorit. I dommerkomiteen for P4 Østjylland sidder DIF ambassadør Flemming Otvald, der både er formand for Horsens Kampsportscenter og judoklubben samme sted, sejler og OL-deltager, Jonas Warrer, samt DR-journalist  Anders Lund. 

De regionale vindere går videre til den landsdækkende finale, og den endelige vinder afsløres ved DR’s show SPORT 2016 lørdag 7. januar 2017 i Herning. 
Ud over titlen dystes der om 100.000 kroner til projektets initiativtager. 

Sidste år indstillede danskerne i alt 248 initiativer til Danskernes Idrætspris, og de 35 kom fra Østjylland. Over 14.000 danskerne deltog i afstemningen på landsplan.
Danskernes Idrætspris er naturligvis også på Facebook. Søg efter #dkidrætspris.
 
Også gerne små initiativer
”Overalt i Danmark bliver der tænkt nyt for at give danskerne de bedst mulige vilkår at dyrke foreningsidræt under. Det er disse nye initiativer, vi gerne vil have frem i lyset i forbindelse med Danskernes Idrætspris,” forklarer DIF's formand Niels Nygaard.
”Prisen skal nemlig gå til det idrætsinitiativ, der er mest banebrydende og til inspiration for de danske idrætsforeninger. Det behøver ikke være stort, som prisvinderen sidste år, foreningskollektivet Odense Sportscentrum. Det kan også være en mindre ting, der har forbedret foreningsidrætten.” 

e-Boks trådte ind som sponsor af prisen i 2014 og netop støtte til lokalidrætten hænger godt sammen med e-Boks udbredelse over hele Danmark.  
”I e-Boks er vi meget stolte af at stå bag Danskernes Idrætspris. Med fem millioner danske e-Boks brugere er vi ude i alle områder af Danmark, og derfor mener vi også, det er vigtigt at støtte en pris, der er borgernær, og som hylder aktiviteterne derude, hvor vores brugere er. Det danske samfund har i høj grad brug for den sammenhængskraft, som vokser ud af de lokale idrætsforeninger, og det
bakker vi op om med denne pris,” siger Susanne Søndahl Wolff, kommunikationsdirektør i e-Boks.

DR's regionale P4-stationer sætter i den kommende tid fokus på prisen og på de projekter, der vil ind og blande sig i opløbet.
”På P4 vil vi gerne være med til at vise det engagement, som driver mange lokalsamfund frem. Det udspringer ofte af idrætsforeningerne, som konstant sætter nye initiativer i gang, der giver opbakning og forsat deltagelse i både lokalmiljøet og især i det idrætsforeningerne. Med vores regionale forankring kan vi komme ud til stort set alle danskere. Og vi håber, at de vil hjælpe os med at finde frem til de bedste idrætsinitiativer, så vi kan få dem til inspiration for andre,” siger direktør for DR Danmark Anne-Marie Dohm.


For mere information, kontakt:
Susanne Søndahl Wolff, kommunikationsdirektør i e-Boks 
E-mail: ssw@e-boks.dk, mobil: 23 82 13 14.

Torben Lollike, kommunikationskonsulent i DIF 
E-mail: tolo@dif.dk, mobil: 20 40 98 89.

Læs evt. mere på www.danskernesidrætspris.dk 

Om e-Boks 
Fem millioner danskere modtager hvert år post i e-Boks – den digitale postboks, som er tilgængelig fra en hvilken som helst computer eller smartphone over hele verden. I 2015 blev over 308 millioner dokumenter overført via e-Boks, og det sparede miljøet for i alt 5082 tons papir. 
Blandt afsenderne er alle danske banker, alle landets kommuner og statslige styrelser, ATP, en række realkreditinstitutter, forsikringsselskaber, energiselskaber, fagforeninger og teleselskaber samt arbejdsgivere, som sender lønsedler til deres medarbejdere.
e-Boks er et aktieselskab, der ejes ligeligt af Nets og PostNord. 
Læs mere på www.e-boks.dk 

Om DIF
DIF er landets største idrætsorganisation med flere end 1,9 millioner medlemmer, som dyrker 90 forskellige idrætsgrene i 9.200 idrætsforeninger landet over. Foreningsidrætten er en afgørende forudsætning for, at den danske befolkning er en af de mest idrætsaktive befolkninger på verdensplan. Ikke færre end 350.000 frivillige i DIF-idrætten sikrer hver uge – året rundt – gode og sunde idrætstilbud til danskerne.  
Læs mere på www.dif.dk