DIF-opbakning til Brian Mikkelsen som vicepræsident i WADA

Brian Mikkelsen stiller op som vicepræsident i WADA. Hvis det lykkes for ham at blive valgt, vil det være en stor sejr for både Danmark og det internationale antidopingarbejde.
30. sep 2016
Brian Mikkelsen stiller op som vicepræsident i WADA. Hvis det lykkes for ham at blive valgt, vil det være en stor sejr for både Danmark og det internationale antidopingarbejde.

Den tidligere kultur-, justitsminister og vicepræsident for det internationale antidopingagentur WADA, Brian Mikkelsen, har offentliggjort, at han igen ønsker at bestride posten som vicepræsident i WADA. Den post bestred han senest fra 2004 til 2006.

”I DIF er vi meget begejstrede for, at Brian Mikkelsen har valgt igen at søge aktivt ind i det internationale antidopingarbejde. Hvis det lykkes ham at blive vicepræsident i WADA, så får vi ikke blot en dansker ind i toppen af det internationale dopingagentur, vi får også en politiker ind, som brænder for sport og for at bekæmpe snyd,” siger den administrerende direktør for Danmarks Idrætsforbund, Morten Mølholm og fortsætter:

”I DIF har vi et ønske om, at Danmark går forrest, når det handler om bekæmpelse af snyd og bedrag i sportens verden, hvad enten det handler om matchfixing eller doping. Vi ønsker en fair idræt, og vi ønsker at beskytte rene udøveres rettigheder. Jeg ved, at Brian Mikkelsen har den samme holdning, så det er intet mindre end fremragende, hvis den danske stemme igen kan blive repræsenteret, hvor antidopingbeslutningerne tages internationalt.”

”Efter den seneste tids russiske dopingskandaler og hackingen af it-systemer, hvor personfølsomme oplysninger er sluppet ud, så er WADA i en vanskelig genopbygningsfase. Den fase får vi, hvis Brian Mikkelsen vælges som vicepræsident, mulighed for at få stor dansk indflydelse på, og det er meget glædeligt,” slutter Morten Mølholm.  

Fristen for at melde sit kandidatur til vicepræsidentposten i WADA udløber i dag, fredag. Allerede onsdag i næste uge skal de europæiske lande være nået til enighed om én fælles kandidat. Foruden Brian Mikkelsen har også franske Valérie Fourneyron og norske Linda Hofstad meldt sig på banen. Fourneyron er 56 år, uddannet sportsmediciner og har tidligere været sportsminister i Frankrig. Hofstad er 39-år og norsk kulturminister.

Yderligere kommentarer:
Morten Mølholm, administrerende direktør for DIF, 21663774