Tokyo kan blive endnu bedre

Med 15 medaljer blev legene Rio det bedste danske OL i nyere tid. Men den danske chef de mission, Morten Rodtwitt, tror på, at potentialet er til endnu mere metal om fire år i Tokyo.
21. sep 2016
Med 15 medaljer blev legene Rio det bedste danske OL i nyere tid. Men den danske chef de mission, Morten Rodtwitt, tror på, at potentialet er til endnu mere metal om fire år i Tokyo.

Det danske OL-hold vendte hjem i august måned fra Rio med 15 medaljer i bagagen.
Seks mere end ved OL i London 2012. Flest siden 1948. Næstflest nogensinde. Og ikke nok med at nationen vandt mange medaljer, så blev de vundet i ni forskellige sportsgrene, hvilket hører til sjældenhederne for lande med under 10 millioner indbyggere.                  

”Det er det bedste vink med en vognstang om, at vi skal fastholde den kurs, vi har nu,” siger DIF’s chef de mission – leder af den danske OL-delegation – Morten Rodtwitt til DIF’s magasin Idrætsliv.

10, 15 eller 20 medaljer
Selvom resultatet er af ypperste karat, drømmer Morten Rodtwitt om et endnu bedre resultat i Tokyo om fire år. For at det skal lykkes, skal Danmark have det optimale setup for sine atleter inden OL i 2020.
Det bliver altafgørende for Danmark, at der kan skaffes de nødvendige ressourcer fra kommercielle partnere. Det arbejde foregår allerede og resultatet, kan meget vel aflæses direkte på medaljetotalen i Tokyo om fire år.

”Før der er lagt et budget for Tokyo, så vi ved, hvad vi har at arbejde med, er det svært at lukke nogle aftaler. Vi har ikke defineret ambitionen for Tokyo endnu. Det er også noget af det, vi skal i gang med. Det bliver spændende at se, om den kommer til at hedde 10, 15 eller 20 medaljer,” siger Morten Rodtwitt og åbner dermed op for, at Tokyo kan overgå succesen i Rio.

Læs hele det store interview med DIF’s chef de mission, Morten Rodtwitt, i DIF’s magasin Idrætsliv.