DIF-næstformand: En sejr for de frivillige

Danmarks Idrætsforbunds næstformand glæder sig over, at Københavns Borgerrepræsentation har besluttet at fjerne lokalegebyret for foreninger med høj andel af voksne medlemmer.
15. sep 2016
Danmarks Idrætsforbunds næstformand glæder sig over, at Københavns Borgerrepræsentation har besluttet at fjerne lokalegebyret for foreninger med høj andel af voksne medlemmer.

Tirsdag indgik Københavns Borgerrepræsentation aftale om kommunens økonomi de næste fire år. Aftalen betyder blandt andet, at man har valgt at fjerne voksengebyret på idrætsfaciliteter, der tidligere på året blev pålagt foreninger med mange voksne medlemmer. Den beslutning vækker glæde hos Danmarks Idrætsforbund (DIF), der sammen med DBU København, DGI Storkøbenhavn og Idrætsforum København har kæmpet for gode rammer for foreningslivet.

”Vi er meget glade for, at gebyret er blevet fjernet. Det er en vigtig sejr for de mange tusinde frivillige, der hver dag yder en kæmpe indsats for at få foreningslivet til at hænge sammen. Vi vil fortsat kæmpe for, at økonomiske og administrative barrierer ikke bliver en hindring for de frivillige foreninger og idrætsdeltagelsen,” siger DIF’s næstformand Thomas Bach.

Budgetaftalen rummer flere positive nyheder for foreningsidrætten i København. Der er blandt andet udsigt til to nye svømmehaller, en skøjtebane og nye kunstgræsbaner til fodbold, ligesom flere eksisterende faciliteter får midler til renovering.

”Aftalen rummer rigtig gode takter på facilitetsområdet, der er en stor udfordring i København såvel som i andre storbyer. Vi håber, at det er et udtryk for en endnu mere ambitiøs langsigtet strategi for idrætten i Københavns Kommune,” siger Thomas Bach.

Kontakt:

Thomas Bach, Næstformand i Danmarks Idrætsforbund: 2278 9669