De Paralympiske Lege åbnes

I aften tændes den paralympiske ild, og dermed vil de 15. Paralympiske Lege være åbnet. 21 danske atleter er klar til at kæmpe om medaljer til Danmark
7. sep 2016
I aften tændes den paralympiske ild, og dermed vil de 15. Paralympiske Lege være åbnet. 21 danske atleter er klar til at kæmpe om medaljer til Danmark

De Olympiske Lege er knap slut, før nye atleter overtager de olympiske arenaer i Rio. Med Annika Lykke Dalskov som fanebærer er de 21 danske atleter med til åbningsceremonien i aften dansk tid, når den paralympiske ild tændes på Maracana-stadion. Allerede i morgen kan du opleve de danske atleter i aktion, når atletik- og svømmekonkurrencerne bliver skudt i gang. De kommende uger skal de danske atleter herudover konkurrere i bordtennis, cykling, ridning og skydning.

Og der er store forventninger til atleterne. Med en medaljemålsætning på fem medaljer kræver det, at knap hver fjerde atlet hiver en medalje med hjem til Danmark. Men Michael Møllgaard Nielsen, chef de mission for den danske delegation, er fortrøstningsfuld. Alene svømmerne og atletikudøverne har vundet 13 EM-medaljer i år, fortæller han og fortsætter:
”Der er masser af potentiale i det her hold, og jeg er helt sikker på, at der venter mange store danske PL-øjeblikke.”

Også formanden for DIF har forventninger til PL 2016.
”Jeg ser frem til, at de entusiastiske atleter skal repræsentere Danmark ved De Paralympiske Lege og forhåbentlig se at deres hårde arbejde bærer frugt. Forhåbentlig kommer vi til at opleve nogle store PL- og medalje-øjeblikke med dansk deltagelse. På vegne af Danmarks Idrætsforbund vil jeg i hvert fald ønske atleterne al mulig held og lykke i Rio,” siger Niels Nygaard.

Hvis du vil følge med i de store øjeblikke under PL, så tjek facebooksiden ’Danmark til PL’. Den tager dig bag om PL, og vil løbende komme med opdateringer, interviews og billeder direkte fra Rio. Desuden kan du følge med live på DR3.