DIF og Forsvarsministeriet samarbejder om hjælp til sårede soldater

Forsvarsministeriet har bevilget godt fem millioner kroner til det succesrige DIF Soldaterprojekt. Som en del af servicetjekket af veteranindsatsen udvides indsatsen nu til også at omhandle veteraner, der er blevet ramt psykisk efter at have været i krig.
5. sep 2016
Forsvarsministeriet har bevilget godt fem millioner kroner til det succesrige DIF Soldaterprojekt. Som en del af servicetjekket af veteranindsatsen udvides indsatsen nu til også at omhandle veteraner, der er blevet ramt psykisk efter at have været i krig.

Danmarks Idrætsforbund (DIF) vil i de kommende år fortsat spille en rolle i det vigtige arbejde med at hjælpe sårede danske krigsveteraner videre i livet. 

Forsvarsministeriet har som led i en ny, netop offentliggjort, veteranindsats, bevilget godt fem millioner kroner til DIF Soldaterprojekt, som er en idrætsindsats målrettet danske krigsveteraner. Indsatsen, som har kørt siden 2011 i et samarbejde mellem DIF, Dansk Handicap Idræts-Forbund og Dansk Militært Idrætsforbund, fortsætter dermed i foreløbigt tre år, og i den periode bidrager DIF med yderligere 2,4 millioner kroner. Tidligere har DIF Soldaterprojekt primært fokuseret på fysisk skadede soldater, men nu udvides indsatsen til også at omfatte veteraner, der er ramt psykisk. 

Forsvarsminister Peter Christensen siger: 

”Danmark har i dag en solid veteranindsats, der bygger på mange års arbejde og erfaringer. Regeringen mener, at det er vigtigt, at den positive udvikling fortsætter med fokus på effekten for veteraner. I det nye udspil vil vi blandt andet udvide det succesrige Soldaterprojekt, som DIF har stået i spidsen for. Idrætsindsatsen over for psykisk sårede veteraner styrkes i samarbejde med DIF i erkendelsen af, at fysisk aktivitet og socialt samvær gennem idræt hjælper.”

Idræt i organiserede sociale rammer har i de senere år vist sig at have en særdeles positiv effekt på fysisk skadede soldater i deres kamp for at vende tilbage til en normal civil tilværelse. Da DIF Soldaterprojekt blev søsat, var én ud af 45 deltagere i gang med uddannelse eller job. I dag er tallet vokset til to tredjedele af soldaterne, og flere af veteranerne nævner, at idrætsdeltagelsen i DIF Soldaterprojekt har bidraget positivt til denne udvikling. 

I DIF glæder formand Niels Nygaard sig over, at idrætten også fremadrettet tiltænkes en vigtig rolle i arbejdet med fysisk og psykisk skadede soldater. 

”Idræt, fællesskab og foreningsliv kan noget særligt, og vi er utroligt stolte over, at vi i DIF kan være med til at hjælpe veteraner, som har gjort en stor indsats for Danmark, videre i livet ved hjælp af målrettede idrætstilbud. Vi ønsker at gøre idrætten til et springbræt på vejen for alle vores veteraner – hvad enten de har skader på krop eller sjæl, og vi er sikre på, at DIF Soldaterprojekt kan være en vigtig medspiller i denne proces.”

Hovedformålet med indsatsen er ved hjælp af idrættens redskaber og DIF’s know how på området at hjælpe fysisk og psykisk skadede veteraner ind i foreningsfællesskaber i hele landet og aktivt bruge foreningsidrætten til at give veteranerne et nyt tillidsfuld fællesskab med andre – lige fra nære pårørende til medborgere i øvrigt.

Yderligere information: 
Niels Nygaard, formand i DIF, tlf: 20 73 71 12