Ligestilling i bassinet

Dansk svømning har været domineret af kvinder de sidste mange år. Men Viktor Bromer håber, at han med sin ankomst til verdenseliten kan blive frontmand for en stærk generation af herrer.
8. aug 2016
Dansk svømning har været domineret af kvinder de sidste mange år. Men Viktor Bromer håber, at han med sin ankomst til verdenseliten kan blive frontmand for en stærk generation af herrer.

Af Thomas Hansen. Foto: Das Büro

J
eannette Ottesen. Lotte Friis. Rikke Møller Pedersen. Og senest Mie Ø. Nielsen. De kvindelige svømmere har skovlet VM- og EM-medaljer i hus til Danmark igennem en årrække. Men i 2014 fik de mandligt selskab på præmieskamlerne, da Viktor Bromer bragede igennem med et europamesterskab i 200 meter butterfly.

Selv lægger den 23-årige svømmer ikke den store betydning i, at det især har været kvinderne, der har været succesfulde de seneste år. Men han håber, at han kan være med til at skabe fundamentet for, at dansk svømning får succes hos begge køn.

”Jeg tror, at det er tilfældigt, at talentmassen har ligget hos kvinder i den årrække. Før dem har vi haft en masse dygtige herresvømmere, og nu er jeg så den næste i rækken. Jeg håber på, at jeg kan trække flere med op af både jævnaldrende og yngre herresvømmere, så vi kan få en stærk generation,” siger Viktor Bromer, der roser træningsmiljøet og trænerstaben i sin klub i Aalborg for at være grobund for hans udvikling.

Personlig rekord
Viktor Bromer sikrede sig sin OL-billet, da han ved sidste års VM i Rusland endte på en femteplads i favoritdisciplinen 200 meter butterfly. Og ved maj måneds EM i London blev det igen til en medalje – denne gang af sølv. Konkurrencen bliver med garanti ikke mindre, når verdens bedste svømmere hopper i bassinet foran 15.000 ellevilde svømmefans i Olympic Aquatics Stadium. Derfor fokuserer

Viktor Bromer også først og fremmest på sin egen præstation. Den kan forhåbentlig bære ham rigtig langt.

”En finale vil være kæmpe stort, og det er også målsætningen. Men jeg vil stadig gå fra stævnet med en god fornemmelse i maven, hvis jeg kommer der fra med en personlig rekord,” siger Viktor Bromer.