Danmark lægger ud med medalje på første OL-dag

Det blev en drømmestart for det danske OL-hold den 6. august med OL-sølv i cyklingens linjeløb til Jakob Fuglsang.
7. aug 2016

Den første rigtige dag med danske konkurrencer ved OL i Rio er vel overstået, og hvilken start. Dagens højdepunkt blev uden tvivl Jakob Fuglsangs sølvmedalje i linjeløbet. Efter mere en seks timer i sadlen blev det til en dramatisk og utrolig spændende finale, hvor Jakob med imponerende arbejde kom ind på de sidste kilometer med polske Rafal Majka og belgiske Greg van Avermaet. Jakob måtte på målstregen se sig slået af belgieren, men sikrede alligevel det bedste danske OL-landevejsresultat siden Rolf Sørensens sølvmedalje i 1996 og blev den første danske medaljetager ved disse olympiske lege.

Ud over cykling var der i løbet af dagen danskere i aktion i svømmebassinet, på rostadion og på skydebanen.

I svømmebassinet stod Jeanette Ottesen for dagens bedste resultat. I 100 meter butterfly svømmede Jeanette sig først videre til semifinalerne og natten til søndag dansk tid førte en 3. plads i semifinalen til en plads i finalen natten til mandag.
Anton Ipsen svømmede en imponerende personlig rekord på 400m fri, hvilket dog desværre ikke var nok til avancement til finalen. Heller ikke Mads Glæsner i 400m fri eller kvindernes 4x100m fri holdkap formåede at gå videre i den olympiske konkurrence.

På rostadionet viste vejret sig fra sin baske side med voldsom vind og bølger. På trods af dette viste Guldfiren fornemme takter ved at vinde deres heat suverænt og dermed sikre en plads direkte i semifinalen. Fie Udby Erichsen i singlesculleren viste også god OL-form med en andenplads i sit heat og direkte avancement til kvartfinalen.
Dobbelsculleren med Nina og Lisbet kæmpede lidt med vinden og med en sidsteplads i deres heat må de kæmpe om deres videre deltagelse ved dette OL i opsamlingsheatet søndag.

Endelig havde Danmark skytten Stine Nielsen i aktion på 10m luftriffel. Stine skød sig ind på en 38. plads og fik derfor ikke en af de otte finalepladser senere på dagen.

Dagens resultater i tal:

Cykelløb:
Jakob Fuglsang - 2. plads i tiden 6:10:05
Christopher Juul Jensen - 32. plads i tiden 6:19:43
Chris Anker Sørensen - 60. plads i tiden 6:30:05

Skydning:
Stine Nielsen - 38. plads med 410,1 point (ikke videre i konkurrencen)

Roning:
Letvægtsfiren - 1. plads i tiden 5:58,21 (videre til semifinalen)
Fie Udby Erichsen i singlesculler - 2. plads i tiden 8:30,07 (videre til kvartfinalen)
Nina Hollensen og Lisbeth Falch Jacobsen i dobbeltsculler - 5. plads i tiden 7:18,92 (skal til opsamlingsheat)

Svømning:
Jeanette Ottesen i 100 meter fri - 4. plads i indledende heat i tiden 57,15 - 3. plads i semifinalen i tiden 57,47 (videre til finalen)
4x100 meter fri - 6. plads i tiden 3:39,45 (ikke videre i konkurrencen)
Mads Glæsner og Anton Ipsen i 400 meter fri - 7. plads og 3. plads i tiderne 3:52,59 og 3:48,31 (personlig rekord til Ipsen, men begge ude af konkurrencen)

På OL.dk kan du under kalenderen se de kommende dagens program, og på vores Facebook-side Danmark til OL kan du under hele OL komme helt tæt på den danske deltagelse ved OL.