OL-byen bliver klar til danske atleter

Efter over en uge med intensivt arbejde med at rette fejl og mangler i de danske lejligheder i OL-byen lysner det nu for alvor.
27. jul 2016
Efter over en uge med intensivt arbejde med at rette fejl og mangler i de danske lejligheder i OL-byen lysner det nu for alvor.

”Alle reparationer og udbedringer forventes færdiggjort i morgen tidlig. På torsdag kommer et privat rengøringsfirma og gør grundrent, og så er vi 100 procent operationelle og klar til at modtage atleter,” siger DIF’s OL-chef de mission Morten Rodtwitt.

Der blev registreret cirka 150 fejl og mangler i lejlighederne, og da den danske delegation fik overdraget de 36 lejligheder den 18. juli var kun 4 af dem egnet til beboelse.

Manglende vand, stoppede toiletter og utætte vandrør var blandt problemerne, men siden har de danske ledere, deres OL-assistenter og et hav af håndværkere været i sving i døgndrift.

Morten Rodtwitt sender en særlig tak til de frivillige assistenter, der er tilknyttet den danske lejr.

”De har knoklet de seneste arbejde og har ydet en indsats ud over det sædvanlige. De er utrolig flittige og imødekommende, ” siger Morten Rodtwitt, der har inviteret alle assistenterne på middag torsdag aften som tak for en ekstraordinær indsatsi en presset situation.

Den første atlet, der ankommer, er skytten Jesper Hansen, som dukker op den 30. juli, og så kommer atleterne ellers løbende til OL-byen.

Det kan nok ikke undgås, at der bliver konstateret nogle flere fejl og mangler under legene. Men med de mange håndværkere, som er på sagen, er forventningen, at disse vil kunne udbedres løbende og meget hurtigt.