DBU Get2Fodboldskole med finter og mål

DBU Get2Fodboldskoler finder sted i hele landet og giver børn fra socialt belastede boligområdet muligheden for at komme med på det populære fodboldskoler.
27. jul 2016
DBU Get2Fodboldskoler finder sted i hele landet og giver børn fra socialt belastede boligområdet muligheden for at komme med på det populære fodboldskoler.

De skyder, dribler, finter og scorer mål til den store OL-guldmedalje. 41 børn får sig i denne uge en oplevelse med fodbolden i centrum.

De deltager i Get2Fodboldskolen i Haderslev, som afholdes på Team Haderslev KFUMs baner i sydbyen - i et fint samarbejde mellem Team Haderslev KFUM og Haderslev Fodboldklub og med god støtte og opbakning fra Haderslev Kommunes fritidskoordinator, Laila Brummer, som til daglig styrer DIF Get2Sport projektet i Haderslev.

Yngste deltager er Hadi Marraty på 4 år. Hadi er én af 3 brødre på Get2Fodboldskolen, hvor far Zakaryia Marraty er trænerassistent på Fodboldskolen - og til hverdag frivillig i DIF Get2Sport Haderslev. Fodboldskolen drives i øvrigt af frivillige ledere.

Overalt i Danmark afholder DBU hvert år i skolernes sommerferie DBUs Fodboldskoler – i år med over 27.000 glade børn som deltagere. Men DBU afholder også i samarbejde med Danmarks Idrætsforbund og DIF Get2Sport en række populære DBU Get2Fodboldskoler, hvor børn fra udsatte boligområder og med begrænsede økonomiske midler får mulighed for at deltage på en ”rigtig” Fodboldskole. Formålet er – udover en aktiv og sund sommerferieaktivitet – at få gjort børn og forældre interesserede i at deltage aktivt i det velfungerende danske foreningsliv. Således også på skolen i Haderslev.

"Når vi laver de her fodboldskoler, er formålet at få integreret indvandrerbørn i fritidslivet. Om de så begynder at spille håndbold, fodbold eller noget helt tredje, er sådan set underordnet," siger ildsjælen Teddy Pedersen, som er fodboldskoleleder, tidligere formand for Haderslev Fodboldklub og nuværende medlem af DBU’s bestyrelse.

Bestyrelsesmedlem i Danmarks Idrætsforbund, Frans Hammer, besøgte skolen i Haderslev.

"Ingen tvivl om, at det her giver gode oplevelser for børnene og de unge og ikke mindst integration igennem idrætten. Og så synes jeg, at det er en super historie, at flere foreninger kan samarbejde på den her måde," siger Frans Hammer, der indtil fornylig var formand for KFUMs Idrætsforbund i Danmark.

 

Fakta om DBU Get2Fodboldskoler:
DBU Get2Fodboldskoler afholdes i samarbejde med Danmarks Idrætsforbund og DIF Get2Sport, som er støttet af satspuljemidlerne på socialområdet samt Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet - og med opbakning fra Kulturministeriet. I år afholdes 11 fodboldskoler med deltagelse af ca. 900 børn. En fremgang fra sidste år på ca. 20%.