Stærk dressurkvartet afslutter OL-udtagelserne

Anna Kasprzak, Cathrine Dufour, Agnete Kirk Thinggaard og Anders Dahl skal repræsentere Danmark i dressur ved OL i Rio. Dermed er hele det danske OL-hold på plads.
19. jul 2016
Anna Kasprzak, Cathrine Dufour, Agnete Kirk Thinggaard og Anders Dahl skal repræsentere Danmark i dressur ved OL i Rio. Dermed er hele det danske OL-hold på plads.

Nu er samtlige atleter til det danske OL-hold i Rio udtaget. Der manglede kun at blive sat navne på de fire dressurryttere, og det er nu sket, efter DIF’s bestyrelse har udtaget Anna Kasprzak, Cathrine Dufour, Agnete Kirk Thinggaard og Anders Dahl.

Anna Kasprzak var med ved OL i London for fire år siden, mens de tre andre ryttere er OL-debutanter. Cathrine Dufour er nærmest kommet ind fra højre, efter den unge rytter for en måned siden leverede en præstation på meget højt internationalt niveau og vandt DM i dressur på Broholm Slot.

”For et halvt år siden deltog jeg i mit kun andet seniorstævne, hvilket var det første, hvor jeg klarede mig godt. Jeg drømte om at komme til Rio, men jeg var helt klar til at håndtere skuffelsen, hvis jeg ikke blev udtaget. Det var først i forbindelse med DM, at jeg rigtig kunne tro på, at jeg havde en reel chance for at komme afsted til Rio,” siger Cathrine Dufour.

Danmark vandt i 2008 OL-bronze i holdkonkurrencen i dressur, og billederne fra dengang er med til at motivere.

”Det inspirerer mig meget, at Danmark kunne vinde bronze i 2008. Jeg husker det rigtig godt, og jeg håber, at vi også kan gøre det godt i Rio,” siger den 24-årige rytter.

Chef de mission, Morten Rodtwitt, overværede konkurrencerne ved DM på Broholm Slot i sidste måned, og han var vidne til nogle flotte præstationer.

”De fire ryttere, som nu er udtaget, har potentialet til at videreføre Danmarks tradition for gode dressurpræstationer ved OL, for de har vist et højt niveau ved flere lejligheder. Kun Anna Kasprzak har prøvet at være med til et OL, så det bliver spændende at se, om de kan fastholde det høje niveau ved OL, som er en helt speciel begivenhed”, siger han.

Team Danmarks direktør, Lone Hansen tilføjer:

"Det er fire rigtigt stærke ryttere, som skal repræsentere Danmark ved OL i dressur. Udvælgelsen har været meget tæt med stor intern konkurrence. Det er et udtryk for den store bredde, der er i den danske dressurelite."

Det danske OL-hold består af 120 atleter samt 6 reserver.

Fakta om Anna Kasprzak:
Alder: 26 år
Hest: Donnperignon
Udvalgte resultater: OL-finalist 2012, Guld DM 2013 og 2015, VM 2014 nr. 7 og 9, World Cup-finale nr. 5 (2016) og nr. 8 (2013)

Fakta om Cathrine Dufour:
Alder: 24 år
Hest: Atterupgaards Cassidy
Udvalgte resultater: Guld DM 2016, 4 x U21-europamester

Fakta om Agnete Kirk Thinggaard:
Alder: 33 år
Hest: Jojo Az
Udvalgte resultater: Sølv DM 2015, Bronze DM 2016, World Cup-finale nr. 9 (2016) og nr. 11 (2015)

Fakta om Anders Dahl:
Alder: 40 år
Hest: Selten HW
Udvalgte resultater: 2 x Nations Cup med Selten HW (2016) og repræsenterede Danmark ved VM og i World Cup-finalen 2008 (på anden hest)

Fakta om OL i Rio:
5.-21. august 2016
Det er de enkelte specialforbund, der har indstillet atleter til udtagelse, og det er bestyrelsen i DIF, der også er Danmarks Olympiske Komité, som står for udtagelsen.

Det danske hold ved OL i Rio:
Atletik:
Sara Slott Petersen, Andreas Bube, Stina Troest, Abdi Ulad, Anna Holm Baumeister, Jessica Dreskau-Petersson, Anna Emilie Møller, Ole Hesselbjerg

Badminton:
Christinna Pedersen, Kamilla Rytter Juhl, Joachim Fischer, Jan Ø. Jørgensen, Viktor Axelsen, Line Kjærsfeldt, Mathias Boe, Carsten Mogensen

Bordtennis:
Jonathan Groth

Brydning:
Mark O. Madsen

Cykling:
Annika Langvad, Simon Andreassen, Simone Tetsche Christensen, Niklas Laustsen, Amalie Dideriksen, Lasse Norman Hansen, Rasmus Quaade, Casper Folsach, Frederik Rodenberg Madsen, Niklas Larsen, Casper Pedersen, Jakob Fuglsang, Chris Anker Sørensen, Christopher Juul Jensen

Fodbold:
Jeppe Højbjerg, Lukas Fernandes, Andreas Maxsø, Ediegerson Gomes, Jakob Blåbjerg, Kasper Larsen, Pascal Gregor, Casper Nielsen, Frederik Børsting, Jens Jønsson, Lasse Vibe, Lasse Vigen Christensen, Mikkel Desler, Robert Skov, Emil Larsen, Nicolai Brock-Madsen, Uffe Bech, Yussuf Yurary Poulsen, Thomas Hagelskjær, Asger S. Sørensen, Jacob Barrett Laursen, Nicolai Poulsen

Golf:
Nicole Broch Larsen, Nanna Koerstz Madsen, Søren Kjeldsen, Thorbjørn Olesen

Håndbold:
Niklas Landin, Jannick Green, Lasse Svan Hansen, Casper U. Mortensen, Henrik Toft Hansen, Jesper Nøddesbo, René Toft Hansen, Morten Olsen, Mads Mensah Larsen, Mikkel Hansen, Michael Damgaard, Henrik Møllgaard, Mads Christiansen, Kasper Søndergaard, Hans Lindberg

Kajak:
René Holten Poulsen, Emma Aastrand Jørgensen, Henriette Engel Hansen, Amalie Ringtved Thomsen, Ida Villumsen

Ridning:
Anna Kasprzak, Cathrine Dufour, Agnete Thinggaard, Anders Dahl

Roning:
Anne Lolk, Juliane Elander Rasmussen, Anne Dsane Andersen, Hedvig Lærke Berg Rasmussen, Morten Jørgensen, Kasper Winther Jørgensen, Jacob Barsøe, Jacob Søgaard, Mads Rasmussen, Rasmus Quist, Fie Udby Erichsen, Lisbet Falch Jakobsen, Nina Hollensen

Sejlsport:
Jena Mai Hansen, Katja Salskov-Iversen, Anette Viborg, Allan Nørregaard, Jonas Høgh-Christensen, Michael Hansen, Anne-Marie Rindom, Lærke Buhl-Hansen, Sebastian Fleischer, Jonas Warrer, Christian Peter Lübeck

Skydning:
Jesper Hansen, Stine Nielsen, Torben Grimmel

Svømning:
Jeanette Ottesen, Rikke Møller Pedersen, Lotte Friis, Mie Ø. Nielsen, Viktor Bromer, Anton Ørskov Ipsen, Mads Glæsner, Pál Joensen, Pernille Blume, Anders Lie, Daniel Skaaning, Søren Dahl, Magnus Westerman, Julie Kepp Jensen, Sarah Bro

Tennis:
Caroline Wozniacki

Triatlon:
Andreas Schilling