DIF: Rusland bør ikke deltage i Rio

Netop offentliggjort dopingrapport fra WADA afslører systematisk og statskontrolleret doping i russisk idræt. DIF’s formand Niels Nygaard finder rapportens konklusion dybt bekymrende.
18. jul 2016
Netop offentliggjort dopingrapport fra WADA afslører systematisk og statskontrolleret doping i russisk idræt. DIF’s formand Niels Nygaard finder rapportens konklusion dybt bekymrende.

Den russiske regering var ikke bare dybt involveret i systematisk doping af mindst 15 russiske medaljevindere i forbindelse med vinter-OL i Sochi. Det russiske sportsministerium har også i en længere årrække stået i spidsen for et omfattende dopingprogram, der har bidraget til doping af utallige atleter og medvirket til, at positive dopingprøver enten er forsvundet eller blevet gjort negative. Det systematiske dopingprogram har fungeret i et meget stort antal sportsgrene fra svømning over atletik til bordtennis. 

Det er konklusionen i en netop offentliggjort uafhængig rapport udgivet af det internationale antidopingagentur WADA.

DIF’s formand Niels Nygaard siger:

”Jeg må indrømme, at jeg er rystet over resultatet af WADA’s rapport og ikke mindst omfanget af den russiske doping. De metoder, der er brugt for at snyde, rækker ud over, hvad vi i vores vildeste fantasi har kunnet forestille os. Russiske trænere og ledere er involveret, det russiske sportsministerium er involveret og sågar også efterretningstjenesten har ifølge rapporten været med i det her omfattende dopingprogram.”

I forlængelse af dagens offentliggjorte dopingrapport vil manges øjne være rettet mod Ruslands mulige deltagelse ved OL i Rio om 18 dage.

”På nuværende tidspunkt vil jeg mene, at Rusland ikke bør deltage i Rio. Det vil ganske enkelt ikke være fair over for alle de atleter, der ikke kunne drømme om at snyde. Rusland er en del af det olympiske charter, som blandt andet indbefatter, at man går ind for en ren sport, og det er tilsyneladende ikke tilfældet i forhold til Rusland. Det er ikke uden juridiske og moralske komplikationer at OL-udelukke samtlige russiske atleter, hvoraf nogle af dem jo kan være uskyldige, men de kommende dage må vise, hvad IOC kan gøre.”

Yderligere information:

Niels Nygaard, formand i DIF: 20 73 71 12