Golfkvartet er klar til Rio

Danmark får to deltagere med i både kvindernes og herrernes turnering, når golf vender tilbage på OL-programmet efter 112 år. Navnene på spillerne blev i dag gjort officielle.
12. jul 2016
Danmark får to deltagere med i både kvindernes og herrernes turnering, når golf vender tilbage på OL-programmet efter 112 år. Navnene på spillerne blev i dag gjort officielle.

For første gang siden OL i St. Louis 1904 er golfsporten med ved OL, når det går løs i Rio om mindre end en måned. Danmark bliver stærkt repræsenteret i både kvindernes og herrernes turnering. I dag har DIF, der er olympisk komite i Danmark, nemlig udtaget Nicole Broch Larsen, Nanna Koerstz Madsen, Søren Kjeldsen og Thorbjørn Olesen.

22-årige Nanna Koerstz Madsen ser OL som en stor mulighed for, at flere får øjnene op for Danmarks dygtige, kvindelige golfspillere. Desuden ser hun frem til en oplevelse, som adskiller sig meget fra hverdagen på Ladies European Tour, hvor hun normalt spiller.

”Det bliver en kæmpe oplevelse og noget helt andet, end vi er vant til, at spille som en del af et hold. Normalt er vi bare ude for os selv, så det bliver rigtig fedt at prøve at deles om noget med nogle andre og have hele Danmark i ryggen,” siger Nanna Koerstz Madsen.

Hun ankommer først, et par dage inden kvindernes turnering går i gang 17. august, fordi det ikke er muligt at træne på banen ugen før på grund af mændenes turnering. Men hun håber til gengæld på at få mulighed for at opleve den olympiske stemning ved afslutningsceremonien.

Går efter medalje

I Dansk Golf Union er eliteansvarlig og OL-teamchef, Claus Mølholm, optimistisk omkring den kvartet, der skal til Rio. Han håber på en medalje, men ved, at det bliver svært. Succeskriteriet hedder én spiller i top 15 i en af de to turneringer, som hver tæller 60 deltagere.

”Vi går efter en medalje. Det er mindsettet. Men vi bliver først skuffede, hvis vi ikke har en spiller i top 15. Det er nogle interessante spillere, fordi de alle fire har vundet på European Tour indenfor de sidste 14 måneder. Så potentialet er klart til stede til en toppræstation,” siger Claus Mølholm.

Hos DIF er OL-chef de mission, Morten Rodtwitt, spændt på at se, hvordan den danske delegation klarer sig på banerne, der ligger ud til Atlanterhavet.

”Det er fire virkelig stærke golfspillere, som vi får med til Rio. Konkurrencen i international golf er uhyre skarp, og det bliver den også, når sporten vender tilbage til OL-programmet efter 112 års fravær. Men hvis vores spillere rammer topformen, har de alle potentiale til at komme helt op i toppen af OL-turneringens leaderboard,” siger Morten Rodtwitt.

Team Danmarks direktør, Lone Hansen, hæfter sig ved, at Danmark er lykkedes med både at få to spillere med i kvindernes og mændenes turnering.

”Det bliver helt nyt at få golfsporten med i olympisk sammenhæng. De danske herrespillere har været med fremme i verdenseliten i snart rigtig mange år, og med en målrettet indsats er det lykkedes Dansk Golf Union at løfte de unge kvindelige spillere op på et rigtig højt niveau. Det høster de nu frugterne af med Nicole Broch Larsen og Nanna Koerstz Madsens kvalifikation til OL,” siger Lone Hansen.


Fakta om Nicole Broch Larsen:

Alder: 23 år

Professionel siden: 2013

 Placering på verdensranglisten: 88

Bedste resultater: 1 sejr på Ladies European Tour. Kåret til player of the year på Ladies European Tour 2015

Fakta om Nanna Koerstz Madsen:

Alder: 22 år

Professionel siden: 2014

Placering på verdensranglisten: 109

Bedste resultater: 1 sejr på Ladies European Tour, vinder af kvalifikationen til 2015 Ladies European Tour

Fakta om Søren Kjeldsen:

Alder: 41 år

Professionel siden: 1995

Placering på verdensranglisten: 50

Bedste resultater: 4 sejre på European Tour


Fakta om Thorbjørn Olesen:

Alder: 25 år

Professionel siden: 2008

Placering på verdensranglisten: 64

Bedste resultater: 3 sejre på European tour

Fakta om OL i Rio: 5.-21. august 2016

DIF og Team Danmark forventer at kunne stille med et endeligt hold på 119 atleter. Det er de enkelte specialforbund, der indstiller atleter til udtagelse, og det er bestyrelsen i DIF, der også er Danmarks Olympiske Komité, som står for udtagelsen.

Atleter udtaget til OL:

 Atletik:

Sara Slott Petersen, Andreas Bube, Stina Troest, Abdi Ulad, Anna Holm Baumeister, Jessica Dreskau-Petersson, Anna Emilie Møller

Badminton:

Christinna Pedersen, Kamilla Rytter Juhl, Joachim Fischer, Jan Ø. Jørgensen, Viktor Axelsen, Line Kjærsfeldt, Mathias Boe, Carsten Mogensen Bordtennis: Jonathan Groth

Brydning:

Mark O. Madsen

Cykling:

Annika Langvad, Simon Andreassen, Simone Tetsche Christensen, Niklas Laustsen, Amalie Dideriksen, Lasse Norman Hansen, Rasmus Quaade, Casper Folsach, Frederik Rodenberg Madsen, Niklas Larsen, Casper Pedersen, Jakob Fuglsang, Chris Anker Sørensen, Christopher Juul Jensen

Golf

Nicole Broch Larsen, Nanna Koerstz Madsen, Søren Kjeldsen, Thorbjørn Olesen

Kajak:

René Holten Poulsen, Emma Aastrand Jørgensen, Henriette Engel Hansen, Amalie Ringtved Thomsen, Ida Villumsen

Roning:

Anne Lolk, Juliane Elander Rasmussen, Anne Dsane Andersen, Hedvig Lærke Berg Rasmussen, Morten Jørgensen, Kasper Winther Jørgensen, Jacob Barsøe, Jacob Søgaard, Mads Rasmussen, Rasmus Quist, Fie Udby Erichsen, Lisbet Falch Jakobsen, Nina Hollensen

Sejlsport:

Jena Mai Hansen, Katja Salskov-Iversen, Anette Viborg, Allan Nørregaard, Jonas Høgh-Christensen, Michael Hansen, Anne-Marie Rindom, Lærke Buhl-Hansen, Sebastian Fleischer, Jonas Warrer, Christian Peter Lübeck

Skydning:

Jesper Hansen, Stine Nielsen, Torben Grimmel

Svømning: Jeanette Ottesen, Rikke Møller Pedersen, Lotte Friis, Mie Ø. Nielsen, Viktor Bromer, Anton Ørskov Ipsen, Mads Glæsner, Pál Joensen, Pernille Blume, Anders Lie, Daniel Skaaning, Søren Dahl, Magnus Westerman, Julie Kepp Jensen, Sarah Bro

Tennis:

Caroline Wozniacki

Triatlon:

Andreas Schilling