Endelig OL-målsætning på plads

Med en måned til OL’s åbningsceremoni har DIF og Team Danmark lagt sig fast på den endelige danske medaljemålsætning for legene i Rio. Den lyder på 10 medaljer.
5. jul 2016
Med en måned til OL’s åbningsceremoni har DIF og Team Danmark lagt sig fast på den endelige danske medaljemålsætning for legene i Rio. Den lyder på 10 medaljer.

I marts måned meldte DIF og Team Danmark en foreløbig målsætning ud for OL i Rio på 10 medaljer. Bag medaljemålsætningen lå blandt andet en analyse af atleters præstationer ved VM i 2013, 2014 og 2015 og 16 individuelle møder med sportscheferne fra de olympiske forbund. På baggrund af danske resultater frem til nu og den danske OL-trups udformning vurderer DIF og Team Danmark, at målsætningen fortsat skal lyde på 10 medaljer.

”Det er en yderst ambitiøs men også realistisk målsætning. Det vil være en historisk bedrift, idet Danmark ikke har vundet mere end ni medaljer ved et OL siden 1948 i London. Vores atleter har tårnhøj kvalitet, og forberedelserne i forbundene er så grundige og professionelle, at vi kan melde den målsætning ud,” siger Morten Rodtwitt, der er DIF’s chef de mission for det danske OL-hold.

De ti medaljer forventes at blive vundet i sportsgrenene badminton, brydning, cykling, håndbold, kajak, roning, sejlsport og svømning. I løbet af foråret og den tidlige sommer har Danmark vundet VM- og EM-medaljer i flere af disse sportsgrene, hvilket har været med til at bekræfte DIF og Team Danmark i, at 10 medaljer er den rigtige målsætning.

”Det er unikt for et land af Danmarks størrelse, at vi har medaljepotentiale i så mange forskellige discipliner. Vi har en bred vifte af forbund, som både er gode til at gøre nye talenter klar til at kæmpe om medaljer, samtidig med at de skaber rammerne for, at rutinerede verdensklasseatleter bliver længere i deres sport. Begge dele er altafgørende for, at Danmark fortsat kan være med i en verden, hvor konkurrencen fra udlandet hele tiden skærpes,” siger direktør i Team Danmark, Lone Hansen.

Stort OL-hold tager form
Med nøjagtig en måned til De Olympiske Lege sættes i gang i Rio de Janeiro, nærmer det danske OL-hold sig sin endelige form. Senest blev den danske fanebærer Caroline Wozniacki klar til sit tredje OL. I alt er der per dags dato 78 officielt udtagne atleter.

 Derudover har Danmark vundet pladser til fire dressurryttere, et håndboldhold med 14 herrer og et fodboldhold med 18 herrer, hvor der endnu ikke er sat navn på deltagerne. I denne uge er der EM i atletik, hvilket er sidste mulighed, hvis flere danske atleter skal klare OL-kravet. Det gjorde 18-årige Anna Emilie Møller i sidste uge på 3000 meter forhindringsløb. Hun er dog endnu ikke officielt udtaget.

For golfspillerne er der skæringsdato for den olympiske rangliste på mandag den 11. juli. Her ligger Danmark til at få fire spillere – to af hvert køn – med, når sporten vender tilbage til det olympiske program.

Samlet set er Danmark sikret deltagelse med 119 atleter fordelt på 16 sportsgrene ved OL i Rio. Det er syv mere end ved legene i London, og det største hold siden OL i Atlanta 1996, hvor Danmark var repræsenteret med hele 126 deltagere.

  

For yderligere oplysninger kontakt:
Morten Rodtwitt, OL chef de mission, DIF: 43262078/29370916, mrt@dif.dk
Lone Hansen, direktør, Team Danmark: 60382527, loha@teamdanmark.dk

Danske medaljer ved Sommer-OL
2016: 10 medaljer*
2012: 9 medaljer (2 guld, 4 sølv og 3 bronze)
2008: 7 medaljer (2 guld, 2 sølv og 3 bronze)
2004: 8 medaljer (2 guld, 0 sølv og 6 bronze)
2000: 6 medaljer (2 guld, 2 sølv og 2 bronze)
1996: 6 medaljer (4 guld, 1 sølv og 1 bronze)
1992: 6 medaljer (1 guld, 1 sølv og 4 bronze)
1988: 4 medaljer (2 guld, 1 sølv og 1 bronze)
1984: 6 medaljer (0 guld, 3 sølv og 3 bronze)
1980: 5 medaljer (2 guld, 1 sølv og 2 bronze)
1976: 3 medaljer (1 guld, 0 sølv og 2 bronze
1972: 1 medalje (1 guld, 0 sølv og 0 bronze)
1968: 8 medaljer (1 guld, 4 sølv og 3 bronze)
1964: 6 medaljer (2 guld, 1 sølv og 3 bronze)
1960: 6 medaljer (2 guld, 3 sølv og 1 bronze)
1956: 4 medaljer (1 guld, 2 sølv og 1 bronze)
1952: 6 medaljer (2 guld, 1 sølv og 3 bronze)
1948: 20 medaljer (5 guld, 7 sølv og 8 bronze)

* endelig medaljemålsætning udmeldt tirsdag 5. juli

 

Atleter udtaget til OL:
Atletik:
Sara Slott Petersen, Andreas Bube, Stina Troest, Abdi Ulad, Anna Holm Baumeister, Jessica Dreskau-Petersson

Badminton:
Christinna Pedersen, Kamilla Rytter Juhl, Joachim Fischer, Jan Ø. Jørgensen, Viktor Axelsen, Line Kjærsfeldt, Mathias Boe, Carsten Mogensen

Bordtennis:
Jonathan Groth

Brydning:
Mark O. Madsen

Cykling:
Annika Langvad, Simon Andreassen, Simone Tetsche Christensen, Niklas Laustsen, Amalie Dideriksen, Lasse Norman Hansen, Rasmus Quaade, Casper Folsach, Frederik Rodenberg Madsen, Niklas Larsen, Casper Pedersen, Jakob Fuglsang, Chris Anker Sørensen, Christopher Juul Jensen

Kajak:
René Holten Poulsen, Emma Aastrand Jørgensen, Henriette Engel Hansen, Amalie Ringtved Thomsen, Ida Villumsen

Roning:
Anne Lolk, Juliane Elander Rasmussen, Anne Dsane Andersen, Hedvig Lærke Berg Rasmussen, Morten Jørgensen, Kasper Winther Jørgensen, Jacob Barsøe, Jacob Søgaard, Mads Rasmussen, Rasmus Quist, Fie Udby Erichsen, Lisbet Falch Jakobsen, Nina Hollensen

Sejlsport:
Jena Mai Hansen, Katja Salskov-Iversen, Anette Viborg, Allan Nørregaard, Jonas Høgh-Christensen, Michael Hansen, Anne-Marie Rindom, Lærke Buhl-Hansen, Sebastian Fleischer, Jonas Warrer, Christian Peter Lübeck

Skydning:
Jesper Hansen, Stine Nielsen, Torben Grimmel

Svømning:
Jeanette Ottesen, Rikke Møller Pedersen, Lotte Friis, Mie Ø. Nielsen, Viktor Bromer, Anton Ørskov Ipsen, Mads Glæsner, Pál Joensen, Pernille Blume, Anders Lie, Daniel Skaaning, Søren Dahl, Magnus Westerman, Julie Kepp Jensen, Sarah Bro

Tennis:
Caroline Wozniacki

Triatlon:
Andreas Schilling