Forsvarsministeren deltog i DIF Soldaterprojekt på Folkemødet

Der var sved på panden og højt humør, da de skadede veteraner gav forsvarsminister Peter Christensen en lektion i kørestolsbasket på Bornholm.
24. jun 2016
Der var sved på panden og højt humør, da de skadede veteraner gav forsvarsminister Peter Christensen en lektion i kørestolsbasket på Bornholm.
Der var ikke en sky på himlen, og solskinsøen viste sig fra sin allerbedste side, da veteranerne i DIF Soldaterprojekt inviterede til kørestolsbasket lørdag formiddag under Folkemødet på Bornholm.
Blandt deltagerne var forsvarsminister Peter Christensen fra Venstre og den amerikanske ambassadør i Danmark Rufus Gifford. Selvom forsvarsministeren var på det tabende hold i lørdagens kamp, var han fuld af opbakning til projektet og klar til kamp igen næste år.

”Det er meget smittende at mærke den glæde, veteranerne får af idrætten og den fysiske udfoldelse. Det er en vigtig indsats i overgangen til det civile liv. Idrætten rummer både fællesskabet og konkurrencementaliteten, der var en central del af deres aktive karriere i forsvaret. Og så havde vi en enorm sjov kamp,” siger Peter Christensen.

Politik i øjenhøjde
Da DIF Soldaterprojekt startede, stod langt hovedparten af deltagerne udenfor job- og uddannelsessystemet. Den fysiske udfoldelse og samværet har givet mod på mere, og i dag er to tredjedele af veteranerne i projektet i gang med uddannelse eller i job.

”Det var et stort privilegium at spille med. De viser styrke og handlekraft hver dag trods hårde vilkår. De er en inspirationskilde for os alle, og jeg er glad for at have mødt så de gode mænd, der har ofret så meget for os,” siger Rufus Gifford, der har deltaget ved tidligere arrangementer.

For veteranerne var det et vigtigt signal at mødes med de politiske beslutningstagere under mere afslappede og uformelle former:

”Det var fedt at møde politikerne i øjenhøjde og i et miljø, hvor der var plads til smil og fordybende samtaler,” fortæller Christian Richardson, der er dobbelt benamputeret efter en vejsidebombe i Afghanistan.

Kampen blev vundet 26-16 af et hold bestående af Rasmus Jarlov fra de Konservative, Søren Espersen fra Dansk Folkeparti og de tre veteraner Mark Peters, Kristian Nielsen og Christian Lanz.

Om DIF Soldaterprojekt
Projektet har kørt siden 2011 og er et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, Dansk Handicap Idræts-Forbund og Dansk Militært Idrætsforbund. Fra 2017 er det håbet, at man kan udvide projektet til også at omfatte tilbud til psykisk sårede soldater.