Fuglsang kaptajn på OL-holdet

Chris Anker Sørensen og Christopher Juul Jensen udgør sammen med kaptajn Jakob Fuglsang det danske hold ved OL’s landevejsløb i cykling.
23. jun 2016
Chris Anker Sørensen og Christopher Juul Jensen udgør sammen med kaptajn Jakob Fuglsang det danske hold ved OL’s landevejsløb i cykling.
Mændenes landevejsløb i cykling ved OL i Rio, som køres dagen efter åbningsceremonien, bliver 253 benhårde kilometer med blandt andet tre kategori 1-stigninger på rutens sidste tredjedel. Det bliver op til trioen Jakob Fuglsang, Chris Anker Sørensen og Christopher Juul Jensen at forsvare dannebrogsfarverne på vejene i og omkring Rio de Janeiro. Det står fast, efter de tre i dag officielt er udtaget af DIF, der er olympisk komité i Danmark.

Jakob Fuglsang er kaptajn på det danske hold. Så i udgangspunktet er det ham, der skal forsøge at lave et godt resultat i Rio. Den udfordring ser den 31-årige rytter frem til.

”Jeg tror, at det bliver et langt og udmagrende løb, hvilket normalt er noget, som passer mig godt. OL er noget helt specielt, og det er et af mine store mål i år, netop fordi ruten er, som den er. Jeg skal forsøge at gemme mig lidt i store dele af løbet, og kun i slutfasen skal jeg forsøge at lave noget, hvis benene er til det. Umiddelbart ville jeg være tilfreds med en top 8-placering,” siger Jakob Fuglsang.

De største cykelnationer så som Spanien, Italien og Colombia må have fem mand med til start. Men Jakob Fuglsang er meget tilfreds med det danske hold, hvor rollefordelingen ligger klar.

”Christopher Juul skal hjælpe os den første gode halvdel af løbet og sørge for, at vi sparer på kræfterne. Han er en rigtig god hjælperytter, så det er klart et plus. Forhåbentlig finder Chris Anker storformen frem, når han skal køre Tour de France. Han har stor rutine og ved, hvordan man laver sit arbejde. For mig er det perfekt,” siger Jakob Fuglsang.

Svært løb at kontrollere

Tidligere på året var sportschef i Danmarks Cykle Union, Lars Bonde, på studietur i Rio. Her nærstuderede han den olympiske rute for at danne sig et indtryk af den og finde endeligt ud af, hvilke ryttertyper han ville have med. Han er sikker på, at Danmark har et stærkt kort i Jakob Fuglsang.

”Jakob Fuglsang er en rytter, der kan køre i top 10 i alle cykelløb i verden. Han er en meget dygtig allround cykelrytter med både et højt bund- og topniveau. Hvis han rammer formen, vil jeg absolut ikke udelukke, at han kan være med til at køre om topplaceringer,” siger Lars Bonde.

Han understreger, at de olympiske landevejsløb traditionelt er ganske uforudsigelige, og at det kan være med til at øge Danmarks chancer for at lave et topresultat.

”Det har tit vist sig, at OL-løb er svære at kontrollere for de store nationer. Det, tror jeg egentlig, taler til fordel for en Fuglsang, som absolut kan noget på egen hånd, og faktisk hele vores hold som henover tre ryttere borger for stor kvalitet,” siger Lars Bonde.

DIF’s OL chef de mission, Morten Rodtwitt, håber på, at de danske ryttere kan ramme dagen, når det går løs ved OL.

”Linjeløbet i cykling er en af OL’s mest åbne og uforudsigelige konkurrencer, hvor meget afhænger af dagsformen. Vi sender et rigtig stærkt hold af landevejsryttere til Rio, som har stor erfaring med at køre denne type af mesterskaber. Jeg er sikker på, at de kan være med til at give Danmark en god start på De Olympiske Lege, når landevejsløbet køres dagen efter åbningsceremonien,” siger Morten Rodtwitt.

Direktør i Team Danmark, Lone Hansen, glæder sig til at følge cykelholdet i Rio.

”Ruten til dette OL’s landevejsløb er benhård og vil kræve virkelig meget af rytterne. Den sportslige sektor i Danmarks Cykle Union har inspiceret terrænet og er generelt rigtig godt forberedt. Det er tre stærke ryttere, som på fornemmeste vis supplerer hinanden, der stiller til start i Rio, og jeg er spændt på at se, hvad de kan drive det til,” siger Lone Hansen.

Danmark må også stille en rytter til start i OL’s enkeltstart, men det skal være en af de tre deltagere i linjeløbet. Hvem det bliver, besluttes senest 9. august.


Fakta om Jakob Fuglsang 

Alder: 31 år 

Disciplin: Landevejscykling 

OL-erfaring: London 2012

Hold: Astana


Fakta om Chris Anker Sørensen 

Alder: 31 år 

Disciplin: Landevejscykling 

OL-erfaring: Beijing 2008

Hold: Fortuneo-Vital Concept


Fakta om Christopher Juul Jensen 

Alder: 26 år 

Disciplin: Landevejscykling 

OL-erfaring: Debutant

Hold: ORICA-GreenEDGE


Fakta om OL i Rio: 

5.-21. august 2016

DIF og Team Danmark forventer at kunne stille med et endeligt hold på cirka 120 atleter. Det er de enkelte specialforbund, der indstiller atleter til udtagelse, og det er bestyrelsen i DIF, der også er Danmarks Olympiske Komité, som står for udtagelsen. 

Atleter udtaget til OL: 

Atletik: Sara Slott Petersen, Andreas Bube, Stina Troest, Abdi Ulad, Anna Holm Baumeister, Jessica Dreskau-Petersson

Badminton: Christinna Pedersen, Kamilla Rytter Juhl, Joachim Fischer, Jan Ø. Jørgensen, Viktor Axelsen, Line Kjærsfeldt, Mathias Boe, Carsten Mogensen Bordtennis: Jonathan Groth

Brydning: Mark O. Madsen 

Cykling: Annika Langvad, Simon Andreassen, Simone Tetsche Christensen, Niklas Laustsen, Amalie Dideriksen, Lasse Norman Hansen, Rasmus Quaade, Casper Folsach, Frederik Rodenberg Madsen, Niklas Larsen, Casper Pedersen, Jakob Fuglsang, Chris Anker Sørensen, Christopher Juul Jensen 

Kajak: René Holten Poulsen, Emma Aastrand Jørgensen, Henriette Engel Hansen, Amalie Ringtved Thomsen, Ida Villumsen 

Roning: Anne Lolk, Juliane Elander Rasmussen, Anne Dsane Andersen, Hedvig Lærke Berg Rasmussen, Morten Jørgensen, Kasper Winther Jørgensen, Jacob Barsøe, Jacob Søgaard, Mads Rasmussen, Rasmus Quist, Fie Udby Erichsen, Lisbet Falch Jakobsen, Nina Hollensen 

Sejlsport: Jena Mai Hansen, Katja Salskov-Iversen, Anette Viborg, Allan Nørregaard, Jonas Høgh-Christensen, Michael Hansen, Anne-Marie Rindom, Lærke Buhl-Hansen, Sebastian Fleischer, Jonas Warrer, Christian Peter Lübeck 

Skydning: Jesper Hansen, Stine Nielsen, Torben Grimmel 

Svømning: Jeanette Ottesen, Rikke Møller Pedersen, Lotte Friis, Mie Ø. Nielsen, Viktor Bromer, Anton Ørskov Ipsen, Mads Glæsner, Pál Joensen, Pernille Blume, Anders Lie, Daniel Skaaning, Søren Dahl, Magnus Westerman, Julie Kepp Jensen, Sarah Bro 

Triatlon: Andreas Schilling