Wozniackis OL-skæbne afgøres 30. juni

Dansk Tennis Forbund (DTF) har i dag sendt en ansøgning om dispensation til det internationale tennisforbund (ITF) vedrørende Caroline Wozniackis OL-deltagelse. ITF afgør 30. juni under Wimbledon, om den tidligere danske verdensetter skal med til Rio.
16. jun 2016
Dansk Tennis Forbund (DTF) har i dag sendt en ansøgning om dispensation til det internationale tennisforbund (ITF) vedrørende Caroline Wozniackis OL-deltagelse. ITF afgør 30. juni under Wimbledon, om den tidligere danske verdensetter skal med til Rio.
Den 9. juni blev det officielt, at Caroline Wozniacki ikke er direkte kvalificeret til OL i Rio til trods for en placering i top 56 på kvindernes tennis-verdensrangliste, som er det ene kriterie for OL-kvalifikation. Wozniacki har nemlig ikke deltaget to gange i Fed Cup siden det seneste OL, og det er det andet kriterie fra ITF for OL-deltagelse. Årsagen til, at Wozniacki ikke har været med i to Fed Cup-turneringer, er, at hun kort før Fed Cup’en i Egypten i april blev skadet og derfor ikke kunne spille.

”Siden april har DTF i samarbejde med os og Wozniacki-lejren arbejdet på en ansøgning til ITF om at få en dispensation, så Wozniacki alligevel kan stille op til OL i Rio. Den er der netop sat punktum på og sendt til ITF. Der er således ikke mere, hverken DTF, DIF eller Wozniacki-lejren kan gøre. Nu er der blot at vente til 30. juni,” siger Morten Rodtwitt, der er chef de mission for det danske OL-hold. 

Dispensationen går ikke på at få et ’wildcard’, som det fejlagtigt har været fremme i danske medier. Det eksisterer ikke. Dispensationen går på, at Wozniacki får den plads, som hun via sin ranglisteplacering er berettiget til, hvis hun kunne have spillet Fed Cup-turneringen i Egypten. DTF appellerer med andre ord til, at OL-pladsen går til Wozniacki i stedet for til en spiller, der ligger længere ned på verdensranglisten, men som rykker op i top 56, hvis blandt andre Wozniacki tages ud af ranglisten. 

Thomas Kønigsfeldt, der både sidder i DTF’s og ITF’s bestyrelse, men dog ikke har indflydelse på Wozniackis mulige dispensation, siger:

”Jeg ønsker ikke at spå om chancerne for Wozniackis OL-deltagelse, men det er formentlig afgørende, at ITF kategoriserer skadesuheldet som force majeure, da hun sportsligt – ifølge verdensranglisten – opfylder kravet om OL-deltagelse,” siger han og fortsætter:

”Wozniacki var udtaget til Fed Cup’en i Egypten, ønskede at deltage, men blev uheldigvis ankelskadet inden turen. Jeg håber ikke, at den skade, som hun nu er kvit, skal sætte en stopper for, at vi får en dansker med i den olympiske tennisturnering.”

Fanebæreren
Caroline Wozniacki er udnævnt som dansk fanebærer under OL-åbningsceremonien i Rio. Der har længe været spekuleret i, hvem der skal bære fanen, hvis ikke Wozniacki kommer med til OL. Til det siger Morten Rodtwitt:

”Vi arbejder endnu ikke med en plan b som dansk fanebærer. Vi håber fortsat, at vi får Wozniacki med og sker det ikke, så har vi en ny situation, som vi forholder os til på det tidspunkt.”

Yderligere kommentarer:
Morten Rodtwitt, chef de mission, 29370916
Thomas Kønigsfeldt, næstformand i Dansk Tennis Forbund, 26801008