European Games-mester klar til OL

To danske BMX-ryttere er officielt udtaget til OL. Blandt dem er guldvinderen fra sidste års European Games, Simone Tetsche Christensen.
13. jun 2016
To danske BMX-ryttere er officielt udtaget til OL. Blandt dem er guldvinderen fra sidste års European Games, Simone Tetsche Christensen.
Danmarks Olympiske Komité har mandag udtaget de to cykelryttere Simone Tetsche Christensen og Niklas Laustsen til BMX-konkurrencerne ved De Olympiske Lege i Rio. Det bliver for begges vedkommende deres første OL.

Simone Tetsche Christensen havde et forrygende 2015, hvor hun vandt VM-bronze, EM-sølv og guld ved den første udgave af European Games. Til gengæld har den seneste måned ikke været optimal for den 22-årige. I en World Cup-semifinale i starten af maj styrtede hun efter at have mistet balancen på banens første og længste hop. Resultatet blev et brækket kraveben og et brud i skulderbladet.

”Selvfølgelig er det ærgerligt, at man ikke kan lave banetræning. Min træner og jeg har kigget positivt på det, så jeg kører rigtig meget styrketræning og intervalkørsel. Det har fungeret godt, og nu glæder jeg mig også rigtig meget til at komme ud og køre. Jeg tror ikke, at der går lang tid, før jeg er flyvende på banen,” siger Simone Tetsche Christensen.

Hun håber på, at hun i denne uge kan begynde at træne på banen igen. Men hun vil ikke forcere noget, før hun er helt klar.

”Jeg tror ikke på, at det har nogen betydning for min præstation i Rio. Min målsætning er den samme, som den var før. Mit mål er at komme i finalen. Der er 16 kvinder med, og top 8 er i finalen. I finalen vil jeg gøre mit for at komme så langt frem i feltet som muligt,” siger Simone Tetsche Christensen.

Frem mod legene i Rio vil Simone Tetsche Christensen ikke deltage i nogen løb. I stedet står den på træning i Danmark og i Holland, hvor de har en bane, der minder meget om den, som vil blive benyttet til OL.

Killer instinct
Simone Tetsche Christensen har ved flere lejligheder demonstreret, at hun formår at finde den bedste kørsel frem på de helt rigtige tidspunkter – ikke mindst da hun fik Dannebrog helt til tops efter triumfen ved European Games. Det har den danske OL chef de mission, Morten Rodtwitt, også bidt mærke i.

"Det er to unge og rigtig dygtige BMX-ryttere, som vi får med til Rio. Simone Tetsche Christensen har vist et virkelig imponerende killer instinct i de store finaler - ikke mindst da hun sidste år vandt guld ved European Games. Jeg er sikker på, at hun også ved OL vil levere varen, og i en finale kan alt ske. Det bliver spændende at følge begge ryttere under legene," siger Morten Rodtwitt.

Han bakkes op af Team Danmarks direktør, Lone Hansen.

"Simone Tetsche Christensen er et eksempel på en verdensklasseatlet, som på bedste vis formår at kombinere sin uddannelse i medicin med sin sportslige karriere. Hun er et flot bevis på, at den danske

model virker, og hun har allerede har bevist, at hun er i stand til at vinde medaljer ved de store mesterskaber. Jeg er også spændt på at følge Niklas Laustsen, som til OL kan samle uvurderlig erfaring, som forhåbentlig kan være med til at flytte ham det sidste stykke op i verdenstoppen," siger Lone Hansen.

Billeder til redaktionel brug kan downloades her:

Simone Tetsche

Niklas LaustsenFakta om Simone Tetsche Christensen

Alder: 22 år

Disciplin: BMX

Tidligere OL-deltagelser: Ingen

Fakta om Niklas Laustsen

Alder: 23 år

Disciplin: BMX

Tidligere OL-deltagelser: Ingen

Fakta om OL i Rio:

5.-21. august 2016

DIF og Team Danmark forventer at kunne stille med et endeligt hold på cirka 120 atleter. Det er de enkelte specialforbund, der indstiller atleter til udtagelse, og det er bestyrelsen i DIF, der også er Danmarks Olympiske Komité, som står for udtagelsen.

Atleter udtaget til OL:

Atletik:

Sara Slott Petersen, Andreas Bube, Stina Troest, Abdi Ulad, Anna Holm Baumeister, Jessica Dreskau-Petersson

Badminton:

Christinna Pedersen, Kamilla Rytter Juhl, Joachim Fischer, Jan Ø. Jørgensen, Viktor Axelsen, Line Kjærsfeldt

Bordtennis:

Jonathan Groth

Brydning:

Mark O. Madsen

Cykling:

Annika Langvad, Simon Andreassen, Simone Tetsche Christensen, Niklas Laustsen

Kajak:

René Holten Poulsen, Emma Aastrand Jørgensen, Henriette Engel Hansen, Amalie Ringtved Thomsen, Ida Villumsen

Roning:

Anne Lolk, Juliane Elander Rasmussen, Anne Dsane Andersen, Lærke Berg Rasmussen, Morten Jørgensen, Kasper Winther Jørgensen, Jacob Barsøe, Jacob Søgaard

Sejlsport:

Jena Mai Hansen, Katja Salskov-Iversen, Anette Viborg, Allan Nørregaard, Jonas Høgh-Christensen, Michael Hansen, Anne-Marie Rindom, Lærke Buhl-Hansen, Sebastian Fleischer, Jonas Warrer, Christian Peter Lübeck

Skydning:

Jesper Hansen, Stine Nielsen, Torben Grimmel

Svømning:

Jeanette Ottesen, Rikke Møller Pedersen, Lotte Friis, Mie Ø. Nielsen, Viktor Bromer, Anton Ørskov Ipsen, Mads Glæsner, Pál Joensen, Pernille Blume, Anders Lie, Daniel Skaaning, Søren Dahl, Magnus Westerman

Triatlon:

Andreas Schilling