Kronprinsen skød Skole OL-finalen i gang

De kommende fire dage dyster 7.280 elever fra 4.-7. klasse om at vinde Skole OL 2016.
7. jun 2016
De kommende fire dage dyster 7.280 elever fra 4.-7. klasse om at vinde Skole OL 2016.
H.K.H. Kronprins Frederik holdt en peptalk og skød Skole OL-finalen 2016 i gang på Østerbro Stadion i København. De næste fire dage kæmper 7.280 elever fra 303 klasser og 138 skoler om at vinde i kast, løb og spring.

”Med præcis 59 dage til OL i Rio er det en stor fornøjelse at se, hvordan OL-ringene ikke kun kan motivere verdens bedste atleter, men også helt almindelige skolebørn, som dyster om Skole OL-medaljer,” siger DIF’s formand, Niels Nygaard, og fortsætter:

”Skole OL afvikles for ottende gang i træk, og selvom alle Skole OL-finaler er noget særligt, så er årets finale ekstra speciel, fordi det er OL-år. OL-ringene ses alle steder i medierne for tiden og også her på stadion. Det lægger børnene mærke til, og det får dem til at give lidt ekstra både i konkurrencerne og på tilskuerpladserne. Det ser i hvert fald sådan ud, når man kigger på deres røde kulør i kinderne, sveden på panden og tilråbene fra sidelinjen,” slutter Niels Nygaard, mens Skole OL-finalen afvikles lige bag ham.

Skole OL lever op til mange af traditionerne fra OL. Finalestævnet indledes således med indmarch, velkomsttaler og tænding af olympisk ild. Inden konkurrencerne i sprint, kast og spring gik i gang, skød H.K.H. Kronprins Frederik bogstaveligt talt Skole OL i gang med et løb på to kilometer.

Direktør i Dansk Atletik Forbund, Jakob Larsen, er tydeligt stolt over Skole OL:

”Det har været endnu en fantastisk Skole OL-sæson. Omkring 30.000 børn har deltaget i Skole OL-afviklinger, og dermed sætter vi igen i år rekord. I alt har 1.635 klasser fra 446 4.-7. klasser spredt ud over hele Danmark været tilmeldt Skole OL. Det er imponerende tal, men Skole OL appellerer også til de fleste, da det er en cocktail af socialt samvær, fællesskab og bevægelse. For kan man ikke løbe, så kan man måske kaste, springe – eller heppe på klassekammeraterne.”

H.K.H. Kronprins Frederik, DIF’s formand Niels Nygaard og Københavns overborgmester Frank Jensen bød tirsdag morgen velkommen til det olympiske finalestævne på Østerbro Stadion i København. 

Om Skole OL
Skole OL er OL i børnehøjde med atletikdiscipliner tilpasset målgruppen, som er børn i 4.-7. klasse. Skole OL hylder de olympiske værdier herunder fællesskab, venskab og fair play. Der er store ambitioner for udbredelsen af og involveringen i Skole OL på landsplan, som ikke mindst skal ses i lyset af den folkeskolereformens 45 minutters idræt og bevægelse om dagen.

Skole OL er Danmarks officielle olympiske aktivitet for børn. Første Skole OL var i 2009. Læs mere på www.skoleol.tv2.dk

Danmarks Idrætsforbund (DIF), Dansk Atletik Forbund og TV 2 står bag Skole OL, som støttes af TrygFonden og Nordea-fonden.

Billeder til fri redaktionel brug fra åbningen af Skole OL-finalen kan hentes her.

Password: skoleol2016

Fotograf: Lars Møller

For yderligere information:
Signe Mikkelsen, Skole OL-projektleder, 23707025
Jakob Draminsky, OL-pressechef, 28893678