Badmintonsinglerne klar til Rio

Jan Ø. Jørgensen, Viktor Axelsen og Line Kjærsfeldt er blev udtaget til OL i Rio. Især de to herrespillere har muligheder for en topplacering.
8. jun 2016
Jan Ø. Jørgensen, Viktor Axelsen og Line Kjærsfeldt er blev udtaget til OL i Rio. Især de to herrespillere har muligheder for en topplacering.

DIF’s bestyrelse har på baggrund af en indstilling fra Badminton Danmark udtaget Jan Ø. Jørgensen, Viktor Axelsen og Line Kjærsfeldt til OL i Rio. Især de to herrespillere kan godt tillade sig at drømme om en topplacering.

De ligger henholdsvis nummer fem og fire på verdensranglisten, og sammen var de i sidste måned stærkt medvirkende til, at Danmark for første gang nogensinde vandt Thomas Cup, også kaldet hold-VM for herrer.

Mens Viktor Axelsen er OL-debutant, så var Jan Ø. Jørgensen med ved London-legene. Han vil i Rio forsøge at revanchere sin præstation fra OL i London, hvor han tabte klart i ottendedelsfinalen. Generelt har han ikke de bedste minder om opholdet i London.

”Det, jeg husker bedst, er festen”, siger Jan Ø. Jørgensen og griner lidt opgivende, da han tænker tilbage på London-legene.

”Jeg brugte mange kræfter på at kvalificere mig, så da jeg kom til London, var jeg fuldstændig død og kunne slet ikke præstere. Jeg var ikke med til at gå indmarch, og jeg rejste hjem, dagen efter jeg blev slået ud. Det var bestemt ikke en solstrålehistorie for mig,” husker Jan Ø. Jørgensen, der i øjeblikket viser god form og i weekend tabte knebent i finalen af Indonesia Open mod verdensranglistens nummer to, Lee Chong Wei.

Fokus rettes mod OL
Nu gælder det Australian Open, og når han vender hjem til Danmark efter den turnering, vil der være 100 procent fokus på OL.

”Situationen er bedre for mig nu, fordi det hele tiden har været åbenlyst, at jeg ville kvalificere mig. Nu skal jeg bare holde mig fri for skader,” siger Jan Ø. Jørgensen.

I singlerækkerne får han selskab af Viktor Axelsen, som besejrede Jan Ø. Jørgensen i EM-finalen tidligere på året. De har i denne sæson for alvor taget kampen op med de bedste spillere fra Kina, Malaysia og Indonesien.

I damesingle bliver Danmark repræsenteret af 22-årige Line Kjærsfeldt, der som nummer 26 er bedste dansker på verdensranglisten. I forvejen er der udtaget en dansk damedouble og en mixeddouble, som begge ligger i top-fem på verdensranglisten, og der kommer også en stærk herredouble til senere på måneden.

”Vi står super godt som hold. Mange har præsteret på højt niveau, og i fire ud af fem rækker har vi en reel chance for medalje. Vi var skide heldige i London, hvor mange meget tætte afgørelser faldt ud til vores fordel. Men hvorfor skulle det ikke kunne ske igen i Rio?” spørger Jan Ø. Jørgensen.

Tiden må vise, om dansk badminton kan klare sig lige så godt i Rio som i London, hvor det blev til både sølv og bronze i henholdsvis herredouble og mixeddouble. DIF’s OL-chef de mission, Morten Rodtwitt, glæder sig til at følge, om de danske singlespillere kan gøre det lige så godt som doublespillerne i London.

”Det er nogle stærke singlespillere, vi tager med til Rio. Det er imponerende, at vi i badminton kan konkurrere med nogle af verdens folkerigeste nationer, og jeg er meget spændt på at se, hvad Jan og Viktor kan levere i Rio. Line har også vist fine takter, og det er et vigtigt trin i hendes karriere, at hun kommer med til Rio-legene og får den erfaring.”


Billeder til redaktionel brug kan downloades her: 


Yderligere kommentarer:
Morten Rodtwitt, OL chef de mission, DIF: 43 26 20 78/29 37 09 16, mrt@dif.dk
Lone Hansen, direktør, Team Danmark: 60 38 25 27 loha@teamdanmark.dk

Fakta om Jan Ø. Jørgensen
Alder: 28 år
Tidligere OL-deltagelser: London 2012 (ottendedelsfinale)
Udvalgte resultater: Guld Thomas Cup 2016, Vinder German Open 2015, EM-guld 2014, vinder Indonesia Open 2014, vinder French Open 2013
Verdensrangliste: 5

Fakta om Viktor Axelsen
Alder: 22 år
Tidligere OL-deltagelser: Ingen
Udvalgte resultater: Guld Thomas Cup 2016, EM-guld 2016, VM-bronze 2014, guld U/19-VM 2010
Verdensrangliste: 4

Fakta om Line Kjærsfeldt
Alder: 22 år
Tidligere OL-deltagelser: Ingen
Udvalgte resultater: Guld ved hold-EM 2016, guld European Games 2015, EM-bronze 2016
Verdensrangliste: 26


Fakta om OL i Rio:
5.-21. august 2016
DIF og Team Danmark forventer at kunne stille med et endeligt hold på cirka 120 atleter. Det er de enkelte specialforbund, der indstiller atleter til udtagelse, og det er bestyrelsen i DIF, der også er Danmarks Olympiske Komité, som står for udtagelsen.

Atleter udtaget til OL:

Atletik:
Sara Slott Petersen, Andreas Bube, Stina Troest, Abdi Ulad, Anna Holm Baumeister, Jessica Dreskau-Petersson

Badminton:
Christinna Pedersen, Kamilla Rytter Juhl, Joachim Fischer, Jan Ø. Jørgensen, Viktor Axelsen, Line Kjærsfeldt

Bordtennis:
Jonathan Groth

Brydning:
Mark O. Madsen

Kajak:
René Holten Poulsen, Emma Aastrand Jørgensen, Henriette Engel Hansen, Amalie Ringtved Thomsen, Ida Villumsen

Roning:
Anne Lolk, Juliane Elander Rasmussen, Anne Dsane Andersen, Lærke Berg Rasmussen, Morten Jørgensen, Kasper Winther Jørgensen, Jacob Barsøe, Jacob Søgaard

Sejlsport:
Jena Mai Hansen, Katja Salskov-Iversen, Anette Viborg, Allan Nørregaard, Jonas Høgh-Christensen, Michael Hansen, Anne-Marie Rindom, Lærke Buhl-Hansen, Sebastian Fleischer, Jonas Warrer, Christian Peter Lübeck

Skydning:
Jesper Hansen, Stine Nielsen, Torben Grimmel

Svømning:
Jeanette Ottesen, Rikke Møller Pedersen, Lotte Friis, Mie Ø. Nielsen, Viktor Bromer, Anton Ørskov Ipsen, Mads Glæsner, Pál Joensen, Pernille Blume, Anders Lie, Daniel Skaaning, Søren Dahl, Magnus Westerman

Triatlon:
Andreas Schilling