To stærke doubler udtaget til OL

Christinna Pedersen, Kamilla Rytter Juhl og Joachim Fischer, der tilsammen udgør to af verdens bedste badmintondoubler, er blevet udtaget til OL i Rio. Udtagelsen af herredoublen følger senere.
6. jun 2016
Christinna Pedersen, Kamilla Rytter Juhl og Joachim Fischer, der tilsammen udgør to af verdens bedste badmintondoubler, er blevet udtaget til OL i Rio. Udtagelsen af herredoublen følger senere.
DIF’s bestyrelse har udtaget badmintonspillerne Christinna Pedersen, Kamilla Rytter Juhl og Joachim Fischer til OL på baggrund af en indstilling fra Badminton Danmark. De skal tilsammen repræsentere Danmark i damedouble og mixeddouble.

Den gennemgående figur i de to par er Christinna Pedersen, der bogstaveligt talt kommer på dobbeltarbejde. Hun skal sammen med Joachim Fischer forsøge at gentage bedriften fra OL i London, hvor parret vandt medalje (bronze), og hun udgør også halvdelen af damedouble-parret sammen med Kamilla Rytter Juhl. De to kom til kvartfinalen i London.

Christinna Pedersen er dog ikke bange for at det blive offer for et for hårdt program.

”Jeg kan godt blive træt, når jeg spiller mange kampe, men så har jeg heldigvis to af verdens bedste partnere, som er gode til at tage over og hjælpe. Gennem årevis af træning og masser af kampe har vi vænnet os til situation, og vi har fundet en rigtig god løsning,” siger Christinna Pedersen.

Damedoublen ligger nummer fem på verdensranglisten, mens mixeddoublen ligger nummer fire i verden. Christinna Pedersen understreger, at de to konstellationer er helt lige til OL.

”Nogle gange er det damedoublen, der klarer sig bedst, og nogle gange er det mixeddoublen. Det er på forhånd umuligt at spå om, og i Rio bliver der ikke sparet på hverken det ene eller andet par. Jeg får forhåbentligt travlt, og det er helt fint,” siger hun.

Gode minder fra London
Christinna Pedersen har kun gode minder fra OL i London, hvor hun var debutant, og hun glæder sig meget til at opleve den særlige OL-stemning igen.

”Den stemning, der er i atletbyen, finder man ingen andre steder, og den forplanter sig i en. Vi er selvfølgelig en badmintongruppe, men vi hører også sammen med alle Danmarks atleter. Det er sjovt at følge de andres forberedelser og holde med og heppe på dem, når de er i aktion.”

”Jeg kan allerede mærke, at jeg får sommerfugle i maven, men nu har jeg prøvet det en gang før og hviler derfor mere i mig selv. Jeg føler mig helt vild klar til OL,” siger Christinna Pedersen.

Ved OL i London var badmintonkonkurrencerne nogle af de første på OL-programmet. Denne gang begynder de først den 11. august – knap en uge efter, at ilden bliver tændt i forbindelse med indmarchen på det berømte fodboldstadion Maracanã.

”Det betyder, at vi heldigvis har mulighed for at deltage i indmarchen, hvilket vi ikke kunne i London. Det glæder jeg mig meget til,” siger hun.

Konstellationen Mathias Boe og Carsten Mogensen har via en ottendeplads på verdensranglisten sikret Danmark en nationsplads i herredouble. På grund at det lange skadesforløb, som Carsten Mogensen har haft som følge af en hjerneblødning tilbage i februar, giver badmintonforbundet sig lidt ekstra tid, inden det indstiller, hvem der skal have den danske plads i herredouble.


Billeder til redaktionel brug kan downloades her:
 


Fakta om Christinna Pedersen
Alder: 30 år
Disciplin: Damedouble og mixeddouble
Tidligere OL-deltagelser: London 2012 (bronze i mixed, kvartfinale i damedouble)
Udvalgte resultater: VM-sølv 2015 (damedouble), VM-bronze 2014 (mixed), VM-bronze 2013 (damedouble), VM-bronze 2009 (mixed). Regerende europamester i dame- og mixeddouble

Fakta om Kamilla Rytter Juhl
Alder: 32 år
Disciplin: Damedouble
Tidligere OL-deltagelser: Beijing 2008 (kvartfinale i mixed) London 2012 (kvartfinale i mixed- og damedouble)
Udvalgte resultater: VM-sølv 2015 (damedouble), VM-bronze 2013 (damedouble), VM-guld 2009 (mixed). Regerende europamester i damedouble

Fakta om Joachim Fischer

Alder: 37 år

Disciplin: Mixeddouble
Tidligere OL-deltagelser: London 2012 (bronze i mixed)
Udvalgte resultater: VM-bronze 2014 (mixed), VM-bronze 2009 (mixed). Regerende europamester i mixeddouble


Fakta om OL i Rio:
5.-21. august 2016
DIF og Team Danmark forventer at kunne stille med et endeligt hold på cirka 120 atleter. Det er de enkelte specialforbund, der indstiller atleter til udtagelse, og det er bestyrelsen i DIF, der også er Danmarks Olympiske Komité, som står for udtagelsen.

Atleter udtaget til OL:

Atletik:
Sara Slott Petersen, Andreas Bube, Stina Troest, Abdi Ulad, Anna Holm Baumeister, Jessica Dreskau-Petersson

Badminton:
Christinna Pedersen, Kamilla Rytter Juhl, Joachim Fischer

Bordtennis:
Jonathan Groth

Brydning:
Mark O. Madsen

Kajak:
René Holten Poulsen, Emma Aastrand Jørgensen, Henriette Engel Hansen, Amalie Ringtved Thomsen, Ida Villumsen

Roning:
Anne Lolk, Juliane Elander Rasmussen, Anne Dsane Andersen, Lærke Berg Rasmussen, Morten Jørgensen, Kasper Winther Jørgensen, Jacob Barsøe, Jacob Søgaard

Sejlsport:
Jena Mai Hansen, Katja Salskov-Iversen, Anette Viborg, Allan Nørregaard, Jonas Høgh-Christensen, Michael Hansen, Anne-Marie Rindom, Lærke Buhl-Hansen, Sebastian Fleischer, Jonas Warrer, Christian Peter Lübeck

Skydning:
Jesper Hansen, Stine Nielsen, Torben Grimmel

Svømning:
Jeanette Ottesen, Rikke Møller Pedersen, Lotte Friis, Mie Ø. Nielsen, Viktor Bromer, Anton Ørskov Ipsen, Mads Glæsner, Pál Joensen, Pernille Blume, Anders Lie, Daniel Skaaning, Søren Dahl, Magnus Westerman

Triatlon:
Andreas Schilling