Ros til en aktiv gymnasiereform

Danmarks Idrætsforbunds formand, Niels Nygaard, roser regeringen og de øvrige partier bag gymnasiereformen for at give idræt en fremtrædende rolle.
3. jun 2016
Danmarks Idrætsforbunds formand, Niels Nygaard, roser regeringen og de øvrige partier bag gymnasiereformen for at give idræt en fremtrædende rolle.
Idræt C bliver som noget nyt eksamensfag i gymnasiet. Desuden bevares idræt på HF som en valgmulighed, selvom faget i det oprindelige udspil var pillet helt ud, og elevers mulighed for at kombinere en gymnasial uddannelse med eliteidræt prioriteres fortsat.

”Jeg vil gerne rose regeringen og de øvrige partier bag gymnasiereformen for, at de har lyttet til vores input og prioriteret idrætten. At idræt bliver et eksamensfag i gymnasiet, skaber en helt anderledes seriøsitet omkring faget, hvilket det fortjener. Desuden er det meget centralt, at idræt fortsat spiller en vigtig rolle på HF,” siger DIF’s formand, Niels Nygaard, og fortsætter.

”Idrætten fik en central placering i forbindelse med folkeskoleformen, og det er vigtigt, at der er samme fokus på idræt i de gymnasiale uddannelser, så der skabes en sammenhæng. De seneste år har der været adskillige undersøgelser, der dokumenterer sammenhængen mellem fysisk aktivitet, sundhed og indlæringsevne. Også derfor er det vigtigt, at idrætten har gode kår i gymnasiet og på HF”.

For yderligere kommentarer kontakt:

Niels Nygaard, formand DIF, 20 73 71 12