Kajakkvinder vil have topplacering ved OL

Den danske OL-trup blev i dag udvidet med fire kvindelige kajakroere, som i weekenden kan opleves på hjemmebane til regatta i Bagsværd.
3. jun 2016
Den danske OL-trup blev i dag udvidet med fire kvindelige kajakroere, som i weekenden kan opleves på hjemmebane til regatta i Bagsværd.
Når der ved OL’s sidste uge tages hul på kajakkonkurrencerne på Lagoa Stadium i Rio de Janeiro, vil Danmark være repræsenteret i firekajak (K4) af kvartetten Emma Aastrand Jørgensen, Henriette Engel Hansen, Amalie Ringtved Thomsen og Ida Villumsen. Alle fire blev i dag officielt udtaget af Danmarks Idrætsforbund, som er national olympisk komite.

I sidste uge blev de nummer fire ved et World Cup-stævne i Tjekkiet, og denne weekend kan de opleves på dansk grund ved regattaen i Bagsværd. Til OL bliver konkurrencen endnu skarpere, men der er stor optimisme i den danske båd.

”Vi ror mod nogle lande, som er sindssygt stærke og noget mere rutinerede i firerkajakken, end vi er. Men selvfølgelig vil man altid gerne lave en topplacering, og det er heller ikke umuligt. Der skal bare den helt rigtige træning til, og så skal vi ramme den lige i røven, hver gang vi skal ro K4,” siger Emma Aastrand Jørgensen.

Frem mod OL venter der et EM efterfulgt af en træningslejr i Ungarn. De allersidste detaljer bliver pudset af i Portugal inden afrejsen til Brasilien.

Ungdom og rutine

34-årige Henriette Engel Hansen deltog også ved de to seneste OL i henholdsvis 2008 og 2012 - dengang dog i enerkajak (K1). Så det er en bundrutineret kajakroer, der har fået selskab af tre fremadstormende atleter på to gange 21 og 20-årige Emma Aastrand Jørgensen, som er U23-europamester i K1 på 500 meter-distancen. Blandingen af rutine og ungdom er ifølge sportschef i Dansk Kano og Kajak Forbund, Bo Vestergaard, med til, at båden har god fart på vandet.


”En af styrkerne ved den her sammensætning er, at den erfarne bidrager rigtig meget i den daglige træning ved at holde fokus på rytmen og vedholdenhed. De unge prøver hele tiden at bryde deres grænser i forhold til at udfordre den ældre på det sportslige niveau. Det samspil fungerer rigtig godt. De er ikke bange for at prøve og udfordre de andre hold,” siger han.

Foruden K4 skal Danmark også stille til start i K2 og har muligheden for at stille en båd til start i K1. 
Men den sportslige ledelse i Dansk Kano og Kajak Forbund venter til et senere tidspunkt med at beslutte, hvem af de fire, der skal ro henholdsvis K1 og K2.

DIF’s chef de mission for det danske OL-hold, Morten Rodtwitt, ser frem til at følge de fire kajakroere under august måneds OL.

”Kvindernes firekajak er en spændende blanding af ungdom og rutine. Henriette Engel Hansen og hendes topprofessionelle tilgang kender vi fra tidligere olympiske lege. Og nu får hun selskab af tre yderst talentfulde, unge kajakroere. Det bliver virkelig interessant at følge holdet – både i K4, men også i K1 og K2,” siger Morten Rodtwitt.

Han bakkes op af Team Danmarks direktør, Lone Hansen.

”Firekajakken er en kombination af tre unge talenter, som vi forhåbentlig ser igen ved flere olympiske lege, og en meget rutineret atlet, hvor alle fire får det ypperste ud af sig selv. Emma, Amalie og Ida kan nyde godt af Henriettes erfaring og rutine i OL sammenhæng og Henriette får mulighed for at forlænge sin karriere i verdenseliten og prøve kræfter med endnu et OL. Det viser, at fødekæden har det godt i dansk kajaksport, hvilket ikke mindst skyldes det store arbejde, der hver dag lægges på elitecentret i Bagsværd med sportschef Bo Vestergaard i spidsen,” siger Lone Hansen.

Billeder til redaktionel brug kan downloades her.

Fakta om Emma Aastrand Jørgensen:
Alder: 20 år
Disciplin: K4 500 meter
OL-debutant

Fakta om Henriette Engel Hansen:
Alder: 34 år
Disciplin: K4 500 meter
Deltog ved OL i 2008 og 2012

Fakta om Amalie Ringtved Thomsen:
Alder: 21 år
Disciplin: K4 500 meter
OL-debutant

Fakta om Ida Villumsen:
Alder: 21 år
Disciplin: K4 500 meter
OL-debutant

Fakta om OL i Rio:
5.-21. august 2016
DIF og Team Danmark forventer at kunne stille med et endeligt hold på cirka 120 atleter. Det er de enkelte specialforbund, der indstiller atleter til udtagelse, og det er bestyrelsen i DIF, der også er Danmarks Olympiske Komité, som står for udtagelsen.

Atleter udtaget til OL:

Atletik: 
Sara Slott Petersen, Andreas Bube, Stina Troest, Abdi Ulad, Anna Holm Baumeister, Jessica Dreskau-Petersson

Bordtennis:
Jonathan Groth

Brydning:
Mark O. Madsen

Kajak:
René Holten Poulsen, Emma Aastrand Jørgensen, Henriette Engel Hansen, Amalie Ringtved Thomsen, Ida Villumsen

Roning:
Anne Lolk, Juliane Elander Rasmussen, Anne Dsane Andersen, Lærke Berg Rasmussen, Morten Jørgensen, Kasper Winther Jørgensen, Jacob Barsøe, Jacob Søgaard

Sejlsport:
Jena Mai Hansen, Katja Salskov-Iversen, Anette Viborg, Allan Nørregaard, Jonas Høgh-Christensen, Michael Hansen, Anne-Marie Rindom, Lærke Buhl-Hansen, Sebastian Fleischer, Jonas Warrer, Christian Peter Lübeck

Skydning:
Jesper Hansen, Stine Nielsen, Torben Grimmel

Svømning:
Jeanette Ottesen, Rikke Møller Pedersen, Lotte Friis, Mie Ø. Nielsen, Viktor Bromer, Anton Ørskov Ipsen, Mads Glæsner, Pál Joensen, Pernille Blume, Anders Lie, Daniel Skaaning, Søren Dahl, Magnus Westerman

Triatlon:
Andreas Schilling